Birikim Koleji ortaokul ve lise öğrencileri “Sosyal Medya” temalı 3. Sosyal Bilimler Öğrenci Sempozyumu’nu gerçekleştirdi. Sempozyumda günümüzde sosyal medyanın etkisi etraflıca tartışıldı.
Üsküdar Bağlarbaşı Kültür Merkezi\'nde düzenlenen sempozyuma; Yönetim Kurulu Başkanı: Hasan Haki
Genel Müdür: Cemil Keskin, Birikim Koleji yetkililerinin yanı sıra Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Özey, Marmara Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Okan Yeşilot, Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yücel Kabapınar, Sakarya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Şimşek, Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mustafa Otrar, Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ahmet Katılmış, öğrenciler ve sosyal medya uzmanları katıldı.
Çok çeşitli konular ele alındı
Sempozyumda, 12-18 Yaş Arası Gençlerin İnternet Sitesi Tercihleri, Anne - Babaların, Çocuklarının Facebook Kullanımı Hakkındaki Bilgi ve Görüşlerinin İncelenmesi, Ortaokul Öğrencilerinin Sosyal Medya Kullanma Alışkanlıklarının İncelenmesi, Sosyal Medya Kullanımının Okul Ortamındaki Arkadaşlık İlişkilerine Yansımaları, Sosyal Medya Potasında Dil, Kültür ve Toplumsal Olaylar, Türk Medyası ve Wikileaks, Öğretmen ve Öğretmen Adaylarının Sosyal Medya ve İnternet Kullanımının Okuma Alışkanlıklarında Yol Açtığı Farklılaşmanın İncelenmesi, Sosyal Medyada Farklı Kullanıcı Profilleri, Twitter Fenomenleri ve Takip Edilme Nedenleri, Reklam, Tanıtım ve Mesleki Gelişim için Sosyal Medya gibi konu başlıklarında oturumlar düzenlendi.
Sempozyumun iki temel hedefi var
Öğrencilerini bu sempozyumu yapmaya teşvik eden Birikim Koleji yetkilileri sempozyum fikrinin iki temel hedefinin olduğunu, birinci hedeflerinin “’Araştırma Temelli Öğrenme’ anlayışına uygun olarak öğrencilerinin akademisyenler ve öğretmenleri rehberliğinde kendi araştırma süreçlerini yürüterek ‘bilimsel araştırma’yı öğrenmesini sağlamak”. İkinci hedeflerinin ise “öğrencilerin sosyal bilimler alanını kendine has bilimsel karakteri ile tanımasını, benimsemesini, kullanmasını ve geliştirmesini sağlamak” olduğunu söylediler.
Sempozyumda 12 ortaokul, 6 lise grubunda yer alan 51 öğrenci araştırmalarını sundu. Sunulan 18 araştırmanın 9’u nitel, 8’i nicel ve 1’i karma olarak araştırıldı.