Aysal Aytaç'dan Türk Okullarına Övgü

Milli Eğitim Bakanlığı Yurt Dışı Eğitim eski Genel Müdürü Aysal Aytaç, dünyanın çeşitli bölgelerinde bulunan Türk okullarının Türk eğitim sistemini dünya eğitim sistemi haline getirecek kadar güzel çalışmalar yaptığını söyledi.

Sakarya Eğitimciler Derneği (SEDER), Sakarya Üniversitesi (SAÜ) İlahiyat Fakültesi konferans salonunda program düzenledi. Büyük ilgi gören programın sunuculuğunu SAÜ'de Uluslararası İlişkiler bölümünde okuyan İbragim Badıllayev ve İşletme bölümünde okuyan Edmond Dazzıa beraber yaptı. SEDER Başkanı Ramazan Bayraktar'ın açış konuşmasından sonra Sakarya Milli Eğitim Müdürü Murat Yazıcı, programı düzenleyen SEDER'e teşekkür etti. Adapazarı İlçe Kaymakamı Akın Yılmaz, Öğretmenler Günü'nün önemine değindi.

ise dünyanın bir çok bölgesinde bulunan Türk okullarından övgüyle bahsetti. Aytaç, yurt dışında faaliyet gösteren Türk okullarının Türk eğitim sistemini adeta dünya eğitim sistemi haline getirdiğini ve bu konuda güzel çalışmalar yaptığını söyledi. Bu okulların bulundukları ülke insanına en güzel eğitimi vermek için gayret gösterdiklerini anlatan Aytaç, bu çalışmanın taktire değer olduğunu kaydetti. Öğretmenliğin bir sevgi mesleği olduğunu ifade eden Aytaç, şu tavsiyelerde bulundu: "Öğrencilerinizi sevin. Daha ilk gündün ismini öğrenin ve ismiyle çağırın. Bu öğrencinin size karşı sevgisini artıracak size bağlanacaktır. Sizi hayat boyu unutmayacaktır. Sabırlı olun. Bir öğrenci hata yaptığında çok sert bir şekilde azarlamayın, genel olarak uyarın. Eğer olumsuzluklar devam ediyorsa, öğrencileri arkadaşlarının gözü önünde kırmak, bağırmak çağırmak yerine, birebir görüşün. Öğrencilerinizi dinleyin ve önyargılı olmayın. Neşeli ve güler yüzlü olun. Kendinizi çok iyi yetiştirin."

<p><font face="arial,helvetica,sans-serif" size="2">ise d&uuml;nyanın bir &ccedil;ok b&ouml;lgesinde bulunan T&uuml;rk okullarından &ouml;vg&uuml;yle bahsetti. Ayta&ccedil;, yurt dışında faaliyet g&ouml;steren T&uuml;rk okullarının T&uuml;rk eğitim sistemini adeta d&uuml;nya eğitim sistemi haline getirdiğini ve bu konuda g&uuml;zel &ccedil;alışmalar yaptığını s&ouml;yledi. Bu okulların bulundukları &uuml;lke insanına en g&uuml;zel eğitimi vermek i&ccedil;in gayret g&ouml;sterdiklerini anlatan Ayta&ccedil;, bu &ccedil;alışmanın taktire değer olduğunu kaydetti. &Ouml;ğretmenliğin bir sevgi mesleği olduğunu ifade eden Ayta&ccedil;, şu tavsiyelerde bulundu: <font color="#333399">&quot;&Ouml;ğrencilerinizi sevin. Daha ilk g&uuml;nd&uuml;n ismini &ouml;ğrenin ve ismiyle &ccedil;ağırın. Bu &ouml;ğrencinin size karşı sevgisini artıracak size bağlanacaktır. Sizi hayat boyu unutmayacaktır. Sabırlı olun. Bir &ouml;ğrenci hata yaptığında &ccedil;ok sert bir şekilde azarlamayın, genel olarak uyarın. Eğer olumsuzluklar devam ediyorsa, &ouml;ğrencileri arkadaşlarının g&ouml;z&uuml; &ouml;n&uuml;nde kırmak, bağırmak &ccedil;ağırmak yerine, birebir g&ouml;r&uuml;ş&uuml;n. &Ouml;ğrencilerinizi dinleyin ve &ouml;nyargılı olmayın. Neşeli ve g&uuml;ler y&uuml;zl&uuml; olun. Kendinizi &ccedil;ok iyi yetiştirin.&quot; </font></font></p>

İnancımızın da eğitim ve öğretime büyük önem verdiğini, Kur'an-ı Kerim'de 'Hiç bilenle bilmeyen bir olurmu' ayetiyle bilmenin övüldüğünü, Hz. Peygamber'in (SAV) 'İlim Çin'de de olsun gidin alın' dediğini, Hz. Ali'nin 'Bana bir harf öğretinin 40 yıl kölesi olurum' ifadesini hatırlatan Aytaç, şöyle konuştu: "Öğrenmenlik çok kutsal, şerefli, onurlu bir meslektir. Doğumdan ölüme kadar hayatı şekillendirir. Çocuk anne ve babasından çok öğretmenin sözüne itibar eder. Bu sebeple öğretmen kendini çok iyi yetiştirerek öğrencilerini akıl, kalp ve ruhende doyurmalıdır."

Programda ayrıca Öğretmenler Günü ile ilgili şiirler okundu. SEDER'in Onursal Başkanı Remzi Çinemre, proğrama katılan protokol mensuplarına çiçek takdim etti. Eğitime katkıda bulunan bazı kurum ve kişiler de plaketle ödüllendirildi. Tasavvuf Musiki Kültürünü Tanıtma ve Yaşatma Derneği Cevheri İlahi Grubu da semazenler eşliğinde konser verdi.

<p><font face="arial,helvetica,sans-serif" size="2">İnancımızın da eğitim ve &ouml;ğretime b&uuml;y&uuml;k &ouml;nem verdiğini, Kur'an-ı Kerim'de <strong><font color="#333399">'Hi&ccedil; bilenle bilmeyen bir olurmu'</font></strong> ayetiyle bilmenin &ouml;v&uuml;ld&uuml;ğ&uuml;n&uuml;, Hz. Peygamber'in (SAV) <strong><font color="#333399">'İlim &Ccedil;in'de de olsun gidin alın'</font></strong> dediğini, Hz. Ali'nin<strong> <font color="#333399">'Bana bir harf &ouml;ğretinin 40 yıl k&ouml;lesi olurum'</font></strong> ifadesini hatırlatan Ayta&ccedil;, ş&ouml;yle konuştu: <font color="#333399">&quot;&Ouml;ğrenmenlik &ccedil;ok kutsal, şerefli, onurlu bir meslektir. Doğumdan &ouml;l&uuml;me kadar hayatı şekillendirir. &Ccedil;ocuk anne ve babasından &ccedil;ok &ouml;ğretmenin s&ouml;z&uuml;ne itibar eder. Bu sebeple &ouml;ğretmen kendini &ccedil;ok iyi yetiştirerek &ouml;ğrencilerini akıl, kalp ve ruhende doyurmalıdır.&quot;</font></font></p><p><font face="arial,helvetica,sans-serif" size="2">Programda ayrıca &Ouml;ğretmenler G&uuml;n&uuml; ile ilgili şiirler okundu. SEDER'in Onursal Başkanı Remzi &Ccedil;inemre, proğrama katılan protokol mensuplarına &ccedil;i&ccedil;ek takdim etti. Eğitime katkıda bulunan bazı kurum ve kişiler de plaketle &ouml;d&uuml;llendirildi. <font color="#333399">Tasavvuf Musiki K&uuml;lt&uuml;r&uuml;n&uuml; Tanıtma ve Yaşatma Derneği Cevheri İlahi Grubu da semazenler eşliğinde konser verdi. </font></font></p>
15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]
7401b52740ffe5ee3d8f6c9ae8c6559e@