MÜSİAD’ın kahvaltısına konuk olan TBMM Sanayi ve Ticaret Komisyonu Başkanı ve Sakarya Milletvekili Çelik: işadamlarına; “İşinizde uzmanlaşın ve işinize yoğunlaşın” çağrısında bulundu.
MÜSİAD’ın haftalık (53’üncü) yönetim kurulu toplantısına partisinin il başkanı İl Başkanı Recep Uncuoğlu ile birlikte katılan TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji ve Tabi Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı AK Parti Sakarya Milletvekili Yrd. Doç. Dr. Hasan Ali Çelik; “Türkiye ve Sakarya’nın Stratejik Planı” hakkında bilgiler verdi. Müstakil ve Sanayici İşadamları Derneği (MÜSİAD) Sakarya Şube Başkanı Necati Atalay ve Yönetim Kurulu üyelerinin tam kadro hazır bulunduğu toplantıda; ağırlıklı olarak Gar Meydanı ve Şeker Fabrikası’nın durumu konuşuldu.
ŞEKER KOTASI ÇÖZÜME KAVUŞACAK
Toplantıda MÜSİAD Yöneticilerinin Gar Meydanı’nı taşınması ve Şeker Fabrikası’nın kotası ile ilgili sorularına cevap getiren AK Parti İl Başkanı Recep Uncuoğlu; AK Parti olarak gerekli çalışmaları yaptıklarını söyledi. Şeker Fabrikası’nın kotasının artırılması konusunda Milletvekilleri Çelik aracılığıyla, gerekli bakanlıkla girişimleri başlattıklarını dile getiren Uncuoğlu; “Kota sorununu en kısa zamanda çözüme kavuşturacağız” dedi.
ŞEHİR TRAFİĞİNİ RAHATLAYACAK
Gar’ın şehir merkezinde olmasının bir yönden de trafiğin sıkışlığına neden olduğunu belirten Uncuoğlu; “Gar’ı bağlayan 4 hemzemin, şehrin kör noktaları ve trafiği kilitliyor. Gar Meydanı’nın taşınmasıyla birlikte şehrin trafiği de rahatlayacaktır. Şehrin gelişimi konusunda da merkezin önü açılacaktır. Gar’ın 3 km. geri çekilmesiyle birlikte, orada şehrimize faydalı bir çalışma yapılacaktır” şeklinde konuşarak, kendisine yöneltilen soruları cevaplandırdı.
AR-GE ÇALIŞMASINA DESTEK
Konuşmasında Ar-Ge çalışması hakkında bilgiler veren Milletvekili Hasan Ali Çelik; “Türkiye’nin gelişmesinin birinci şartı, Ar-Ge’ye yeniliğe ve gelişimine açık olan bir anlayışın insanlara terleşmiş olmasıdır. Hükümetimiz, projesi olanlara destek vermiş ve 100 bin TL destek vermeye de devam etmektedir. Hükümet olarak, Ar-Ge’ye büyük önem veriyoruz. Yüzde 30 civarında Üniversite Ar-Ge’den yaralanmıştır. Ülkemizde bir yılda 10 bin patent başvurusu yapılmış ve bu patentler, hükümetimizce de desteklenmiştir” diye konuştu.
ENERJİYİ İSRAFSIZ KULLANMALIYIZ
İşadamlarının işlerinde uzmanlaşması ve işlerine daha da yoğunlaşması gerektiğini ifade eden Vekil Çelik; “Bütün işverenler, ‘Sakarya’da ne yapmalıyız’ diye düşünmelidir. Çıkardığımız yasaları bakmalı ve birbirinizle paylaşmalısınız. Enerjiyi israfsız kullanmalıyız. Kendimizden daha çok, ülkemize sahip çıkmalıyız. Çünkü biz iki çeşit enerji kullanıyoruz. Dünya ise 5 çeşit kullanıyor. 500 kilowatt saat elektrik üreten bir şirket veya şahıs, enerji firması kurmadan enerji santrali kurabilir” diyerek, işadamlarına önemli bilgiler verdi.
SON BİLGİLER
Çelik ayrıca konuşmasında şu bilgilere de yer verdi: “Ülkemizde, köylü üreticiler kendi mallarını %2 vergi ile direk satabilecek. 17 ilde olan Kredi Garanti Fonu, Sakarya’ya da kuruldu. Karasu limanı 2011’de yükleme yapabilecek. Demiryolu ödenekleri de ayrılmış durumda olup, en kısa zamanda başlayacak. Büyük mağazalarla ilgili sizlerden öneri bekliyoruz.”