Bilgisayar destekli şah damar operasyonu eğitimi verildi

Sakarya Üniversitesi’nde düzenlenen 8. Sinir Bilim Günleri kapsamında “Karotis ve Endovasküler Girişimler Kursu” düzenlendi.

Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi tarafından 29-30 Kasım tarihleri arasında düzenlenen ‘8. Sinir Bilim Günleri’ kapsamında “3. Karotis ve Endovasküler Girişimler Kursu” düzenlendi. Kurs kapsamında bir günde 12 hastanın ameliyatı tamamlandı.

SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde 29 Kasım Cumartesi günü düzenlenen kursta, eğitici olarak Tıp Fakültesi öğretim üyeleri Prof. Dr. Ramazan Akdemir, Prof. Dr. Hüseyin Gündüz, Prof. Dr. Harun Kılıç, Doç. Dr. Mehmet Akif Çakar, Yrd. Doç. Dr. Bilgehan Atılgan Acar ve Yrd. Doç. Dr. Mehmet Bülent Vatan görev aldı. Ayrıca, İstanbul Koşuyolu Kalp Hastanesi’nden Doç. Dr. Bilal Boztosun ve Prof. Dr. Ersan Tatlı tecrübelerini paylaşırken “Şah Damar” ameliyatını ve stent uygulamanın tekniklerini anlattı.

Üçüncüsü düzenlenen kursa, Ankara, Bursa ve İstanbul başta olmak üzere, çevre illerden toplam 30 davetli katıldı. Kursun uygulama kısmı, SAÜ Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde gerçekleştirildi. Katılımcılar önce bilgisayar destekli simülasyon eğitimi aldı. Daha sonra usta hocalar ile beraber Şah Damar ameliyatlarına girerek hayatlarında ilk kez bu ameliyatları öğrenme ve yapma imkanına kavuştular. Öğle saatlerinde başlayan operasyonlar, saat 20:30’a kadar devam etti. Operasyonlarda önemli bir problem yaşanmazken bir gün içinde 12 hastanın ameliyatı tamamlanmış oldu.

Kurs sonunda bir değerlendirme yapan SAÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Akdemir Şah Damar Hastalıklarının çok önemli halk sağlığı sorunu olduğunu vurguladı. Prof. Dr. Akdemir, bu hastalıkların felç ve sakatlığın en sık nedenlerinden birisi olduğunu belirterek “Eğer erken teşhis edilip tedavi edilirse, felç olması muhtemel her 10 hastadan 6 ile 8’inde yaklaşmakta olan felç önlenebilir. Şah Damar Hastalıkları, açık veya kapalı ameliyatla tedavi edilebilmektedir. Üniversitemiz Araştırma Hastanesi, ‘Şah Damar Hastalıkları’ tedavisinde stent uygulamasının Türkiye’de en fazla yapıldığı sağlık kuruluşudur” şeklinde konuştu.

Prof. Dr. Ramazan Akdemir, düzenlenen kursla Türkiye’nin farklı yerlerinden gelen genç kardiyolaglarla usta hocaların buluştuğunu belirterek, bu hizmetin sağlanmasında gerekli alt yapı ve donanımı sağlayan SAÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticisi Prof. Dr. Zekeriya İlçe ve Kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Gündüz’e teşekkür etti.
Bilgisayar destekli şah damar operasyonu eğitimi verildi
Bilgisayar destekli şah damar operasyonu eğitimi verildi
10 yıl önce
Bilişim ve Bilgisayar Bilişim ve Bilgisayar
Köpek EğitimiKöpek Eğitimi
Güvenlik Sistemleri, Personel Eğitimi, Personel Güvenlik ve Dedektiflik HizmetleriGüvenlik Sistemleri, Personel Eğitimi, Personel Güvenlik ve Dedektiflik Hizmetleri
Patlamadan korunma eğitimi
bilgisayar modelleri
Yorumlar
[İlk yorum yapan siz olun]
a8329adbe524b91168c63d8f06cae0d5@