Bahçelievler Gazi İlköğretim Okulu Fotoğrafçılık Kulübü tarafından Taraklı Gezisi düzenlendi.
Sabah okul bahçesinde başlayan gezide 65 kilometrelik bir yolculuk sonunda Taraklı'ya ulaşıldı. Öğrenciler önce "Hepsi kaşık ve tarak yapmakla uğraştıklarından şehre Taraklı derler" diyen Evliya Çelebi'nin ağzından Taraklı adının nereden geldiğini öğrendi. Taraklı Halk Eğitim Merkezi Müdürü Adem Yazan'ın kafileye rehberlik ettiği gezi, önce Taraklı'yı tepeden seyretmek için Bayraktepe'ye doğru patika yolda heyecanlı bir tırmanışla başladı. Taraklı'yı tepeden seyreden kafile, sırasıyla Çakırlar Konağı, Valilik Konağı, yapımı 1517'de tamamlanan Yunus Paşa Camii, camiyi ısıtan Kil Hamamı, Taraklı'nın ve dönemin ticaret merkezi Fenerli Köşk (Cihannüma), Abdi İbrahim Konağı, Eski Rüştiye ve Çamaşırhane gezdikten sonra Taraklı Müzesi'ne (Kültür Evi) geçildi.
277 Senelik Çeşme
Öğrenciler, müzede Taraklı ile ilgili eserleri, fotoğraf ve maketleri inceleyen öğrenciler gezide bol bol fotoğraf çekti. Öğrenciler, şehir merkezindeki parkta dinlenen kafile 600 yıllık tarihi bir çınar olduğunu duyunca soluğu çınarın yanında aldı ve tarihe tanıklık eden çınarın gölgesinde başka bir tarihle karşılaştı. Ulu çınarın gölgesinde 277 senelik bir çeşmenin hala akıyor olması öğrencileri çok şaşırttı.
Pilav ve Yaz Helvası
Gezinin bir sonraki durağı Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü oldu. Burada "Taraklı'da Mühürlenmiş Zamanlar" adlı tanıtıcı belgeseli izleyen gezi kafilesi daha sonra Taraklı'da gelenek halini alan ve bayram havasında kutlanan pilav gününe katılmak üzere Yeniköy'e doğru hareket etti. Yeniköy'e ayak basar basmaz kafilenin Taraklı'da hissettiği misafirperverlik ve cömertlik burada da yaşandı. Köy insanı kalabalık olmasına bakmadan gelen öğrencilere kucak açıp pilav ve yaz helvası ikramında bulundu.
Bu Güzelliğe Tepeden Bakış
Gezinin sonraki durağı Karagöl Yaylasıydı. Yayla yolunda büyükçe bir kayanın altından çıkan buz gibi Gürleyik Suyu'nu kana kana içen öğrenciler, mendereslerin oluşturduğu güzelliği tepeden izleme imkanı buldu. Yaylanın hemen yanı başında Mahdumlar Köyü Muhtarlığı'nın yaptırdığı gölette piknik yapan gezi kafilesi soluğu önce Taraklı'da, sonra da okul bahçesinde aldı. Okul bahçesinde sona eren gezi, öğrencilerin ilimizi tanımalarına, tarihi ve doğal güzelliklerin bol bol fotoğrafını çekmelerine olanak sağladı.