"Çalışanlar Köle Haline Getirilecektir"

AK Parti Hükümeti'nin sağlık alanında geliştirdiği tasarıyı eleştiren Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) Sakarya Şube Başkanı Muazzez Kara, "Hastaneler işletme, çalışanlar sözleşmeli köle haline getirilecektir" dedi.

Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) Sakarya Şube Başkanı Muazzez Kara, AKP Hükümeti'nin yürüttüğü sağlık politikasını eleştirdi ve; "AKP Hükümeti sağlıkta yıkım programındaki son vuruşlarına hazırlanıyor" dedi. Kara, AKP Hükümeti'nin bu amacı gerçekleştirmek için TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nun 439. sırasında bulunan "Kamu Hastane Birlikleri Pilot Uygulaması Hakkında Kanun Tasarısı"nı apar topar ilk sıraya alarak bütçe ile birlikte görüşmeye açtığını söyledi.

Çok Sakıncalı

Kara, "Sağlık Bakanlığı, yaygın sağlık hizmeti vermenin kendisi için ağır yük olduğunu, sağlık hizmetlerinin birlik çatısı altında toplanacak hastanelerde profesyonel işletmeciler tarafından yürütülmesi ile bu yükten kurtulmayı amaçladığını hiçbir çekince duymadan ifade etmiştir" diye konuştu. Kamu sektöründeki hastanelerin özerkleştirilmesinin ve piyasa mekanizmaları ile yürütülen işletmeler biçiminde organize edilmesinin pek çok sakıncalı tarafı olduğunu ifade eden Kara, "Bu modelin uygulanması halinde; sağlık hizmetleri bütünlük içinde verilemeyecek, bölgesel farklılıklar daha da artacak, sağlık alanı yerel politikacıların müdahalesine daha açık hale gelecek, kamu kesimi daha fazla güç kaybedecek, cepten ödemeler ve katkı payları artacak, sağlığa erişim daha da güçleşecektir. Sağlık emekçileri ise iş güvencesiz, düşük ücretli ve örgütsüz çalışmaya zorlanacaktır. Kısacası; hastaneler işletme, çalışanlar sözleşmeli köle haline getirilecektir. Buna karşı durmak herkesin görevi ve sorumluluğudur. SSGSS yasasının parçası ve devamı niteliğinde olan tasarı derhal geri çekilmelidir" diye konuştu.
<br /><font size="2"><font face="Arial"><strong>&Ccedil;ok Sakıncalı</strong><br /><br />Kara, <font color="#333399">&quot;Sağlık Bakanlığı, yaygın sağlık hizmeti vermenin kendisi i&ccedil;in ağır y&uuml;k olduğunu, sağlık hizmetlerinin birlik &ccedil;atısı altında toplanacak hastanelerde profesyonel işletmeciler tarafından y&uuml;r&uuml;t&uuml;lmesi ile bu y&uuml;kten kurtulmayı ama&ccedil;ladığını hi&ccedil;bir &ccedil;ekince duymadan ifade etmiştir&quot; <font color="#000000">diye konuştu. Kamu sekt&ouml;r&uuml;ndeki hastanelerin &ouml;zerkleştirilmesinin ve piyasa mekanizmaları ile y&uuml;r&uuml;t&uuml;len işletmeler bi&ccedil;iminde organize edilmesinin pek &ccedil;ok sakıncalı tarafı olduğunu ifade eden Kara,</font> &quot;Bu modelin uygulanması halinde; sağlık hizmetleri b&uuml;t&uuml;nl&uuml;k i&ccedil;inde verilemeyecek, b&ouml;lgesel farklılıklar daha da artacak, sağlık alanı yerel politikacıların m&uuml;dahalesine daha a&ccedil;ık hale gelecek, kamu kesimi daha fazla g&uuml;&ccedil; kaybedecek, cepten &ouml;demeler ve katkı payları artacak, sağlığa erişim daha da g&uuml;&ccedil;leşecektir. Sağlık emek&ccedil;ileri ise iş g&uuml;vencesiz, d&uuml;ş&uuml;k &uuml;cretli ve &ouml;rg&uuml;ts&uuml;z &ccedil;alışmaya zorlanacaktır. <strong>Kısacası; hastaneler işletme, &ccedil;alışanlar s&ouml;zleşmeli k&ouml;le haline getirilecektir.</strong> Buna karşı durmak herkesin g&ouml;revi ve sorumluluğudur. SSGSS yasasının par&ccedil;ası ve devamı niteliğinde olan tasarı derhal geri &ccedil;ekilmelidir&quot;</font> diye konuştu.</font></font>
15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]
0d3513c94e6d435b9036a711a3d259e3@