Adalet Çalışanları, Havuzda Biriken Haklarını İstiyor

Sakarya'da adalet çalışanları, adliye önünde düzenledikleri basın açıklaması ile havuzda biriken paralarının ödenmesini istedi. 

Türk Kamu-Sen Sakarya İl Temsilcisi Rahim Varol, adliye önünde yaptığı açıklamada, adalet çalışanlarının bugüne kadar sabırla haklarının verilmesini beklediklerini belirterek, "3717 sayılı yasa uyarınca adalet çalışanları keşif gibi yol tazminatlarından oluşan ve havuz diye tabir edilen paralarını alamadılar. Adalet çalışanları yoğun iş yükü altında ezilmekte, mesai sonrası geç saatlere kadar çalışmakta, hatta hafta sonları ve resmi tatillerde dahi mesai yapmaktadır. Bütün bunların yanında karşılığını almadan bir de nöbet tutmak zorunda bırakılmaktadır. Kapasitesini aşacak boyutlarda iş yükü ile karşı karşıya bırakıldığında bile sesini çıkarmadan, nöbet ücretinden ve birçok tazminat hakkından yoksun, sadece yetersiz maaş ile hayatını idame ettirmeye çalışan birçok arkadaşımızın görev tanımları bile tam olarak yapılmamış, görevinin dışında adeta joker personel gibi her işte çalıştırılmaktadır. Ancak böylesine fedakar bir şekilde çalışan adalet çalışanları, hak ettiklerini hala alamamaktadır" dedi.  
Adalet çalışanların paralarının bir an önce ödenmesini isteyen Varol, "Mali ve sosyal haklar yönünden oldukça kötü durumda bulunan ve çalışma koşulları da son derece sağlıksız olan adalet çalışanlarının bu sorunlarına ilk etapta çözüm olacak reçeteyi şimdi burada açıklıyoruz. 3717 sayılı Adli Personel ile Devlet Davalarını Takip Edenlere Yol Gideri ve Tazminat Verilmesi Hakkında Kanun ile adalet çalışanlarının daha evvelden aldığı ve doğrudan çalışanların emeğinin karşılığı olan, hazinenin kasasından çıkmayan havuz paralarının yeniden kendilerina dağıtılmasına başlanması gerekiyor. Çalışanların hizmetlerinin karşılığı olarak 21 Kasım 2008 tarihinden bu yana havuzda birikmiş olan, yani ödemesi adliyelerden hizmet alan kişilerce yapılan bu paraların, gerçek hak sahibi olan adalet çalışanlarına bir an evvel ödenmesini ve bundan sonra da birikecek paraların yapılacak yeni bir yasal düzenleme ile kesintiye uğramaksızın her ay düzenli olarak personele ödenmesini talep ediyoruz. Bunu istiyoruz ve ne pahasına olursa olsun alacağımızı ifade ediyoruz" diye konuştu. 

  Varol, bugüne kadar hep hakim ve savcı maaşlarında iyileştirmeler yapıldığını kaydederek, bir ülkede adalet çalışanlarının ekonomik yaraları tam olarak sarılmadıkça adalet terazisinde denge sağlanamayacağını söyledi.
<font face="Arial" size="2">Adalet &ccedil;alışanların paralarının bir an &ouml;nce &ouml;denmesini isteyen Varol, <font color="#333399">&quot;Mali ve sosyal haklar y&ouml;n&uuml;nden olduk&ccedil;a k&ouml;t&uuml; durumda bulunan ve &ccedil;alışma koşulları da son derece sağlıksız olan adalet &ccedil;alışanlarının bu sorunlarına ilk etapta &ccedil;&ouml;z&uuml;m olacak re&ccedil;eteyi şimdi burada a&ccedil;ıklıyoruz. 3717 sayılı Adli Personel ile Devlet Davalarını Takip Edenlere Yol Gideri ve Tazminat Verilmesi Hakkında Kanun ile adalet &ccedil;alışanlarının daha evvelden aldığı ve doğrudan &ccedil;alışanların emeğinin karşılığı olan, hazinenin kasasından &ccedil;ıkmayan havuz paralarının yeniden kendilerina dağıtılmasına başlanması gerekiyor. &Ccedil;alışanların hizmetlerinin karşılığı olarak 21 Kasım 2008 tarihinden bu yana havuzda birikmiş olan, yani &ouml;demesi adliyelerden hizmet alan kişilerce yapılan bu paraların, ger&ccedil;ek hak sahibi olan adalet &ccedil;alışanlarına bir an evvel &ouml;denmesini ve bundan sonra da birikecek paraların yapılacak yeni bir yasal d&uuml;zenleme ile kesintiye uğramaksızın her ay d&uuml;zenli olarak personele &ouml;denmesini talep ediyoruz. Bunu istiyoruz ve ne pahasına olursa olsun alacağımızı ifade ediyoruz&quot;</font> diye konuştu.&nbsp; <br /><br />&nbsp; Varol, bug&uuml;ne kadar hep hakim ve savcı maaşlarında iyileştirmeler yapıldığını kaydederek, bir &uuml;lkede adalet &ccedil;alışanlarının ekonomik yaraları tam olarak sarılmadık&ccedil;a adalet terazisinde denge sağlanamayacağını s&ouml;yledi. </font>
14 yıl önce
doktorlar ne istiyor
Yorumlar
[İlk yorum yapan siz olun]
304f1c1037b1e98922f651439ae7cfd5@