13 yıl aradan sonra Avrupa'ya ihracata hazırlanıyorlar

13 yıl aradan sonra süt ve süt ürünlerini Avrupa’ya ihracata hazırlanan Türk üreticiler, durumun memnuniyet verici olduğunu belirtiyor.

Hükümetin son yıllarda verdiği desteklerle AB standartlarında ağıllar ve fabrikalar kuran üreticiler AB’ye yapılacak olan satışta Türklerin yoğun olduğu ülkelerde şanslarının daha fazla olacağına inanıyor.

AB ayarında üretim

Adapazarı Süt Üreticileri Birliği Başkanı Mahit Tınmaz, Avrupa’ya süt ve süt ürünleri ihracatının başlamasının son derece memnuniyet verici olduğunu söyledi. Tınmaz, “Türkiye’nin AB’ye süt ihracatı yapması çok güzel bir olay bizi de olumlu yönde etkiliyor. Üretim fazlası olan sütler en azından pazarlanmış olacak. Bu bizim için sevindirici ve AB ayarında üretim yaptığımızın bir göstergesi. Avrupa’ya da kendimizi kanıtlamış olacağız” dedi.

6 fabrikaya izin

Almanya gibi Türklerin yoğun olduğu ülkelere ürünlerin satılırsa şanslarının biraz daha fazla olacağını kaydeden Tınmaz, “Son duruma göre 6 fabrika izin almış ama bu sayı benim tahminim çoğalacaktır. Fabrikalar da artık AB standartların da modern fabrikalar. Hükümetimizin bu konuda bizim için iyi çalışmalar yapıyor. Bu da bunun bir göstergesi hem tüketim hem üretimde AB standartlarının yakalanması ülke için iyi” şeklinde konuştu.

Giderek diğer ülkelerin gıda ihtiyaçlarının arttığına ve üretimlerinin bunu karşılayamadığını anlatan Tınmaz, “Artan ihtiyaçlar o ülkelerin ithalat yapmasına neden oluyor. Avrupa önceden bize veriyordu şimdi bizden alıyor. Bu üretimin ve kalitenin artığını gösterir” dedi.

Tınmaz, hükümetin son yıllarda uyguladığı düşük faizli krediler ve yüzde 50 civarında uygulanan desteklerler üreticileri desteklediğine işaret ederek, “Bu anlamda üretim miktarı arttı daha modern ağıllar ve işletmeler oldu. Bu anlamda hükümetin destekleyici çalışmaları etkili olmuştur” dedi.

13 yıl aradan sonra Avrupa'ya ihracata hazırlanıyorlar
13 yıl aradan sonra Avrupa'ya ihracata hazırlanıyorlar
11 yıl önce
avrupa dilleri
Yorumlar
[İlk yorum yapan siz olun]
96497034c18be6589f4bad7de9b37dc7@