Büyükşehir Akademi kayıtları başlıyor

Büyükşehir Akademi’de yeni dönem kayıtlarının 16 Kasım Çarşamba günü başlayacağını açıklayan Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı İbrahim Aktürk, “24 Kasım Perşembe günü akademiye kayıtlarımızı sonlandıracağız. 16 haftalık derslerimize başvuruda bulunanları geçtiğimiz yıl olduğu gibi mülakatla belirleyeceğiz. Akademiye kayıt olmak isteyenler işlemlerini kurumsal internet sayfamız (www.sakarya.bel.tr) üzerinden yapabilirler” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından 2010 yılından bu yana düzenlenen Büyükşehir Akademi’de yeni dönem kayıtları başlıyor. Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı İbrahim Aktürk, “Bu yıl Büyükşeir Akademimizin formatını değiştirdik. 8 haftalık olan eğitimlerimizi 16 haftaya çıkardık. Kayıt işlemlerimiz 16 Kasım Çarşamba günü başlayacak. Geçtiğimiz dönem olduğu gibi derslerimize başvuruda bulunanları mülakatla belirleyeceğiz. Akademiye kayıt olmak isteyenler işlemlerini kurumsal internet sayfamız (www.sakarya.bel.tr) üzerinden yapabilirler. 24 Kasım Perşembe günü sona erecek olan Büyükşehir Akademi kayıtlarına tüm hemşehrilerimizi davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

İbrahim Aktürk, “Büyükşehir Akademi’de eğitimlerimizi ilk dönem ve ikinci dönem olarak ayırdık. Eğitimlerimizin ilk dönemi 28 Kasım Pazartesi günü başlayacak. 24 Aralık Cumartesi günü ise ilk dönem eğitimlerimizi sonlandıracağız. Ardından 6 Şubat Pazartesi günü ikinci dönemin başlangıcını yapacağız. İnşallah 29 Nisan Cumartesi günü de akademi yılını noktalayacağız. Başvuruda yazılı mülakat geçerli olacaktır. Ders hocası yazılı mülakat sonucu derse öğrenci seçecektir. Derslerimizi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığımızda ve Ofis Sanat Merkezinde gerçekleştireceğiz. Bu yıl da birbirinden kaliteli isimler akademide bizlerle birlikte olacak. Akademi eğitimlerimizde 10 farklı atölye katılımcılar ile buluşacak” diye konuştu.

Aktürk, “Yazarlık Atölyesi, İslam Dünyasında Dini Hareketler, Sinema Okur-Yazarlığı, Her Şehir Bir Tarih: Yerinde Tarih Söyleşileri, İslam Felsefesi Seminerleri, Divan-ı Hikmet Okumaları, Modern Edebiyat ve Bilgelik, Mesnevi Okumaları, Osmanlı Söyleşileri ve Şairlerle Şiir Söyleşileri başlıklarında 10 farklı dersimiz yer alacak. Birbirinden değerli konukların da yer alacağı akademi derslerimizde Şairlerle Şiir Atölyesinde 16 farklı şair eğitim sunacak. Sinema Okur-Yazarlığı derslerinde sinema tarihimizin önemli isimleri Semih Kaplanoğlu, Derviş Zaim, Leyla İpekçi, Mustafa Tatçı ve Zeynep Gemuhluoğlu gibi isimler de katılımcılarla buluşacak” ifadelerini kullandı.

7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]
f5816442564ad978e40e970056be47f8@