"Alan el, veren eli görmüyor"

Adapazarı Belediyesince hayırseverler ve Türk Kızılayı\'nın desteğiyle hayata geçirilen Toplumsal Yardımlaşma Marketi sayesinde, dar gelirli aileler gıda ve kıyafet ihtiyaçlarını kendilerine verilen kartlarla alışveriş yaparak gideriyor .

Adapazarı ilçesinde ihtiyaç sahibi aileler için oluşturulan Toplumsal Yardımlaşma Marketi\'nde alışverişler, kartlara yüklenen kredilerle gerçekleştiriliyor.

Adapazarı Belediyesi ve Türk Kızılayı Adapazarı Şubesi işbirliğiyle 450 bin liralık yatırımla oluşturulan markette, gıda maddeleri ve kıyafetlerin yer aldığı 50\'den fazla ürünle yoksul ailelerin ihtiyaçları karşılanıyor.

Yaklaşık 1000 metrekare kapalı alanı bulunan markette, ihtiyaç sahipleri kendilerine verilen kartlarla her ay 100 kredilik alışveriş yapabiliyor. Raflara konulan gıda maddeleri, temizlik malzemeleri ve kıyafetlerde lira ibaresi yerine, kredi ifadesi yer alıyor.

Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli, yardıma muhtaç aileleri incitmeden "onlara nasıl yardım edebiliriz" düşüncesiyle hareket ettiklerini söyledi.

Aynı düşünceden hareketle toplumsal yardımlaşma marketini hayata geçirdiklerine dikkati çeken Dişli, öncelikle ihtiyaç sahiplerini belirlediklerini anlattı.

Dişli, bunun için muhtarlar kaymakamlıklar ve siyasi parti temsilcileriyle irtibat kurduklarını dile getirerek, "İhtiyaç sahipleriyle yardım yapmak isteyenleri aynı çatı altında topladık. Yardıma muhtaç aileler burada ihtiyaçlarını kendileri karşılıyor. Yardım verenler ise Türk Kızılayı vasıtasıyla sosyal marketimize ellerindeki malları gönderiyor. Tamamen güven esasına dayalı bir sistemi bu şekilde kurduk" şeklinde konuştu.

Uygulamanın puan sistemi üzerine kurulduğunu anlatan Dişli, şunları söyledi:

"En mağdur aileler bu kartlarla puan usulüyle erzak ve giysi ihtiyacını karşılıyor. 100 puan değerindeki erzak 150 liraya tekabül ediyor. Dolayısıyla bir eve yetebilecek kadar alışverişi vatandaş aylık olarak kendi ihtiyacını kendisi yapmak suretiyle tedarik ediyor. 103 aileye bu şekilde yardım yapıyoruz. Durumu biraz daha iyi olan aileler iki ayda bir bu uygulamadan faydalanıyor. Bunun dışındaki mağdur aileler ise yılda bir ya da üç ayda bir olmak koşuluyla yardım merkezimizden faydalanıyor."

Dişli, toplumsal yardımlaşma marketinin diğer belediyelere de örnek olduğunu sözlerine ekledi.
"Alan el, veren eli görmüyor"
"Alan el, veren eli görmüyor"
"Alan el, veren eli görmüyor"
"Alan el, veren eli görmüyor"
11 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]
12cd35775c6d62993920fd5d9f24c1a0@