Yılmaz Vural'dan "antrenörlük camiası"na eleştiri

Teknik direktör Vural: "Gençlerbirliği Kulübü daha ligin 2\'nci haftasında hocasıyla yollarını etik olmayan bir şekilde ayırdı. Hatta lig başlamadan önce de bir hocasını göndermişti. Bunlar yaşanırken antrenörlük camiası bu konuda çok tepkisiz" dedi.

Vural, Spor Toto Süper Lig\'in Avrupa\'dan bir hafta sonra başladığını, Türk takımlarının programlarını Avrupa\'ya göre ayarladığını söyledi.

Ligin geç başlamasının Türk takımları için sıkıntılı olduğunu savunan Vural, "Avrupa\'daki takımlar bizden 1-2 maç daha fazla oynadılar. Biz çok az maç oynadıktan sonra Euro 2016 elemelerine katıldık. Küçük de olsa dezavantaj bu ama tabii bunları planlayarak, daha öncesinde bu eksikliği giderecek şeyler yapılıyor, hazırlık maçları oynanıyor" diye konuştu.

Türkiye\'de takımların "daha hazır değiliz, 2-3 hafta daha gerekiyor bize" dediğini dile getiren Vural, "Takımlar hazır olsun, 6 değil de 8 hafta hazırlık kampı yap. Bir de bu hazırlık kampları yapılırken transfer çok geciktiğinde oyuncular için sıkıntı oluşturuyor. Madem alacaksan başında al da hazırlık dönemi kaç haftaysa oyuncuyu, hem psikolojik hem sosyal hem de takıma uyumu anlamında zaman kazansın. Ondan sonra müsabakaya giriyorsun. Müsabaka ciddi bir şey, hata affetmiyor ve orada da maddi, manevi kayıplar oluşuyor" ifadesini kullandı.

Yılmaz Vural, 4 büyüklerin aynı haftada puan kaybettiğinde, herkesin "Hazır değiller mi?" diye düşündüğünü savunarak, şunları kaydetti:

"Hazır olsunlar, diğer kulüpler onlar kadar hazır değil. Demek ki artık futbolda teknik anlamda takımların birbirinden çok büyük farkları olmuyor. Yani onlar çok büyük para verip iyi oyuncu alıyorlar diğerleri de az paralar verip iyi oyuncu alabiliyor, futbol da sahada oynanıyor. Tabii ki büyüklük dediğimizde camiayı kastediyorum. Takımını 100 küsur sene çok seven, inanan, takdir eden bir kesim var, maddi-manevi destek büyük. 4 büyüklere bu kavramı camia anlamında yakıştırmak ve söylemek mümkün ama oyunsal anlamda demek ki daha büyük olamamışlar çünkü çıktığınız zaman \'büyük-küçük ayrımı içerisinde küçük takımı ezip geçmeniz lazım\' mantığı vardır. Böyle olmadığına göre nerede o zaman büyüklük?"

Kulüplerle teknik çalıştırıcılar arasında etik olmayan ayrılışlar yaşandığını öne süren Vural, sözlerini şöyle tamamladı:

"Gençlerbirliği Kulübü daha ligin 2\'nci haftasında hocasıyla yollarını etik olmayan bir şekilde ayırdı. Hatta lig başlamadan önce de bir hocasını göndermişti. Bunlar yaşanırken antrenörlük camiası bu konuda çok tepkisiz. Bir takıma gitmek için antrenör kardeşimizin başarısız olmasını beklemeliyiz maalesef. Yani onların da antrenörlük görevine son verilecek ki sizler de gündeme gelmiş olun. Allah herkesin yolunu açık etsin, herkes muvaffak olsun, biz de iş bulmayalım."
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]