Sakarya Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Topluluğu tarafından düzenlenen ‘15. Endüstri Mühendisliği Günleri’ etkinliği SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde başladı.
Gün boyunca sürecek olan etkinliğin ilk gününde SAP Türkiye Pazarlama Direktörü Erdem Aksakal, Vodafone Büyük Hesap Bölge Müdürü Taşkın Bayrakçı ve N11.com Optimizasyon Müdürü Uğur Eskici konuşmacı olarak katıldı. Vodafone’nun tarihsel gelişimi ve kurumsal pazarlama hakkında bilgiler veren Taşkın Bayrakçı, SAÜ’lü öğrencilere “Üniversite mezunu olduğunuzda CV’nizde sadece mezun olduğunuz bölüm olmayacak. Okuduğunuz bölümün dışında farklı kulüplere, farklı çalışma alanlarına yönelerek üniversite hayatınızı tamamlayın. Çünkü tek bir bölüm yeterli olmuyor, olabildiğince elinizde olan kaynakları kullanmalısınız” diyerek tavsiyelerde bulundu.
Googlebot’un ne olduğu, indeksleme yapısı ve arama motorlarının nasıl çalıştığı hakkında bilgiler veren Uğur Eskici, “Googlebot, Google tarafından gerçekleştirilen bir arama ve indeksleme robotudur. İnternet üzerindeki bağlantıları takip ederek web sitelerini ve dökümanları keşfeder. Topladığı bu argümanları, Google arama motoru için aranabilir indeksler haline getirir” dedi.
TEKNOLOJİ GÜN GEÇTİKÇE İÇSELLEŞİYOR
Teknolojinin ilerleyen zamanlarda ki gelişiminden bahseden Erdem Aksakal, “Nesnelerin interneti çağına giriyoruz birçok teknolojik devriminde, otomobil ağır sanayi devriminde olduğu gibi telefon devrimi de geldi yerleştik ve bunun geri dönüşü yok. Ne iş yaparsak yapalım internetsiz hayata geçemeyeceğiz. Ortalama bir kullanıcı günde 300 kere telefonuna bakıyor artık. Telefon, elimizin organik bir parçası gözümüzün organik bir parçası, vücudumuzun organik bir parçası haline geldi” ifadelerini kullandı. Teknolojinin artık çoklu ekrana doğru gittiğini söyleyen Aksakal, “İnternette video devrimi daha yaşanmadı yaşanmak üzere. Youtube video paylaşımı, 10 sene önce neyse şuan da ona yakın bir deneyim görüyor ve yaşatıyor. Videoyu üretiyorsunuz ama ne yapacağınızı bilmiyorsanız ve önümüzde ki yıl ben Dünya’yı değiştireceğim diyorsanız bir yerinde video’nun olması gerek. Teknoloji, çoğunlukla insanları yalnızlaştırmadı, insanları daha bağlantılı hale getirdi. Dolayısıyla insanlar teknolojiyi gün geçtikçe içselleştiriyor” şeklinde konuştu.
Programın sonunda, konuşmacılar öğrencilerin sorularını cevapladı