Büyükşehir Belediyesinden Örnek Bir Çalışma Daha!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi örnek bir çalışmaya daha imza atıyor.

Elektronik atıklar bundan böyle büyükşehir belediyesi tarafından toplanacak ve yeniden değerlendirilmesi için lisanslı geri dönüşüm tesislerine gönderilecek. Daha yaşanabilir bir çevre için böyle bir çalışmayı başlattıklarını belirten büyükşehir belediyesi yetkilileri, belediye birimlerinde e-atıkların toplanmaya başlandığını söyledi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi çevreci bir projeye imza atıyor. İnsan sağlığına ve doğal çevreye büyük zarar veren elektronik atıklar bundan böyle sorun olmaktan çıkıyor. Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı, e-atıkları belediye araçlarıyla topluyor ve yeniden değerlendirilmesi için lisanslı geri dönüşüm tesislerine gönderiyor.
Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Kontrol Daire Başkanlığı yetkililerinin yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verildi: "Elektronik ürünlerin yapımında klorlu solventler, bromlu alev geciktiriciler, PVC, ağır metaller, plastik ve gazlar kullanılmaktadır. Örneğin bilgisayar ve monitörlerde kurşun ve bunun gibi insan sağlığını tehdit eden zararlı maddeler bulunmaktadır. Bu atıklar normal durumda kullanıcı için riskli olmayıp, yok etmek amacıyla atıldıklarında çevreye tehlike oluşturabilir.
<font face="Arial" size="2">B&uuml;y&uuml;kşehir Belediyesi &Ccedil;evre Koruma Kontrol Daire Başkanlığı yetkililerinin yaptığı a&ccedil;ıklamada şu g&ouml;r&uuml;şlere yer verildi: &quot;Elektronik &uuml;r&uuml;nlerin yapımında klorlu solventler, bromlu alev geciktiriciler, PVC, ağır metaller, plastik ve gazlar kullanılmaktadır. &Ouml;rneğin bilgisayar ve monit&ouml;rlerde kurşun ve bunun gibi insan sağlığını tehdit eden zararlı maddeler bulunmaktadır. Bu atıklar normal durumda kullanıcı i&ccedil;in riskli olmayıp, yok etmek amacıyla atıldıklarında &ccedil;evreye tehlike oluşturabilir.</font>
E-atıklar hem kıymetli metaller hem de tehlikeli metalleri içerebilir. Dolayısıyla içindeki tehlikeli toksik maddeler atıldıklarında, yakıldıklarında hem iş hem de çevre sağlığını tehdit etmektedirler. Bu tarz atıkların doğa ve insan sağlığına verdiği zararların önlenmesinin yanı sıra içeriğindeki değerli metallerin geri kazanımıyla ekonomiye katkı sağlanması dünyada da yeni gelişmektedir. Büyükşehir Belediyemiz Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı örnek bir çalışmayla bu tarz atıkların öncelikle tüm kurumlardan ayrı toplanması, sonrasında da büyükşehir belediyemiz araçlarıyla bu tarz atıklar için belirlenen konteynıra taşınması ve son olarak da lisanslı geri dönüşüm tesislerine gönderilmesine yönelik çalışmalar yapmaya başlamış olup, sınırlar dahilindeki tüm kişi ve kurumların bu çalışmaya katılmak yoluyla destek vermesini beklemektedir."
<font face="Arial" size="2">E-atıklar hem kıymetli metaller hem de tehlikeli metalleri i&ccedil;erebilir. Dolayısıyla i&ccedil;indeki tehlikeli toksik maddeler atıldıklarında, yakıldıklarında hem iş hem de &ccedil;evre sağlığını tehdit etmektedirler. Bu tarz atıkların doğa ve insan sağlığına verdiği zararların &ouml;nlenmesinin yanı sıra i&ccedil;eriğindeki değerli metallerin geri kazanımıyla ekonomiye katkı sağlanması d&uuml;nyada da yeni gelişmektedir. B&uuml;y&uuml;kşehir Belediyemiz &Ccedil;evre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı &ouml;rnek bir &ccedil;alışmayla bu tarz atıkların &ouml;ncelikle t&uuml;m kurumlardan ayrı toplanması, sonrasında da b&uuml;y&uuml;kşehir belediyemiz ara&ccedil;larıyla bu tarz atıklar i&ccedil;in belirlenen konteynıra taşınması ve son olarak da lisanslı geri d&ouml;n&uuml;ş&uuml;m tesislerine g&ouml;nderilmesine y&ouml;nelik &ccedil;alışmalar yapmaya başlamış olup, sınırlar dahilindeki t&uuml;m kişi ve kurumların bu &ccedil;alışmaya katılmak yoluyla destek vermesini beklemektedir.&quot; </font>
Başlatılan çalışma kapsamında büyükşehir belediyesi birimleri arasında e-atılar toplanmaya başlandı. Büyükşehir bünyesindeki ve ADASU bünyesindeki birimlerden toplanan ilk e-atıklar, Fen İşleri Daire Başkanlığı'nda bulunan konteynıra taşındı. İlgili kişi veya kurumlar alınmasını talep ettikleri elektronik atıklar ve konuyla ilgili soruları için 273 41 52 (155-156) no'lu telefonlardan büyükşehir belediyesi Çevre Koruma Ve Geliştirme Şube Müdürlüğü'ne irtibata geçilebilir.
<font face="Arial" size="2">Başlatılan &ccedil;alışma kapsamında b&uuml;y&uuml;kşehir belediyesi birimleri arasında e-atılar toplanmaya başlandı. B&uuml;y&uuml;kşehir b&uuml;nyesindeki ve ADASU b&uuml;nyesindeki birimlerden toplanan ilk e-atıklar, Fen İşleri Daire Başkanlığı'nda bulunan konteynıra taşındı. İlgili kişi veya kurumlar alınmasını talep ettikleri elektronik atıklar ve konuyla ilgili soruları i&ccedil;in 273 41 52 (155-156) no'lu telefonlardan b&uuml;y&uuml;kşehir belediyesi &Ccedil;evre Koruma Ve Geliştirme Şube M&uuml;d&uuml;rl&uuml;ğ&uuml;'ne irtibata ge&ccedil;ilebilir.</font>
15 yıl önce
Çalışma koltukları
örnek ev planı
Yorumlar
[İlk yorum yapan siz olun]
2c173dbc4e9937941646b96008f7f54e@