Sakarya Üniversitesi (SAÜ) ve TEMSA ArGe Teknoloji A.Ş.tarafından ortalaşa yürütülen, "Hibrit otobüs seyir hali emisyonlarının ölçülmesi ve modellenmesi" projesinin çalışmalarına başlandığı bildirildi.
SAÜ Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Şeref Soylu, motorlu taşıt kaynaklı emisyonlardan dolayı dünyada her yıl 2 milyondan fazla kişinin beklenenden daha kısa sürede hayata veda ettiğini söyledi.
"Hibrit (iki farklı güç kaynağının bir arada bulunduran sistem) kaynaklı otobüs seyir hali emisyonlarının ölçülmesi ve modellenmesi" projesinin başlama toplantısı Rektör Yardımcısı Prof. Dr.Rıza Güven başkanlığında TEMSA ArGe araştırmacılarının katılımı ile Gebze'de yapıldı.
Projenin teknolojik ve sosyal boyutlarının incelendiği toplantıda TEMSA ArGe Müdürü İrfan Murat, hibrit sisteme dönüştürülecek olan prototip otobüs'ün tanıtımını yaptı.
Proje Koordinatörü SAÜ Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Şeref Soylu, motorlu taşıt kaynaklı emisyonlardan dolayı dünyada her yıl 2 milyondan fazla kişinin (Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre) beklenenden daha kısa sürede hayata veda ettiğini vurguladı.
Soylu, hibrit otobüslerin şehir içi insan taşımacılığından kaynaklanan emisyonların en aza indirilmesi konusunda günümüz koşulları için en etkili yöntem olduğunu kaydetti.