Bunlar Çipli Mersin Balığı

Sakarya'nın Karasu ilçesinde düzenlenen 'Mersin Balığı Festivali' etkinlikleri kapsamında üzerlerine çip takılan 7 adet Mersin balığı Karadeniz'e bırakıldı.

Karasu Belediyesi'nce düzenlenen 'Mersin Balığı Festivali' yapıldı. Festival kapsamında 5'i İstanbul Üniversitesi (İÜ) Su Ürünleri Fakültesi'nce yetiştirilen, diğer ikisi de balıkçılar tarafından yakalanan 7 Mersin balığı, üzerlerine çip takılarak, bilim adamları ve protokol tarafından Sakarya Nehri'nin Karadeniz'e döküldüğü alanda suya bırakıldı. Karasu Belediye Başkanı Mehhmet İspiroğlu, Başkan Vekili Mustafa Kılıçaslan, Karasu Yeni Mahalle Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Ali Sezer ile çok sayıda balıkçı ve vatandaşın katılımıyla yapılan festivalde konuşan İÜ Su Ürünleri Fakültesi Sapanca Su Ürünleri Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Yard. Doç. Dr. Erdoğan Güven, Mersin balığının yetiştirilmesi ile ilgili projeye 2001 yılında başladıklarını söyledi. Altı türünden üçü tamamen yok olan Mersin balıklarının kırmızı listede koruma altına alınan balık türleri arasında bulunduğunu ifade eden Güven, araştırmaların halen sürdüğünü kaydetti. Güven, "Yetiştirdiğimiz Mersin balıklarını markalayarak doğal ortamlarına bırakıyoruz. Bizim markalayarak doğaya bıraktığımız Mersin balıkları balıkçılar tarafından yakalanıyor. Onlar markalanmış ya da doğal yakaladıkları balığı bize teslim ediyorlar. Bu sayede balıkları inceleme ve takip etme imkanı bulabiliyoruz." dedi.

Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Ali Sezer ise, kooparatiflerine üye balıkçıların şimdiye kadar 50'ye yakın Mersin balığını doğal ortamında yakalayıp, markalattıktan sonra yeniden doğal ortamlarına bırakılmasını sağladığını belirtti. Sezer, Karasulu balıkçıların örnek davranışını diğer Karadeniz balıkçılarından da beklediklerini kaydetti.

Bunlar Çipli Mersin Balığı
15 yıl önce
Dil balığı
lüfer balığı