Pandemi döneminde bulaşma hızı artan, salgının yeni bir kriz yaratmaması için 'kilit personel' olarak nitelendirilen ve sahada aktif çalışan bilişim teknik servis elemanları aşıda öncelik istiyor.
COVID-19 salgınının, ulusal hizmet ve üretim-imalat-tedarik zincirinde neden olabileceği daha büyük çaplı sorunlara önlem için bilişim sektöründe acil aşılama talep ediliyor.
Sabider – Sakarya Bilişim Sektörü Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Nahit GÖK, Türkiye’de bilgisayar kullanan tüm kesimlere; online sipariş alan esnaftan gıda ve zaruri ihtiyaç maddeleri satışı yapılan fırın, market, bakkala, muhasebe bürosundan notere, bankalardan kamu dairelerine, üretim-imalat sektöründeki kobilerden sanayi kuruluşlarına, bilgisayar başında home ofis olarak çalışandan eczaneye, kargo şirketlerine, uzaktan eğitim veren öğretmenden eğitim alan öğrencinin kullandığı bilgisayara kadar sahada bu insanlarla sürekli temas halinde olan, teknik destek hizmeti veren bilişim teknik servis çalışanlarına acil aşı yapılması çağrısında bulundu.
"Bilişimde hizmetin yükü artacak"
Sabider – Sakarya Bilişim Sektörü Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Nahit GÖK, bulaşma hızı artan salgına karşı ülkelerin yeni kısıtlamalara gitmesinin, online ticarette talebi arttırdığına dikkat çekerek, kapanma dönemlerinde dahi bilişim teknik servisleri çok yoğun bir şekilde hizmet vermiştir. Birçok Avrupa ülkesinin tamamında salgının yeniden artması riskine karşı vatandaşa direk temas eden her kesimi öncelikli olarak aşı kapsamına aldıklarını görüyoruz. Bugün ülkemizde alınan tüm tedbirlere rağmen salgının yeniden artması riskine karşı üretim-imalat-tedarik ve lojistik zincirlerinin aksamaması için özveri ile Sağlık Bakanlığı'nın belirlediği tüm tedbirleri almış olan firmalarımızın görevlendirdiği teknik uzmanlarımıza aşılama programlarında öncelik verilmesini istiyoruz.
"Mevcut sıra çok zaman alabilir"
Türkiye ekonomisinde bacasız sanayi olarak faaliyet gösteren bilişim sektörünün önemine vurgu yapan Nahit GÖK, diğer ülkelerde olduğu gibi Türkiye’de de aşının bilişim sektörü teknik servis personeli için öne çekilmesi gerektiğini savundu. Gök, "Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı aşılama programına baktığımızda bilişim sektörü çalışanlarının aşılama kategorisinde olmadığını görüyoruz. Bu programa ve ülkemizdeki aşılama hızına göre bu daha çok uzun bir süreyi alabilecek. Bilişimin stratejik önemi dolayısıyla en azından bilişim teknik servis faaliyeti sürdüren işletmecilerimizin belirleyeceği sahada aktif çalışan kilit personele öncelik verilerek aşılamanın öne çekilmesi ülkemizin yararına olacak. Bu durum olası salgının artışına ve yeniden yayılması riskine karşı ülke ekonomisine ve üretim-imalat-tedarik zincirlerinin aksamamasına hizmet edecek dedi.