Yeni Platform, Ortak Akıl

Milli Türk Talebe Birliği Sakarya Şubesi (MTTB), Sakarya Alperen Ocakları ve Genç TÜMSİAD Sakarya Şubesi, TÜMSİAD binasında bir araya geldi. Gerçekleşen buluşmada Sakarya’da ortak hareket eden bir Gençlik Platformu’nun temelleri atıldı.

Genç TÜMSİAD’ın binasında gerçekleşen buluşmaya ev sahipliği yapan Genç TUMSİAD Sakarya Şubesi adına Başkan Ahmet Yılmaz, Başkan Yardımcısı Ömer Gölekoğlu ve Yönetim Kurulu Üyeleri Sedat Duran, Koray Filiz, Cemil Saltık, Tayfun Özdemir, Hüseyin Dinçer Hürcan, Enes Baş, Ömer Göktaş, Ergin Derinsu ve Hakan Olgun Çelik katıldı.

“Uyuşturucu ile Birlikte Mücadele Edeceğiz”
Programın açılış konuşmasını yapan Genç TÜMSİAD Sakarya Şube Başkanı Ahmet Yılmaz, ziyaretten duyduğu memnuniyet ile yeni yapılanma olan Sakarya Gençlik Platformundan çok umutlu olduğunu dile getirerek, “Şahsım adına MTTB Sakarya Başkanı Özcan Ayma ve Sakarya Alperen Ocakları Başkanı Erdem Ercan ile ağabey-kardeş derecesinde bir dostluğumuz vardır. Bu kadim dostluğumuzu ve muhabbetimizi bağlı olduğumuz kurumlarımızda da beraber iş birliği içerisinde sürdürmeyi hedefliyoruz. Amacımız ilkeli ve ahlaklı gelecek nesillerin yetişmesini sağlamak. İş ve eğitim dünyasında dürüst, güvenilir ve ülkesine değer katabilecek gençlerin sayısının artmasını sağlamaktır. Öncelikle son zamanlarda ülkemizi ve gençlerimizi hedef alan ve belli güç odakları tarafından desteklenen uyuşturucu illetinden gençlerimizi kurtarmak için beraber çalışmalar yapıp, önemli sosyal sorumluluk projelerini hayata geçirmeye çalışmalıyız. Sizlerle beraber bu mücadeleyi sürdürmek gücümüze güç katacaktır. Bu sebeple Sakarya Gençlik Platformu adında bir oluşum kurarak ortak projeler ile hareket etmek istedik. Bu platformun sözcülüğünü ise Milli Türk Talebe Birliği Sakarya Şube Başkanı Özcan Ayma’nın yapması kararını aldık.\'\' dedi.

“Ortak Projelerde Buluşacağız”
Genç TÜMSİAD binasında gerçekleşen buluşmada Sakarya Alperen Ocaklarını temsilen İl Başkanı Erdem Ercan, Üniversite Başkanı Emin Alişan, Üniversite Birimi Yönetim Kurulu Üyeleri Hayati Özsipahi, İsmail Çakır, Muharrem Koç ve Disiplin Kurulu Üyesi Oğuzhan Yavuz katıldı.

Milli Türk Talebe Birliği Sakarya Şubesi ile ortak bir proje üzerinde çalıştıklarını belirten Sakarya Alperen Ocakları Başkanı Erdem Ercan, “Milli Türk Talebe Birliği Sakarya Şubesi’nin her ilde düzenlediği ‘Okuma Grupları Programı’ gençlerin fikri anlamda ilerlemesini sağlayan bir program. Bu sebeple  MTTB Sakarya Şube Başkanı Özcan Ayma ile gerçekleştirdiğimiz görüşmede bu programı Milli Türk Talebe Birliği ve Alperen Ocakları’nın ortak çalışması olarak, Ocaklarımızın lise teşkilatlarına uygulamaya karar verdik. Böylece Alperen Ocakları Sakarya Teşkilatında yetişen gençler Milli Türk Talebe Birliği ve Alperen Ocakları’nın ortak projesinde bir araya gelerek fikir dünyalarını geliştirme imkanı bulacaklar. Bunun haricinde Üniversite teşkilatlarımızda da Milli Türk Talebe Birliği ile Ortak Projelerimiz olacak. Ayrıca İş Dünyasının önemli STK’ları olan Genç TÜMSİAD ve Genç MÜSİAD da bu projelerde bizlerle ortak hareket ederek yeni nesillerin geleceğine katkı sunacaklar. Bu gibi ortak faaliyetler ile daha fazla buluşmak, Sakarya ve Türkiye için daha güzel işler çıkarmak adına Sakarya Gençlik Platformu adı altında toplandık. Allah muvaffak etsin.” şeklinde konuştu.

“Ülkenin Başarısını Hazmedemiyorlar!”
Sakarya Gençlik Platformu’nun temellerinin atıldığı toplantıya Milli Türk Talebe Birliği Sakarya Şubesini temsilen Şube Başkanı Özcan Ayma, Başkan Yardımcısı Çağrı Özdamar, Şube Genel Sekreteri Zeki Arısoy, Disiplin Kurulu Üyesi Alperen Akkaya, Basın ve Sosyal Medya Birim Başkanı Muhammed Talha İbil, Teşkilatlanma Birim Başkanı Abdülhamit Cambaz ve Proje Birim Başkanı Muhammet Fidan katıldı.

Milli Türk Talebe Birliği Sakarya Şubesi adına konuşma yapan Şube Başkanı Özcan Ayma Genç TÜMSİAD’a kendilerini ağırladıkları için teşekkür ederek “Öncelikle Sakarya Genç Tümsiad’a misafirperverliklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Sayın Sakarya Genç Tümsiad Başkanı Ahmet Beyin her dediğine son derece katılıyor ve destekliyorum. Aramızdaki bu kadim dostluğumuzu bağlı olduğumuz kurumlara da yansıtarak birlikte güzel işler başaracağımıza inanıyorum. Evet, ülkemiz zor bir süreçten geçmektedir; bunun sebebi de ülkemizin atmış olduğu başarılı adımların hazmedilememesidir. Bu gelişme ve dik duruşumuz birilerini rahatsız ediyor olabilir. Son zamanlarda gençlerimizi sarmaşık gibi içine çekmeye çalışan bonzai ve uyuşturucu maddeler hepimizi rahatsız ediyor. Bizlerde birlikten güç doğar sözünden yola çıkarak beraber çok önemli projeler gerçekleştireceğimize inanıyoruz” dedi.
Sözlerine Alperen Ocakları ile yapılan ortak proje ile devam eden Şube Başkanı Özcan Ayma, “Okuma Grubu Programları bizim MTTB olarak Türkiye çapında yapmış olduğumuz bir proje. Bu proje bütün ülke gençlerinin kendini yetiştirmesine imkan sağlıyor. Sakarya’da Üniversite çapında MTTB olarak zaten böyle bir çalışmamız vardı. Lise teşkilatlarında da kalabalık olan Alperen Ocakları ile ortak bir proje içine girerek bilinçli nesillerin yetişmesi için çabalıyoruz. Kıymetli Ağabeyim, Sakarya Alperen Ocakları Başkanı Erdem Ercan da bize bu konuda her türlü desteği veriyor. Kendisine teşekkürlerimi sunuyorum.” ifadelerini kullandı.

Son olarak Sakarya Gençlik Platformu ile alakalı konuşan Başkan Özcan Ayma, “Sakarya’da bir çok başarılı işe imza atan Alperen Ocakları, Genç TÜMSİAD, Genç MÜSİAD ve biz(MTTB) aramızdaki kişisel dostluğu teşkilatlarımıza yansıtarak Sakarya Gençlik Platformu’nu kurmaya karar verdik. Bu Platform ile birlikte Ortak Projeler yürüterek bilinçli ve geçmişini bilen bir nesil oluşturma çabası içerisindeyiz. Aramızda yaptığımız istişareler sonucunda bu Platformun sözcüsü olarak beni seçtiler. Genç TÜMSİAD’a, Alperen Ocakları’na ve Genç MÜSİAD’a şahsımı bu göreve layık gördükleri için teşekkürü bir borç bilirim. İnşallah birlikte çok güzel işlere imza atacağız. Ayrıca Platform haricinde de her birimizin kendi teşkilatına ait projeleri de devam edecek.” şeklinde konuştu.

Dünya Karate Şampiyonu ile Sohbet
Sakarya Genç TÜMSİAD’ın, Türkiye’nin gururu olan Dünya Karate Şampiyonu Enes Erkan’ı ağırladığı ‘İşin Özü’ adlı programa ziyarette bulunan Milli Türk Talebe Birliği ve Alperen Ocaklı gençler de katıldı.

Genç TÜMSİAD’ın programında gençlerle samimi bir ortamda bir araya gelen Enes Erkan, müsabakalardaki tecrübelerinden bahsetti. Türk ailelerinin spora çok olumlu bakmadığını belirten Milli Sporcu “Bizim ailelerimiz maalesef spora gereken önemi vermiyor. Spora başlamak isteyen çocuğuna ‘okulunu oku’ şeklinde konuşuyorlar. Aslında bu çok yanlış bir davranış. Bir insan istediği takdirde okulunu okurken de spor yapabilir; ki ayrıca sağlık açısından her birey spor yapmalı. Ben hem okulumu okudum hem sporumu yaptım. Bu yıl sonunda Sakarya Üniversitesi BESYO Spor Yöneticiliği Bölümünden diplomamı alacağım inşallah. Gençlere ve ailelere sporu mutlaka tavsiye ediyorum.” şeklinde konuştu.

“Enes’i Anlatmaya Gerek Yok”

Genç TÜMSİAD’ın hazırladığı ‘İşin Özü’ adlı programa Milli Türk Talebe Birliği ve Alperen Ocakları’nın yanı sıra Sakarya Üniversitesi BESYO’da Araştırma Görevlisi olan Cuma Ece de katıldı.

Enes Erkan’a Milli Gururumuz olarak sahip çıkılması gerektiğini belirten Ece, “Enes’i anlatmaya gerek yok, kendini kanıtlamış bir isim. Sakarya Üniversitesi’nden böyle yeteneklerin çıkması bizleri çok gururlandırıyor. Halkımızın Enes’e gereken ilgiyi göstermesi gerekir.” dedi.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]