Adapazarı Kültür Merkezi'nde (AKM) Karasu Sivil İnisiyatif Grubu'nun düzenlediği basın toplantısında konuşan Şen, Batılı ülkelerin çevreye verdiği zararlar sebebiyle çimento ve termik santraller kurulmasına izin vermediklerini hatırlattı. Termik santrallerin kurulduğu bölgelerde çevre sorunları yaşandığını kaydeden Şen, ''Termik santrallarle ilgili çok gelişmiş filtre sistemleri kullanılarak çevre zararının azaltılacağına, hatta ortadan kaldırılacağına dönük hiçbir söze itibar edilmemelidir. Eğer öyle olsaydı teknolojisi bizden ileri olan ülkeler bu işi daha güzel yapardı. Termik santrallerin bulunduğu bölgelerde kanser olayları yüzde 3 artış göstermektedir." dedi.
Termik santrallerin zararlı etkilerinin 70 kilometre yarı çapta yeri olumsuz etkilediğini dile getiren Şen, kurulması düşünülen termik santralin ilçenin çevresindeki yerleşim yerlerine de zarar verebileceğini kaydetti. Şen, termik santral kurulmasının ardından oluşabilecek asit yağmurları nedeniyle toprağın veriminin düşeceğinin altını çizdi. Karasu'nun verimli topraklarında yapılan fındık, mısır ve her türlü sebze tarımının bu durumdan olumsuz etkileneceğini kaydeden Şen, dramatik tabloyu yaşamamak için çok dikkatli olunmasını istedi. Şen, şöyle konuştu: "Türkiye'de enerji açığının kapatılmasında kömürlü termik santrallerin kurulmasını doğru bir tercih olarak görmüyoruz. Karasu'da termik santral kurulmasının çok büyük bir yanlış olacağını düşünüyoruz. Maddi ve manevi tüm gücümüzle bir oldu bittiye müsaade etmeyeceğimizin bilinmesini istiyoruz.''
Karasu Yardımseverler Derneği Başkanı Hacer Güler de toplumsal olay ve felaketlerden en çok kadın ve çocukların etkilendiğini belirterek, ''Başka Karasu yok. Buraya sahip çıkmak zorundayız'' diye konuştu. Adapazarı Ziraat Odası Başkanı Hamdi Şenoğlu ise turistik kabul edilen bölgeye termik santral kurulma girişimini anlayamadıklarını kaydetti.