Bıçakçıların "kurban" mesaisi

Sakarya'da bıçak bileyicileri "Kurban Bayramı" nedeniyle yoğunlaşan talebi karşılayabilmek için gece yarılarına kadar mesai yapıyor.

Vatandaşların yoğun talebi karşısında çalışma saatlerini artıran bıçakçılar, takviye işçilerle talebi karşılamaya çalışıyor. Ustalar, ayrıca atölyeye gelen vatandaşlara, bıçağı nasıl kullanmaları ve saklamaları gerektiği konusunda da uyarılarda bulunuyor.

Bıçak bileyicisi İsmail Emül, üç kuşak yaklaşık 90 yıldır bıçakçılık yaptıklarını söyledi.

Dededen kalma dükkanı kardeşiyle işlettiklerini belirten Emül, "Bursa, Trabzon gibi çeşitli şehirlerin yanı sıra Avrupa'dan getirttiğimiz bıçakları satışa sunuyoruz. Bazı vatandaşlarımız yeni bıçak alıyor, bazısı ise daha hesaplı olduğu için bıçaklarını biletmeyi tercih ediyor" dedi.

Bileyleme fiyatının 4 lira olduğunu ifade eden Emül, Kurban Bayramı öncesinde yoğunluk yaşadıklarını ifade etti. Emül, şunları söyledi:

"Vatandaşlarımız maalesef her yıl bıçaklarını son günlerde biletmeye getiriyor. Son güne kaldığı için çok sıkışıyoruz. Vatandaşlarımızı geri çevirmek istemiyoruz ama kapasitemiz dolduğu için buna mecbur kalıyoruz. Dört usta günde yaklaşık bin 500 bıçak bileyliyoruz. Yoğunluk nedeniyle personel sayısını artırmamıza rağmen geç saatlere kadar çalışıyoruz. Sabah 07.00'de başladığımız mesai son günlerde gece 02.00'ye kadar sürüyor."

Bıçağın kullanımı konusunda vatandaşlara önerilerde bulunan Emül, bıçağın kaliteli keskinliğinin önemli olduğunu ve kurban kesimini kolaylaştıracağını aktardı. Emül, "Bıçak seçerken paslanmaz olanları tercih edilmeli. Bıçak, kaliteli malzeme kullanılarak elde edilebilir. Vatandaşlarımız lütfen bıçaklarını bulaşık makinesine atmasınlar. Makine, bıçağı köreltir, aşındırır ve perçinine zarar verir. Bıçak elde yıkanır. Bulaşık makinesi bıçağın çeliğini yer bu da bıçağın ömrünü kısaltır" diye konuştu. 

Bıçakçıların "kurban" mesaisi
9 yıl önce
Kurban kesimi
kurban bıçakları imalatı
Yorumlar
[İlk yorum yapan siz olun]
0d4d50e7664d05505ab3bb63e55e8f57@