2 bin kişilik istihdam için Toyata, SAÜ ve İŞKUR işbirliği

Sakarya Üniversitesi, İŞKUR ve Toyota Otomotiv A.Ş. yeni işbirlikleri geliştirmek için bir araya geldi.

Sakarya Üniversitesi Rektörlük makamında yapılan toplantı, Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Teknoloji Fakültesi Dekanı ve Meslek Yüksekokulları Koordinatörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, İŞKUR Sakarya İl Müdürü Tekin Kaya ve Toyota Otomotiv A.Ş. İnsan Kaynakları ve İdari İşler Gurubu Genel Müdürü Bülent Keskin’in katılımı ile gerçekleştirildi.

Sakarya Üniversitesi, İŞKUR ve Toyota Otomotiv A.Ş. temsilcileri tarafından yapılan toplantıda, gerçekleştirilebilecek işbirliklerinin yanı sıra, özellikle önümüzdeki kısa bir süreç içerisinde yaklaşık 2 bin personel istihdam etmeyi planlayan Toyota Otomotiv A.Ş. için nitelikli işgücünün sağlanmasına yönelik yapılabilecekler görüşüldü. İstihdamın sağlanmasında Sakarya Üniversitesi, İŞKUR ve Toyota Otomotiv A.Ş. birlikte hareket edecek.

Toyota Otomotiv A.Ş. desteğe hazır

Üniversite ve İŞKUR’la sürekli işbirliği içerisinde olduklarını belirten Toyota Otomotiv A.Ş. İnsan Kaynakları ve İdari İşler Gurubu Genel Müdürü Bülent Keskin, bu işbirliklerinin daha da geliştirilmesi yönünde kurum olarak her zaman hazır olduklarını ifade etti.

Toyota Otomotiv A.Ş. olarak 2016 yılındaki kısa hedeflerinin üretim sayısını ve ihracat oranını ikiye katlamak olduğunu belirten Keskin, ayrıca yeni bir modelin üretimine geçileceğini ve bu hedefler doğrultusunda yaklaşık 2 bin işçi alınacağını söyledi. Bu kapsamda Üniversite ve İŞKUR’la birlikte hareket ederek çok daha kolay ve etkin bir biçimde hedefe ulaşılacağının inancında olduklarını ifade etti.

Nitelikli İstihdamın Sağlanmasında 3+1 ve 7+1 İşyeri Uygulamaları


Ülkenin ve bölgenin gelişimi konusunda her türlü işbirliği projesine açık olduklarını belirten Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, “Üniversite olarak, evrensel kaliteyi yakalamak ve bilimsel yayın yapmakla birlikte, bulunduğumuz şehirle bütünleşerek şehrin gelişimine, dolayısıyla ülkemizin gelişimi ve değişimine katkıda bulunmak durumundayız. 3+1 ve 7+1 projemizde başarıyı sağladık” diye konuştu.

SAÜ’nün iş dünyasına sadece uygulama eğitimi düzeyinde değil, yüksek lisans ve ARGE çalışmalarıyla da destek verdiğini belirten Rektör Elmas, “Evrensel rekabete açık ama aynı zamanda yerel değerlerle barışık bir üniversiteyiz. Bundan sonra da bu tip projeleri hayata geçirmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Gerçekleştirilen görüşmelerde, nitelikli istihdama dikkat çeken Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık,  bu hususta 3+1 ve 7+1 Eğitim Modelleri’nin önemli bir katkı yapacağını belirtti. Mezun olan ve yakın zamanda mezun olabilecek öğrencilerden gereken istihdamın gerçekleştirilebileceğini söyleyen Prof. Dr. Sarıbıyık, İşbaşı Eğitimi Programı (İEP) kapsamındaki gerekli tecrübenin Teknoloji Fakültesi ve Meslek Yüksekokullarında uygulanarak sağlandığını ve ihtiyaç duyulan istihdam konusunda hızlı bir şekilde hareket edilebileceğini belirtti.

Teknoloji Fakültesi’nde yer alan ‘Kariyer Ofisi’nin bu kapsamda önemli katkılar sağlayacağını belirten Prof. Dr. Sarıbıyık, bu ofiste görev yapan İŞKUR personelleri ile birlikte öğrencilerin yönlendirilmesi, ilgili tanıtımların ve duyuruların yapılması gibi çalışmalarda da etkin rol alınacağını söyledi.

Hedef, İşbaşı Eğitimi Programı (İEP) kapsamında 2 bin istihdam

Öğrencilerin ve mezunların hedeflenen çalışmalar doğrultusunda, İŞKUR ile birlikte hareket etmesi, İşbaşı Eğitimi Programı (İEP) kapsamında işe başlamaları ve gerekli yeterlilikleri sağlayanlar arasından da bu istihdamın sağlanması planlanıyor.

İşbaşı Eğitimi Programı (İEP)’nın ülkemizde istihdamın arttırılması hususunda önemli bir yeri olduğunu belirten Tekin Kaya, Toyota Otomotiv A.Ş. ile yapılacak bu işbirliğinin ilimize de ülkemize de önemli bir katma değer sağladığını belirtti. Üniversite ve Toyota Otomotiv A.Ş. ile sürekli temas halinde olduklarının altını çizen Kaya, her türlü işbirliği konusunda tüm birimleriyle hazır olduklarını söyledi.

Müfredatlar Sektörle Birlikte Hazırlanacak

Sakarya Üniversitesi, ihtiyaç duyulan işgücünü sağlayacak ilgili birimlerdeki öğrencilerin yetiştirilmesinde, Toyota Otomotiv A.Ş. ile birlikte hareket edecek. Bu kapsamda ilgili birimlerde gerek müfredat değişikliklerinin yapılması gerekse donanımsal gereksinimlerin karşılanması konusunda çalışmalar yürütülecek.
2 bin kişilik istihdam için Toyata, SAÜ ve İŞKUR işbirliği
9 yıl önce
El ve ayak için splint
büro için ahşap mobilya