Cep Telefonu Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Akıllı telefonların kullanım alanı genişledikçe hayatımızdaki yeri de daha önemli hale geliyor. İletişim kurmak gibi temel işlevlerin yanı sıra;yüksek çözünürlüklü fotoğraf çekme,internetten dizi ve film izleme,oyuno ynama ya da günlük iş akışını yönetme gibi konularda akıllı telefonlar aktif bir rol üstleniyor. Hayatı kolaylaştıran ve boş zamanları keyifli hale getirebilen akıllı telefonların özellikleri ihtiyaçlara göre belirlendiği gibi fiyatlarıda artıp azalabiliyor. Hangi akıllı telefonu almalıyım diye düşünüyorsanız ihtiyaçlarınıza göre ve bütçenize uygun telefonları değerlendirmelisiniz.
Kullanım Amacınız Nedir?
Akıllı telefonlarda en çok kullanılan uygulamalar genellikle eğlence kategorisinde yer alıyor. Kaliteli çekebilen fotoğraflar,sosyal medya ağlarını sorunsuz şekilde kullanmaya imkân veren ve şık bir tasarıma sahip olan akıllı telefonlar çok sık tercih ediliyor. Kaliteli fotoğraf çekme,sosyal medya uygulamalarını hızlı bir şekilde kullanma ve diğer popüler uygulamaları indirme ya da kullanma konusunda sorun yaşamamk için yeterliyse uygun fiyata bir çok akıllı telefon bulunmakta. Sık sık telefon değiştirmeyi düşünmüyorsanız daha düşük bütçeli akıllı telefonlara yönelerek hem uzun yıllar kullanabileceğiniz,hem de ihtiyaçlarınızı sorunsuz şekilde karşılayan bir akıllı telefona sahip olabilirsiniz.Bu amaçla Samsung,Xiaomi,Huawei,Oppo gibi akıllı telefon üreticilerinin orta segmentte yer alan akıllı telefon modellerini tercih edebilirsiniz. Tercihinizi Android yerine İOS işletim sisteminden yana kullanmak isterseniz,bütçenizi biraz daha yüksek tutmanız gerekiyor.
Hangi İşletim Sistemi Tercih Edilmeli?
Hangi akıllı telefonu alacağınıza karar verirken ihtiyaçlarınız ve bütçeniz gibi,işletim sistemi seçimi de önem taşıyor. Dünyanın en çok tercih edilen işletim sistemlerinden Android,günümüzde pek çok üretici tarafından kullanılıyor. Android işletim sistemli akıllı telefon üreticileri arasında Samsung,Huawei,Oppo,Sony,Casper,Generel Mobile ve Vestel gibi markalar yer alıyor. Akıllı telefonlarda Android dışında kullanılan diğer işletim sistemi olan İOS. Apple'ın geliştirdiği işletim sistemi,yüksek güvenlik sağlaması ve uzun güncelleme desteğiyle akıllı telefon kullanıcıların takdirini kazanıyor.
Telefon Ekran Boyutu ve Çözünürlüğü Kaç Olmalı?
Telefon ekran boyutları,yeni çıkan tasarım felsefeleri ve ekran formatları sayesinde oldukça değişti. 19:9 ekran formatına sahip akıllı telefonlar ekran boyutunu büyütürken,çentik ve açılır kapanır ön kamera gibi tasarımlar yenilikler ise ekran gövde oranını büyük ölçüde artırdı. Akıllı telefon modellerinin ekran boyutu ortalama 6 inç ile 6.7 inç arasında değişkenlik gösteriyor. Ekran çözünürlükleri genellikle HD ve Full HD olarak üretiliyor.
Telefon Kamera Kalistesi Nasıl Olmalı?
Günümüzde akıllı telefonların en çok kullanılan özelliği,açık ara farkla fotoğraf ya da video çekme özelliğidir. Fotoğrafın ya da videonun kalitesi de günden güne iyileşiyor. Gerek sosyal medya ağlarında gerekse günlük yaşantımızda çektiğimiz fotoğraf ve videoları sosyal çevremizle sık sık paylaşıyoruz. Bütçenizi geniş tutuyorsanız ve en iyi fotoğraf kalitesini hedefliyorsanız Samsung Galaxy Note 20 Ultra modeli;üçlü arka kamera paketi ile sizi memnun edecektir. Ancak akıllı telefon satın alırken daha düşük bütçe ayırdıysanız buna yönelik tercih şansınızda bulunuyor. Xiaomi Mi Note 10 Lite,64 megapiksel çözünürlüklü arka kamerası sayesinde akıllı telefonların da iyi bir fotoğrafçılık deneyimi yaşatabileceğini gösteriyor.
Telefon Hafızası Ne Kadar Olmalı?
Piyasada bulunan akıllı telefonların pek çoğu minimum 64 GB dahili hafıza sunuyor. Üstelik Android işletim sistemine sahip akıllı telefonlarda hafızayı artırmak da mümkün. Apple'ın akıllı telefon modellerinde ise microSD kart desteği bulunmadığı için bunu yapmak mümkün olmuyor. Üstelik 4k çözünürlüğe sahip 1 dakikalık bir videonun ortalama 300 MB,normal bir fotoğrafın boyutu ise 5-10 MB arası olduğu düşünüldüğünde depolama alanını önemli daha iyi anlaşılıyor.
2 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]
3f523b22bdc48fa40de6e9ef0c39393e@