Bahçelievler Gazi'den Yükselen Çığlık

Bahçelievler Gazi İlköğretim Okulu’nda "Şehitliğin Tanımı, Gazilik ve 18 Mart Çanakkale Zaferi" konulu konferans düzenlendi.

Coşku ve Hüzün Bir Arada…

18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü etkinlikleri kapsamında Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Sakarya Şubesi Onursal Başkanı ve şehit babası, emekli eğitimci Salim Yarar tarafından verilen konferansta öğrenciler hem coşkuyu, hem hüznü bir arada yaşadılar. Oğlunun vatan için şehit olduğunu ifade eden Yarar, vatani görevini yaparken 1994 yılında Şırnak'ta şehit düşen oğlu Fatih Kemal Yarar'ın adını yaşatmak için evinin bahçesine şehit müzesi ve şehit kütüphanesi kurduğunu belirtti.

Hem Çanakkale Zaferi’nin Yıldönümü, Hem de Şehitleri Anma Günü

18 Mart'ta hem anma, hem de kutlama ağırlıklı etkinlikler yapılması gerektiğini dile getiren Yarar, bunun nedenini şöyle açıkladı: "Çünkü 18 Mart 1915'te Bouvet, Irresistable ve Ocean gemilerinin battığı ve diğer düşman donanmalarının vatanımızı terk ettiği gün olan Çanakkale Deniz Zaferi'nin kutlandığı, aynı zamanda şehitlerimizin anıldığı bir gündür."

Gençler Diyor ki: Çanakkale Geçilmez

Konferansta "Geçilemeyen Çanakkale ve Büyük Gazimiz" adlı bir afiş hazırladığını dile getiren Salim Yarar, afişi üç aşamalı olarak hazırladığını "İlk olarak Atatürkümüzün fiili gaziliğinin gerçekleştiği 10 Ağustos 1915'i kendi ağzından anlattığı 'Ata Anlatıyor: Çanakkale Geçilmez' adlı anısına, ikinci olarak Atatürkümüze resmi olarak Gazilik ve Mareşallik unvanının verildiği 19 Eylül 1921 tarihini temsil eden bir askeri üniformalı Atatürk fotoğrafına, üçüncü olarak da benim Çanakkale'de yazdığım 'Gençler Diyor ki: Çanakkale Geçilmez' adlı şiire yer verdik." sözleriyle açıkladı.

<p><font face="arial,helvetica,sans-serif" size="2"><strong>Hem &Ccedil;anakkale Zaferi&rsquo;nin Yıld&ouml;n&uuml;m&uuml;, Hem de Şehitleri Anma G&uuml;n&uuml;<br /></strong><br />18 Mart'ta hem anma, hem de kutlama ağırlıklı etkinlikler yapılması gerektiğini dile getiren Yarar, bunun nedenini ş&ouml;yle a&ccedil;ıkladı:<font color="#333399"> &quot;&Ccedil;&uuml;nk&uuml; 18 Mart 1915'te Bouvet, Irresistable ve Ocean gemilerinin battığı ve diğer d&uuml;şman donanmalarının vatanımızı terk ettiği g&uuml;n olan &Ccedil;anakkale Deniz Zaferi'nin kutlandığı, aynı zamanda şehitlerimizin anıldığı bir g&uuml;nd&uuml;r.&quot;</font></font></p><p><font face="arial,helvetica,sans-serif" size="2"><strong>Gen&ccedil;ler Diyor ki: &Ccedil;anakkale Ge&ccedil;ilmez<br /></strong><br />Konferansta <font color="#333399">&quot;Ge&ccedil;ilemeyen &Ccedil;anakkale ve B&uuml;y&uuml;k Gazimiz&quot;</font> adlı bir afiş hazırladığını dile getiren Salim Yarar, afişi &uuml;&ccedil; aşamalı olarak hazırladığını &quot;<font color="#333399">İlk olarak Atat&uuml;rk&uuml;m&uuml;z&uuml;n fiili gaziliğinin ger&ccedil;ekleştiği 10 Ağustos 1915'i kendi ağzından anlattığı<strong> 'Ata Anlatıyor: &Ccedil;anakkale Ge&ccedil;ilmez'</strong> adlı anısına, ikinci olarak Atat&uuml;rk&uuml;m&uuml;ze resmi olarak Gazilik ve Mareşallik unvanının verildiği 19 Eyl&uuml;l 1921 tarihini temsil eden bir askeri &uuml;niformalı Atat&uuml;rk fotoğrafına, &uuml;&ccedil;&uuml;nc&uuml; olarak da benim &Ccedil;anakkale'de yazdığım<strong> 'Gen&ccedil;ler Diyor ki: &Ccedil;anakkale Ge&ccedil;ilmez'</strong> adlı şiire yer verdik.&quot;</font> s&ouml;zleriyle a&ccedil;ıkladı.</font></p>

Şehit Torunları Konuşurken Duygulandım

Salim Yarar, bu şiirin yazılış hikâyesini, "Çanakkale Şehitliğini ziyarete gittiğimde iki üniversiteli genç kendi aralarında konuşuyorlardı. Bu gençlerden birisinin dedesinin Çanakkale'de diğerinin dedesinin Kıbrıs'ta şehit olduğunu duyunca çok duygulandım ve hemen oracıkta bu şiiri yazdım." sözleriyle anlattı. Daha sonra Yarar, öğrencilerle birlikte şiiri büyük bir coşku içinde seslendirdi.

“Gazi” Adını Hak Eden Bir Okul

Konferansın ardından konferansa katılan öğretmen ve öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektiren Yarar, "Bahçelievler Gazi İlköğretim Okulu idarecisi, öğretmeni ve öğrencisiyle “Gazi” adını hak eden bir okul. Burada olmaktan dolayı çok memnunum." dedi.

<p><font face="arial,helvetica,sans-serif" size="2"><strong>Şehit Torunları Konuşurken Duygulandım</strong><br /><br />Salim Yarar, bu şiirin yazılış hik&acirc;yesini, <font color="#333399">&quot;&Ccedil;anakkale Şehitliğini ziyarete gittiğimde iki &uuml;niversiteli gen&ccedil; kendi aralarında konuşuyorlardı. Bu gen&ccedil;lerden birisinin dedesinin &Ccedil;anakkale'de diğerinin dedesinin Kıbrıs'ta şehit olduğunu duyunca &ccedil;ok duygulandım ve hemen oracıkta bu şiiri yazdım.&quot;</font> s&ouml;zleriyle anlattı. Daha sonra Yarar, &ouml;ğrencilerle birlikte şiiri b&uuml;y&uuml;k bir coşku i&ccedil;inde seslendirdi. </font></p><p><font face="arial,helvetica,sans-serif" size="2"><strong>&ldquo;Gazi&rdquo; Adını Hak Eden Bir Okul<br /><br /></strong>Konferansın ardından konferansa katılan &ouml;ğretmen ve &ouml;ğrencilerle hatıra fotoğrafı &ccedil;ektiren Yarar, <font color="#333399">&quot;Bah&ccedil;elievler Gazi İlk&ouml;ğretim Okulu idarecisi, &ouml;ğretmeni ve &ouml;ğrencisiyle<strong> &ldquo;Gazi&rdquo;</strong> adını hak eden bir okul. Burada olmaktan dolayı &ccedil;ok memnunum.&quot;</font> dedi.<br /></font></p>
15 yıl önce
Klima gazı
adapazarı yükselen yıldız
Yorumlar
[İlk yorum yapan siz olun]
c73270a1b912ff7f680ee377a32e1240@