Atso başkanı Bayraktar Bilgilendirme yaptı

Atso Başkanı Bayraktar Kosgeb Mki Hızlı Destek Programı Eğitimi Hakkında Bilgilendirme Yaptı


Başkan Bayraktar KOSGEB MKİ HIZLI DESTEK paketi hakkında yapmış olduğu açıklamada  Covid 19 dan etkilenen imalat sektörünün ve bunun tamamlayıcısı niteliğinde  olan öncü sektörlerin yanı  sıra salgın etkilerinin yoğun görüldüğü bazı hizmet ve ticaret sektörlerindeki üyelerimiz 100 bin tl geri ödemeli destek verilecektir. Bu destek programının en önemli özelliği mevcuttaki istihdamı koruyabilme ve yeni istihdam ortamı oluşturma taahhüdü karşılığında faydalandırılacaktır. Destek paketinin tüm üyelerimize ve ticaret erbaplarımıza hayırlı olmasını dilerim dedi.

ATSO  Genel Sekreteri Harun Bayrak programa başvuru yapmak isteyenlerin taleplerini bizler toplayacaz ve  KOSGEB danışmanları aracılığı ile kurum binamızda  eğitim proğramı düzenleyeceğiz  ifadelerinde bulundu.

 

 Talep için 0264 418 8485 nolu hattan yada akyazitso@tobb.org.tr adresinden bilgi alabilirsiz.

 

Proğram hakkında yeterli bilgiye aşağıdan ulaşabilirsiniz.

 

MKİ hızlı destek programı kapsamında uygulanacak faizsiz ve teminatsız geri ödemeli destek:
 
İmalat, bilgisayar programlama, bilimsel Ar-Ge sektörleri ile Covid-19 salgınının nispeten daha fazla etkilediği bazı hizmet ve ticaret sektörlerindeki MKİ’lere:
 
- 1981 ve sonrası doğumlu, son 3 yılda 180 günden fazla çalışmamış üniversite veya mesleki ya da teknik lise mezunu en az bir yeni personelin “12 ay boyunca istihdam edilmesi taahhüdü”,
 
- “Başvuru dönemi ilanından önceki 12 aylık ortalama istihdamın korunması” şartı ile;
 
yeni istihdam edilecek personel başına 100 Bin TL geri ödemeli destek verilecektir. İşletme sahibi kadın ise veya işe alınan personel kadın ise, destek personel başına 10 Bin TL artırımlı olarak uygulanacaktır. Başvuru dönemi ilan tarihinden önceki ayda işletmede çalışmıyor olan personel “yeni” kabul edilecektir.  Mikro işletmeler en fazla 2 personel, küçük işletmeler en fazla 5 personel için destek alabilecektir. 
 
Destek başvuru şartları ve destek türü:
 
Ölçek kriteri:  Mikro ve küçük ölçekli işletmeler (MKİ’ler) başvurabilecektir.
 
Sektör kriteri: NACE Rev 2 faaliyet kodları arasında; Program Kapsamındaki Sektörler Tablosundaki kodlardan biri olan MKİ’ler başvurabilecektir.
 
2019 yılında asgari gelir hacmine ulaşmış olma kriteri:
Covid-19 salgınından önce de aktif olduğu kabul edilen MKİ'ler başvuru yapabilecektir. Gelir İdaresi Başkanlığı mali kayıtlarına göre 2019 yılında asgari 75.000 TL net satış hasılatı elde edilmiş olması, salgından önce aktif işletme olmanın kanıtı sayılacaktır. Bu kriter 2017 ve sonrasında kurulan ve İkinci Bileşene başvuran yenilikçi genç işletmelerde aranmayacaktır.
 
Destek kapsamında yeni istihdam edilebilecek personelde aranan şartlar:

 
- Üniversite (2 yıllık ve üstü) ya da mesleki ve/veya teknik lise mezunu olmalıdır.
- Başvuru döneminin ilan edildiği (2021 Aralık) aydan önceki ayda MKİ’de çalışmıyor olmalıdır.
- Başvuru döneminin ilan edildiği aydan itibaren son 3 yıl içinde toplam SGK 4A’lı prim günü sayısı 180’den fazla olmamalıdır.
- 1981 ve sonrası doğumlu olmalıdır.
- Yabancı uyruklu personel istihdam edilemez.
 
 
Destek başvurusu:

 
Başvuru kriterlerini karşılayan mikro ve küçük işletmeler www.kosgeb.gov.tr adresindeki “E-Hizmetler” menüsünden “Mikro ve Küçük İşletmelere Hızlı Destek Programı Başvurusu” alt menüsünü seçerek online başvuru yapabilecektir.
 
Detaylı Bilgi:  0 (312) 595 25 54 - sakarya@kosgeb.gov.tr

 

https://www.kosgeb.gov.tr/site/tr/genel/destekdetay/7786/mikro-ve-kucuk-isletmelere-hizli-destek-programi TIKLAYINIZ..
 

2 yıl önce
atso yönetim binası