Akdemir, yeni eğitim döneminde yapacaklarını anlattı

Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Akdemir, yeni eğitim öğretim döneminde yapacakları çalışmalardan bahsetti.

SAÜ Tıp Fakültesi’nin ilk öğrencisini 2009 yılında aldığını ve o tarihten bu yana çok büyük bir gelişme gösterdiğini ifade eden Prof. Dr. Ramazan Akdemir, binalarının ise 2012 yılında tamamlandığını anımsattı. Bugün öğretim üyesi sayısının 125’e çıktığını anlatan Prof. Dr. Akdemir, yaklaşık 50 tanesi uluslararası öğrenci olmak üzere toplam öğrenci sayısının ise şu anda 400’ü geçtiğini aktardı.
Tıpta Uzmanlık Sınavı (TUS) ile asistan aldıklarından ve 200’e yakın asistana sahip olduklarından söz eden Akdemir, “Geçen yıl verdiğimiz mezunlarımızdan ilk TUS sınavında yüzde 54’lük bir başarı sağlayarak Türkiye’nin en başarılı tıp fakültelerinden biri olduk. Bu konuda bir rakam açıklanmadı ancak birinci olduğumuzu söyleyebiliriz. Bu sene yapılan sınavda da yine yüksek bir başarı oranı bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Ders programlarında Türkiye ortalamasının üzerinde kaliteli bir programa sahip olduklarını kaydeden Akdemir, “Üniversitemizin başvurduğu EFQM kalite sürecinde biz de fakülte olarak akreditasyon ve kalite birimlerimizi kurduk. Bu yönde de çalışmalara başladık. Toplamda aynı anda 150 kişinin ders çalışabileceği büyük bir kütüphane yaptırıyoruz. Laboratuvarların tamamını ve yemekhanemizi genişlettik. Öğrencilerin her türlü yararlanabileceği, basketbol, futbol sahaları gibi oyun alanları oluşturuyoruz. Öğrenci etkinlikleri de bizim için çok önemli. Bu kapsamda öğrencilerimizin organize ettiği yılda bir kez düzenlenen kongre gerçekleştiriyoruz. Bu kadar az öğrenci ile yaklaşık 500 katılımlı bir kongre düzenlemek çok büyük bir başarı” dedi.

Öğrencilerin geleneksel ve alternatif tıp ile ilgili uzmanlaşmasını sağlayacak Geleneksel ve Alternatif Tıp Araştırma ve Uygulama Merkezi kurduklarını aktaran Akdemir, öğrencilerin bu yıl birinci sınıftan itibaren bu dersleri almaya başladığını söyledi. Onkoloji, kadın doğum alanında perinatoloji ve fizik tedavi bölümünde immünoloji gibi Türkiye’de az bulunan laboratuvarlara sahip olduklarını kaydeden Akdemir, sözlerinin devamında, “Akreditasyonla ilgili çalışmalar başlatıldı ve 2018 yılına kadar başvurduğumuz ilk yıl akreditasyonu tamamlayacak şekilde çalışmalarımız planlandı. Türkiye’de kadavrası olan az sayıda fakültelerden biriyiz. İlk üç yıldaki sınavları elektronik ortamda gerçekleştiriyoruz. Öğrenciler bu sayede cevaplarını daha sonra tekrar görebiliyor ve bu konuda çok hızlı sonuçlar alabiliyoruz.

Öğrenci topluluklarımızla birlikte fakültemizi tanıtmak için liselerin son sınıflarını davet ediyoruz ve üç saatlik bir program çerçevesinde fakültemizi tanıtıyoruz. Uyguladığımız afiliasyon (sağlık bakanlığı hastaneleri ve üniversiteler arasında işbirliği) yönetimi konusunda Türkiye’nin örnek kurumlarından bir tanesiyiz. Sakarya’da son altı yıllık dönemde, tıp fakültesi kurulmasıyla ve verdiğimiz kaliteli tıp eğitimi ile birlikte sağlıkta çok şey değişti. Temel tıp bölümlerine yönelik laboratuvar, deney hayvanları araştırma laboratuvarı ve tıp araştırma laboratuvarı kuracağız. Bu kapsamda bir de Merkezi Deney Hayvanları Araştırma Merkezi kurmayı düşünüyoruz. Bu sayede fakültemizde daha kaliteli araştırmalar yapılacak, daha nitelikli eğitimler verilebilecek. Bu merkez üniversitemize daha fazla dış kaynaklı proje ve TÜBİTAK projesi gelmesini de sağlayacak” dedi.

8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]
d4e19c314b5ffdc9730a616179b3d568@