13'üncü Üretim Araştırmaları Sempozyumu sona erdi

Sakarya Üniversitesi’nin (SAÜ) ev sahipliğinde düzenlenen 13’üncü Üretim Araştırmaları Sempozyumu, sona erdi. Oturum bugün Sakarya Üniversitesi Kongre Salonu’nda gerçekleşti. Toplantıya program yetkilileri ve iş adamları katıldı. Düzenlenen oturumda yeni bir sistem olan 7+1 Üniversite Sanayi İşbirliği Buluşması (UMDE) hakkında bilgi verildi.

Sakarya Üniversitesi’nin (SAÜ) ev sahipliğinde düzenlenen 13’üncü Üretim Araştırmaları Sempozyumu bugün sona erdi. Üç gün süren ve Türkiye’nin önde gelen sanayi ve ticaret kuruluşları ile üniversitenin bir araya getirildiği sempozyumun son gününde düzenlenen Üniversite Sanayi İşbirliği Buluşması (UMDE) adlı oturuma, SAÜ Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Orhan Torkul, SAÜ Sanayi ve Toplum İşbirliği Koordinatörü Prof. Dr. Harun Taşkın, SAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ali Yalçın ile Sakarya Makine İmalatçıları (SAMİB) Derneği Başkanı Metin Kar katıldı.

"Sanayi kuruluşlarından, işletmelerden gelen talebin yarısını dahi karşılayamadık”

Düzenlenen oturumda açılış konuşmasını yapan Endüstri Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Orhan Torkul, Türkiye’nin önde gelen 12 sanayi kuruluşunun programı kabul ettiğini ifade etti. SAÜ’nün Türkiye sanayisinin yaklaşık yüzde 85’ini barındıran bir bölgenin tam ortasında bulunduğunu ve bunun avantajını çok iyi kullanması gerektiğini belirten Torkul, sanayi kuruluşlarından da üniversiteyle işbirliği yapma konusunda çok ciddi talepler geldiğini kaydetti ve ekledi, “UMDE programı açıkça bu ihtiyaçtan dolayı geliştirildi. Bu işin başarılı olacağını düşünüyoruz. Sanayi kuruluşlarından, işletmelerden gelen talebin yarısını dahi karşılayamadık”.

"Aday mühendisler normal mühendislerle aynı işi yapacak"

İşletmelere gönderilen öğrencilerin servis, yemek gibi sosyal haklarının sağlanacağını ve SGK tarafından tam zamanlı sigortalarının da yapılacağını anlatan Torkul, “Aday mühendisler işletmelerde proje tabanlı olarak normal mühendisle aynı işi yapacak. UMDE programı tamamlandıktan sonra bir proje yarışması olacak ve dereceye giren aday mühendislere ödülleri verilecek” şeklinde konuşarak salondakileri bilgilendirdi. SAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yalçın da, mühendislik eğitiminde ve okullaşmasında ABD, Almanya, İngiltere ve Fransa gibi ülkelerin dünyada en üst sıralarda bulunduğunu kaydederek, UMDE programının da Türkiye’nin bu alanda attığı önemli adımlardan olmasını umduğunu ve projeye ağırlıklı olarak Endüstri Mühendisliği bölümünden katılım olduğunu söyledi.
Program plaket töreni ve toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.
11 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]
bcb3251df489c427299f798caf155879@