Yıldız, yaptığı açıklamada, belediyelerin öncelikli görevleri arasında halkın sağlığını tehdit eden unsurların ortadan kaldırılması gerektiğini ifade ederek, ilde sadece Sakarya Büyükşehir Belediyesi bünyesinde 3 veteriner hekimin görev yaptığını kaydetti. 2.5 yılda yalnız 2000 sokak köpeğine kuduz aşısı yapıldığını ve 1730 adet kısırlaştırma işlemi yapıldığını dile getirerek "Bu kadar az kişi ile bu kadar hayvana hizmet verilmesi arkadaşlarımızın başarısıdır. Ancak binlerce köpek ve kedi kuduz aşısı ve kısırlaştırma için bekliyor" dedi.
Büyükşehir'den sonra kentin en büyük belediyesi olan Adapazarı İlçe Belediyesi'nde bir tek veteriner hekim çalıştırılmamasına tepki gösteren Yıldız, şunları söyledi: "Bu büyük belediye bir tek veteriner hekim çalıştırmamak suretiyle halkın sağlığını hiçe saymaktadır. Bu durumda fatura halka kesiliyor. İstanbul yaşanan kuduz olayı ders olmadı. Biz veteriner olarak 'büyük bir belediyenin nasıl veteriner hizmetlerini görmezden geliyor' olmasını doğrusu anlamış değiliz. Diğer ilçe ve belde belediyelerinde de durum farklı değildir."
Sokak hayvanlarını öldürmenin bir çözüm olmadığını vurgulayan Yıldız, çözümün rehabilitasyon merkezlerinin hızla artırılması ve en küçük yerleşim biriminde dahi veteriner hizmetlerinin yerine getirilmesi olduğunu sözlerine ekledi.
Adapazarı Belediyesi yetkilileri ise, belediyede veteriner hekim çalıştırılmadığını doğrulayarak, "Köpek yakalama ekibimiz var. Yakalanan köpekler Büyükşehir Belediyesi'nin hayvan barınma evine gönderiliyor. Burada üç tane veteriner hekim bulunuyor zaten" dedi.