Bu projeyle öğrenciyken, iş sahibi oldular

Sakarya Üniversitesi’nce Meslek Yüksek Okulu öğrencilerine yönelik Nitelikli İşgücü Yetiştirme Projesi adı altında başlatılan 3+1 Eğitim Modeli, ilk meyvelerini verdi.

Sakarya Üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezi Salonu’nda gerçekleştirilen Öğrencileri İşletmelere Yerleştirme töreninine, YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Durmuş Günay, Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, SAÜ. Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, SAÜ. MEYOK Koordinatörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık konuşmalarıyla katıldı.

Açılış konuşmasını MEYOK Koordinatörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık yaptı. Prof. Dr. Sarıbıyık, işletmelerin taleplerini karşılaybadıklarını, öğrenci sayısının 1120, işletmelerinin talebinin ise 2200 olduğunu belirtti. Projedey katılmak isteyen işletme sayısı ise 1300 olarak belirtildi. Öğrencilerin uygulama becerisini 3+1 projesiyle kazandığını söyleyen Sarıbıyık sözlerine şöyle devam etti, "Öğrenciler 3 dönem okulda, 1 dönem de işşletmelerde eğitim hayatlarını sürdürüyorlar. İşletemlerede gerçekleşen eğitim 16 hafta sürüyor. Öğrencilerin sigortalarıda Sakarya Ünüversitesi tarafından yapılıyor."

Projeye katılan öğrenci Gül Karababa da bu projeden duyduğu memnuniyeti, "Mezun olmadan iş sahibi oldum ve erkenden hayata atılarak para kazanma şansı buldum" diyerek anlattı.

SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul da projeden duyduğu memnuniyeti belirterek emeği geçen herkese teşekkür etti.

YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Durmuş Günay, bu projenin başarısının tüm ülkeye örnek olacağını belirterek; “Sakarya Üniversitemiz, adeta bir çoban yıldızı gibi parlıyor. Ankara’dan SAÜ böyle görünüyor” dedi.

SakaryaRehberim.com haber servisi olarak tanıtım törenini yerinde izledik ve MEYOK Koordinatörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık\'la bir ropörtaj gerçekleştirdik.
11 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]
d6a209e40b165a0e31ce0de0b9fe4ac5@