Acarlar Longozu RAMSAR'a Dahil Edilecek

Türkiye'nin ikinci büyük subasar ormanı olan "Acarlar Gölü Longozu" su kuşları koruma ve üreme sahası olarak 'ıÜü Yaşama Ortamı Olarak Uluslararası Öneme Sahip Sulak Alanlar Sözleşmesi (RAMSAR)'ne dahil edilmesi hedefleniyor.

Türkiye'nin ikinci büyük subasar ormanı olan "Acarlar Gölü Longoz Ormanı Sulak Alan Yönetim toplantısı" Karasu'da yapıldı. Toplantı, Çevre ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü Doğa Koruma Dairesi Başkanlığı Çevre ve Orman uzmanı Sulak Alanlar Şube Müdürü Yusuf Ceran başkanlığında gerçekleştirildi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü Sulak Alanlar Şube Müdürü Yusuf Ceran, Acarlar Longozu'nun kendine has ekosistem özellikleriyle Türkiye'de olduğu gibi dünyada da buna benzer özellikleri bir arada barındıran ender alanlardan biri olduğunu söyledi. Ceran, bölgeyi su kuşları koruma ve üreme sahası ilan edip uluslararası 'ıÜüYaşama Ortamı Olarak Uluslararası Öneme Sahip Sulak Alanlar Sözleşmesi (RAMSAR)'ne dahil etmeyi düşündüklerini ifade etti.

Acarlar Gölü Longozu Ormanı Sulak Alan Yönetim Planı Proje Danışmanı Ergün Ergani, liman ve tersane yapılması, serbest bölge, sanayi gelişme alanı, Ereğli-Karasu-İstanbul demir yolu projesi ve karayolu hattı gibi projelerle Karasu'nun sanayi şehri olmasının kaçınılmaz olduğunu kaydetti. Ergani, bölgenin subasar orman özelliğinin korunması ve yönetim planının etkin olarak uygulanabilmesi amacıyla yörede yaşayan halkın çevre bilincinin artırılması gerektiğini vurguladı.

Zarar Görebilir

Kaynarca Tarım İlçe Müdürü Ali Ulvi Özerdem, özel bir şirketin Acarlar longozunun Kaynarca'da kalan kısmından 200 tonluk göl soğanı ihracatı gerçekleştirdiğini hatırlattı. Göl soğanı yetiştiriciliğinin cazip hale geldiğini ifade eden Özerdem, eğer gerekli düzenlemeler yapılmazsa longozun zarar görebileceği uyarısında bulundu.

15 yıl önce
pool acarlar şirketler topluluğu
Yorumlar
[İlk yorum yapan siz olun]
9ed3f69e6142f27a536e590854bf0b4f@