17 Ağustos 1999 Marmara Depreminin 9. Yıldönümü

17 Ağustos 1999 Marmara depreminin 9. yıldönümü nedeniyle İnşaat Mühendisleri Sakarya Şubesi tarafından düzenlenen yürüyüşte depremde hayatını kaybedenler anıldı.

Adapazarı Yeni Cami önünde toplanan grup, pankartlarla Atatürk Bulvarı'ndan Kent Meydanı'na yürüdü. Burada depremde hayatını kaybedenler anısına saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. İnşaat Mühendisleri Odası Sakarya Şube Başkanı Hüsnü Gürpınar, Türkiye'nin yüzde 93'ünün aktif deprem kuşağında bulunduğunu belirterek, "Türkiye nüfusunun yüzde 98'i deprem riski altında bulunuyor. Bugün 9. yıldönümünü yaşadığımız asrın felaketinden bugüne kadar geçen süre içinde yaşananlardan maalesef gerekli dersler çıkartılmamıştır. İnsanlarımız bundan sonra olacak bu tür felaketlerde yeni ve daha büyük acılarla baş başa bırakılmışlardır. Türkiye ve bölgemiz göz ardı edilemez bir tehlikeyle karşı karşıyadır. Zira geçmiş depremden uzaklaştıkça yenisi yaklaşmaktadır. Beklenen ve ilimizde etkileyecek İstanbul depreminde toplumun önüne yeni yıkımları beklemek dışında başka bir sonuç bırakmamaktadır" dedi.
2004 yılında gerçekleştirilen Deprem Şurası'nda alınan kararların bir an önce uygulanması gerektiğini belirten Gürpınar, "Aradan 9 yıl geçmesine rağmen depremin izleri bir türlü silemedik. Onarım süreli sürekli olarak birer yıllık periyotlar halinde uzatılan orta hasarlı binalar sorununu çözemedik. Orta hasarlı binalarda iskan edilmesine izin verenlerin gelecekte yaşanacak depremlerde sorumluluklarından kurtulacaklarına inanmaları nedeniyle görev ihmalleri hep beraber izledik. Gelecekte olması muhtemel ve kaçınılmaz olan büyük bir depreme karşı depremi hasarız veya az hasarlı olarak atlatan, yapılacak hesap sonrası güçlendirilmesi gereken potansiyel tehlike çok katlı binalara güçlendirme kredisi verilmeli ve halkımız bu yönde teşvik edilmelidir. Unutmamak ve unutturmamak adına her yıl 17 Ağustos tarihini içine alan haftanın ülkemizde 'Deprem Haftası' olarak ilan edilmeli" diye konuştu.  Grup daha sonra dağıldı.
<font size="2"><font face="verdana,geneva">2004 yılında ger&ccedil;ekleştirilen Deprem Şurası'nda alınan kararların bir an &ouml;nce uygulanması gerektiğini belirten G&uuml;rpınar, &quot;Aradan 9 yıl ge&ccedil;mesine rağmen depremin izleri bir t&uuml;rl&uuml; silemedik. Onarım s&uuml;reli s&uuml;rekli olarak birer yıllık periyotlar halinde uzatılan orta hasarlı binalar sorununu &ccedil;&ouml;zemedik. Orta hasarlı binalarda iskan edilmesine izin verenlerin gelecekte yaşanacak depremlerde sorumluluklarından kurtulacaklarına inanmaları nedeniyle g&ouml;rev ihmalleri hep beraber izledik. Gelecekte olması muhtemel ve ka&ccedil;ınılmaz olan b&uuml;y&uuml;k bir depreme karşı depremi hasarız veya az hasarlı olarak atlatan, yapılacak hesap sonrası g&uuml;&ccedil;lendirilmesi gereken potansiyel tehlike &ccedil;ok katlı binalara g&uuml;&ccedil;lendirme kredisi verilmeli ve halkımız bu y&ouml;nde teşvik edilmelidir. Unutmamak ve unutturmamak adına her yıl 17 Ağustos tarihini i&ccedil;ine alan haftanın &uuml;lkemizde 'Deprem Haftası' olarak ilan edilmeli&quot; diye konuştu.&nbsp; Grup daha sonra dağıldı.</font> </font>
17 Ağustos 1999 Marmara Depreminin 9. Yıldönümü
16 yıl önce
sakarya evlilik yıldönümü