AKP Gençlik Kolları Kış Eğitim Programı Başladı

Prof. Dr. Naci Bostancı, Erzurum Savcısı Osman Şanal'a "militan" diyen avukat Turgut Kazan'ın asıl militan olduğunu söyledi.    

AK Parti Gençlik Kolları tarafından Ticaret Borsası toplantı salonunda düzenlenen toplantıya konuşmacı olarak Prof. Dr. Naci Bostancı katıldı. Bostancı, tutuklanan Erzincan Başsavcısı İlhan Cihaner'in avukatı Turgut Kazan'ın özel yetkisi HSYK tarafından alınan Erzurum Savcısı Osman Şanal için "militan" dediğini belirterek, "Asıl militan olan avukat Turgut Kazan'dır" dedi.  

Türkiye'nin idari ve siyasi yapısı hakkında konferans veren Prof. Bostancı, "Son günlerde avukat Turgut Kazan'ın konuşmalarını dinliyorum. Savcı için militan, dosya kaçırıldı gibi ifadeler kullanıyor. Bir kimse ne düşünüyorsa kendi yapacağını düşünüyordur. Yani militan olan kendisidir ve dosyayı da kendi kaçırmak istemiştir. Avukat Turgut Kazan 80 öncesi namı yürüyen arkadaştı" diye konuştu.

Bostancı, Türkiye'nin derin bir değişim içinde olduğunu belirterek, "Türkiye, modern, demokratikleşen, halkı daha rahat bir şekilde yaşayan
ülkeler arasında girmektedir. Her ülke gençliğine değer verir. Onu hayat süzgecinde çeşitli sınavlardan geçirir. Ama her ülkenin gençliğinin gücünü, bilgi ve becerisini tartma şekli farklıdır. Örneğin Afrikalılar gençlerinin cesaretini ölçmek için onlara bangi camping yaptırırlar. Cesaretli gençlere dünyanın her yerinde olduğu gibi Türkiye'de de ihtiyaç vardır. Ancak bu cesaret güç gösterisi şeklinde değil bilgi ve irfanla olmalıdır"
dedi.   

Daha aydınlık bir gelecek için gençlere tavsiyelerde bulunan Bostancı, insanların ortak tarihine saygı duyulması gerektiğini vurguladı. Sümerlerin bulduğu yazının insanın en büyük ortak değerlerinden biri olduğuna dikkat çeken Bostancı, "Öncelikle yazıya saygımız olmalıdır. Yazı, bilginin kaynağıdır. Az bilgisi olan 'ben her şeyi biliyorum' diyebilir. Ama bildiği bir şey yoktur, ışığı kapalıdır. İnsan öğrendikçe ne kadar bilgisiz olduğunun farkına varır" diye konuştu.  

Bostancı, "Gençler olarak görevimiz bu başı belalı topraklarda kendimizi iyi bir şekilde yetiştirmektir. En kutsal görev, birey olarak kişinin kendisini, çevresinde ne olup bittiğini kavrayabilecek bir kapasiteye sahip olarak kendisini yetiştirmesidir. Aksi halde başkalarının amacına ulaşmakta kullandığı birer araç oluruz" dedi.
<font face="Arial" size="2">Bostancı, T&uuml;rkiye'nin derin bir değişim i&ccedil;inde olduğunu belirterek, <font color="#333399">&quot;T&uuml;rkiye, modern, demokratikleşen, halkı daha rahat bir şekilde yaşayan <br />&uuml;lkeler arasında girmektedir. Her &uuml;lke gen&ccedil;liğine değer verir. Onu hayat s&uuml;zgecinde &ccedil;eşitli sınavlardan ge&ccedil;irir. Ama her &uuml;lkenin gen&ccedil;liğinin g&uuml;c&uuml;n&uuml;, bilgi ve becerisini tartma şekli farklıdır. &Ouml;rneğin Afrikalılar gen&ccedil;lerinin cesaretini &ouml;l&ccedil;mek i&ccedil;in onlara bangi camping yaptırırlar. Cesaretli gen&ccedil;lere d&uuml;nyanın her yerinde olduğu gibi T&uuml;rkiye'de de ihtiya&ccedil; vardır. Ancak bu cesaret g&uuml;&ccedil; g&ouml;sterisi şeklinde değil bilgi ve irfanla olmalıdır&quot;</font> dedi.&nbsp;&nbsp;&nbsp;<br /><br />Daha aydınlık bir gelecek i&ccedil;in gen&ccedil;lere tavsiyelerde bulunan Bostancı, insanların ortak tarihine saygı duyulması gerektiğini vurguladı. S&uuml;merlerin bulduğu yazının insanın en b&uuml;y&uuml;k ortak değerlerinden biri olduğuna dikkat &ccedil;eken Bostancı, <font color="#333399">&quot;&Ouml;ncelikle yazıya saygımız olmalıdır. Yazı, bilginin kaynağıdır. Az bilgisi olan 'ben her şeyi biliyorum' diyebilir. Ama bildiği bir şey yoktur, ışığı kapalıdır. İnsan &ouml;ğrendik&ccedil;e ne kadar bilgisiz olduğunun farkına varır&quot;</font> diye konuştu.&nbsp;&nbsp;<br /><br />Bostancı, <font color="#333399">&quot;Gen&ccedil;ler olarak g&ouml;revimiz bu başı belalı topraklarda kendimizi iyi bir şekilde yetiştirmektir. En kutsal g&ouml;rev, birey olarak kişinin kendisini, &ccedil;evresinde ne olup bittiğini kavrayabilecek bir kapasiteye sahip olarak kendisini yetiştirmesidir. Aksi halde başkalarının amacına ulaşmakta kullandığı birer ara&ccedil; oluruz&quot;</font> dedi.</font>
Türkiye'nin siyasi ve idari yapısı üzerine de değerlendirmelerde bulunan Prof. Dr. Naci Bostancı, siyaseti insani olan her şeyi içine alan geniş bir kavram olarak tanımladı. Türkiye'nin siyasi ve idari yapısının iyi öğrenilmesi gerektiğine dikkat çeken Bostancı, "Siyasi yapı denilince Osmanlı'dan günümüze tarihin resmini gözümüzde canlandırmalıyız. Her insan az çok ne yaşadığını bilmelidir. Çünkü bugünkü kavgaların temeli oradadır" şeklinde konuştu. 

Siyasetin ikiyüzlü bir kavram olduğunu ve bu nedenle siyasete olan yaklaşımın da kişiden kişiye değişiklik gösterdiğini ifade eden Bostancı, "Siyaset en soylu ve en soysuz sanattır. İnsanın her ikisini de yapması mümkündür. Siyasetin bir yüzü yaz diğer yüzü kıştır. Bir yüzü yalancı, menfaatçi, soyguncu, diğer yüzü ise adil ve müreffehtir" dedi.
<font face="Arial" size="2">T&uuml;rkiye'nin siyasi ve idari yapısı &uuml;zerine de değerlendirmelerde bulunan Prof. Dr. Naci Bostancı, siyaseti insani olan her şeyi i&ccedil;ine alan geniş bir kavram olarak tanımladı. T&uuml;rkiye'nin siyasi ve idari yapısının iyi &ouml;ğrenilmesi gerektiğine dikkat &ccedil;eken Bostancı, &quot;Siyasi yapı denilince Osmanlı'dan g&uuml;n&uuml;m&uuml;ze tarihin resmini g&ouml;z&uuml;m&uuml;zde canlandırmalıyız. Her insan az &ccedil;ok ne yaşadığını bilmelidir. &Ccedil;&uuml;nk&uuml; bug&uuml;nk&uuml; kavgaların temeli oradadır&quot; şeklinde konuştu.&nbsp;<br /><br />Siyasetin ikiy&uuml;zl&uuml; bir kavram olduğunu ve bu nedenle siyasete olan yaklaşımın da kişiden kişiye değişiklik g&ouml;sterdiğini ifade eden Bostancı, &quot;Siyaset en soylu ve en soysuz sanattır. İnsanın her ikisini de yapması m&uuml;mk&uuml;nd&uuml;r. Siyasetin bir y&uuml;z&uuml; yaz diğer y&uuml;z&uuml; kıştır. Bir y&uuml;z&uuml; yalancı, menfaat&ccedil;i, soyguncu, diğer y&uuml;z&uuml; ise adil ve m&uuml;reffehtir&quot; dedi.</font>
Kişinin kendisini bilmesinin önemini vurgulayan Bostancı, "Kişi kendini bilirse, dünyayı bilebilir, tarihi bilebilir. Bu dünyada ne olup bittiğini bilebilir ve nihayet rabbini bilebilir. Demek kendini bilebilmek rabbini bilebilmenin de bir ön şartı. Kendini bilmeyen hiç bir şey bilmez. Kendimizi bilmek evde tek başına bir odada oturup ben neyim kimim diye sorgulamakla olmaz. Kendinizi bilmenizin yolu kesinlikle dünyayı bilmekle, geçmişteki insanların neler yaşadıklarını bilmekle, yaşadığınız coğrafyayı tanımakla ve başka insanların hikayelerinden geçiyor. Türkiye'nin idari ve siyasi yapısı da kişinin kendisini bilmesine hizmet edecek, yardım edecek bilgilere sahip" şeklinde konuştu. 
<font face="Arial" size="2">Kişinin kendisini bilmesinin &ouml;nemini vurgulayan Bostancı,<font color="#333399"> &quot;Kişi kendini bilirse, d&uuml;nyayı bilebilir, tarihi bilebilir. Bu d&uuml;nyada ne olup bittiğini bilebilir ve nihayet rabbini bilebilir. Demek kendini bilebilmek rabbini bilebilmenin de bir &ouml;n şartı. Kendini bilmeyen hi&ccedil; bir şey bilmez. Kendimizi bilmek evde tek başına bir odada oturup ben neyim kimim diye sorgulamakla olmaz. Kendinizi bilmenizin yolu kesinlikle d&uuml;nyayı bilmekle, ge&ccedil;mişteki insanların neler yaşadıklarını bilmekle, yaşadığınız coğrafyayı tanımakla ve başka insanların hikayelerinden ge&ccedil;iyor. T&uuml;rkiye'nin idari ve siyasi yapısı da kişinin kendisini bilmesine hizmet edecek, yardım edecek bilgilere sahip&quot;</font> şeklinde konuştu.&nbsp; </font>
14 yıl önce
Eğitim, Öğretim Eğitim, Öğretim
Danışmanlık, Marka Patent Hizmetleri, Belgelendirme, Mesleki Eğitim HizmetleriDanışmanlık, Marka Patent Hizmetleri, Belgelendirme, Mesleki Eğitim Hizmetleri
İngilizce Kursları, yabancı dil kursları, yurtdışı eğitim danışmanlığıİngilizce Kursları, yabancı dil kursları, yurtdışı eğitim danışmanlığı
Milli eğitim bakanlığı onaylı sertifika
sakarya eğitim