200 Kanserli Çocuğa Annelik Yapıyor

Nihal Akar, 200 çocuğun manevi annesi. Nihal hanımı bu hayırlı faaliyete sevk eden kişi, lösemi hastası minik Kenan olmuş. 

Sakaryalı Nihal Akar isimli ev hanımı, çoğu lösemi olmak üzere 200 kanserli çocuğun manevi anneliğini yapıyor. Nihal Hanım'ı bu hayra sevk eden kişi ise çocuğunu okula götürdüğü günlerde tanıştığı lösemi hastası minik Kenan olmuş.  

Çocuğunu okula götürürken tanıştığı lösemi hastası minik Kenan'ın annesinin, girdiği bunalım sebebiyle intihar ettiğini öğrenen Nihal Akar, o günden sonra küçük Kenan'a sahip çıkmaya başlamış. Yakın akrabalarının yanında kalan Kenan'a Nihal Hanım da 'manevi anne' olmuş.

Küçük bir araştırmadan sonra Kenan gibi çok sayıda çocuğun yardıma ihtiyacı olduğunu gören Nihal Akar, 2003 yılında Lösemili Çocuklar Derneği'ni kurar. Sadece lösemi değil, diğer kanser türlerinden muzdarip olan çocuklara da yardımcı olabilmek için derneğin adını Sakarya Lösemi ve Kanser Hastaları Sağlık Eğitim Derneği olarak değiştiren Akar, 1 üye ile başladığı dernekte bu gün 100'ü lösemili çocuk olmak üzere toplam 200 çocuğun derdine derman olmaya çalışıyor. Lösemili ve diğer kanser hastası çocukların 'Nihal annesi' olan Akar, hayatı boyunca bu çocuklara yardımcı olmak için çalışacağını belirtiyor.

Kanserli çocukların ailelerinin genelde yardıma muhtaç olduğunu belirten Akar, "Lösemi, tedavisi olan, ancak uzun, yorucu ve masraflı bir tedavi süreci olan bir hastalık. Hastalarımızın neredeyse hepsi yoksul aileler. Hepsi bir çare arıyorlar. Biz de dernek olarak hayırsever vatandaşlara köprü vazifesi görüp onlara elimizden geldiği kadar maddi ve manevi yardımcı olmaya çalışıyoruz." bilgisini veriyor. Sakarya'da bu çocukları tedavi edecek hastane olmaması sebebiyle İzmit Araştırma Hastanesi'ne gidip gelmeleri gerektiğini anlatan Akar, "Bazı ailelerin hastaneye gidecek yol paraları bile olmuyor. Girişimlerimiz sonucu bir firma bu çocukları İzmit'e ücretsiz taşımaya başladı. Mümkün olduğu kadar hem maddi, hem manevi, hem de moral ve motivasyon olarak hasta çocuklarımız ve ailelerimizin yanında olmaya çalışıyoruz. Kenan'ın annesinde olduğu gibi yalnızlık duygusuna kapılmamalarını istiyoruz." açıklamasında bulunuyor.

Nihal Akar, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü sebebiyle bir kadın olarak şu çağrıda bulundu: "Bugünde eğlenceye harcayacağımız para yerine, evladını yaşatmak için bin bir zorluğa katlanan, aç kalan annelerin yanında olmalıyız. Bir anne ağlıyorsa, çocuğu gözleri önünde çaresizce eriyorsa, bir anne ya da bir kadın olarak nasıl eğlenebiliriz? Maddi ve manevi olarak bu ailelerin yanında olalım. İşte o zaman Kadınlar Günü gerçek amacına ulaşır."
 

16 yıl önce
gebelik ve annelik hakkında detaylı bilgi
Yorumlar
[İlk yorum yapan siz olun]
91e8c6e33138db48756501de65253edd@