Aile hekimlerinden zorunlu nöbet tepkisi

Sakarya Aile Hekimleri Derneği Başkanı Fırat Karadeniz, hekimlerin \'zorunlu hallerde\' hastanelerin acil servislerinde nöbet tutmasını öngören düzenlemeyi eleştirdi.

Karadeniz, "Yeni düzenlemeleri kabul etmiyoruz. Aile hekimliği biterse vatandaş memnuniyeti de biter." dedi.

"Aile hekimliği biterse vatandaş memnuniyeti de biter"

Karadeniz, yaptığı açıklamada, sağlık sisteminden en çok memnun oldukları aile hekimliği uygulamasının geleceğinin yapılan düzenlemeyle karardığını savundu. Aile hekimlerine Kamu Hastaneler Birliği\'nin kontrolündeki hastanelerde ikinci bir görev olarak acil hekimlik görevi vermeye çalışan yeni düzenlemeyi kabul etmediklerini dile getiren Karadeniz, şunları kaydetti: "Bugüne dek koruyucu sağlık hizmetlerinde çok başarılı olan, aşı oranlarında Avrupa ortalamasının üzerinde yüzde 97 başarı oranı olan, anne ve bebek ölümlerini yarı yarıya azaltan, halkın sağlık sisteminden memnuniyetinin yüzde 80\'e çıkmasını sağlayan aile hekimliği uygulamasında geri adımlar atılmaya başlandı. Atılan geri adımlar geleceğimizin teminatı çocuklarımızın sağlık kontrolleri, bulaşıcı hastalıklardan koruyucu aşıları, erişkin vatandaşlarımızın kronik hastalıklarının yakından takip ve tedavileri aksayacak, vatandaş memnuniyetinden geri dönüşler başlayacak, sağlık sisteminden halkın memnuniyeti azalacaktır. Aile hekimliği biterse vatandaş memnuniyeti de biter."

"Başka hekimlerin yerine nöbetçi hekim olarak çalışmayacağız"

Kendi çalıştıkları hastanelerde nöbet tutmak istemeyen hekimlerin yerine hastane acillerinde dolgu malzemesi olarak kullanılmak istenen aile hekimlerine sahip çıkılmasını isteyen Karadeniz, "Bakanlık tarafından da teşkilat olarak bile tamamen ayrıldığımız kurumların yönetim zafiyetlerinden doğan aksamalarda, kendi hastanelerinde nöbet tutmak istemeyen hekimlerin yerine nöbetçi hekim olarak çalışmayacağız. Dünyanın hiçbir ülkesinde aile hekimlerine, başka bir kurumda başka bir hekimin yerine onun görevleri yaptırılmamaktadır. Bunun bir örneği yoktur. Bu kabul edilebilir ve demokratik bir ülkeye yakışır bir uygulama değildir." ifadelerin kulandı.
11 yıl önce
Aile içi çatışma
aile şirketlerinde kurumsallaşma
Yorumlar
[İlk yorum yapan siz olun]
ffe72e50f5b9275bbf8c0d33490132a7@