ÇYDD Binası Ergenekonla Gündeme Geldi

Japonlar tarafından yapıldıktan sonra Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'ne devredilen ve 3 yıldır atıl vaziyette olan bina Ergenekon operasyonu ile gündeme geldi.

17 Ağustos depreminden sonra Japon Jiça Derneği tarafından yapıldıktan sonra Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Sakarya Şubesi'ne devredilen Sakarya Valiliği Çağdaş Yaşamı Destekleme ve Rehberlik Araştırma Merkezi olarak kullanılan 2 katlı bina Ergenekon operasyonu ile hatırlandı. Ergenekon operasyonunun yeni dalgasının başlaması üzerine yapılacak operasyona karşı haberciler Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği binasını ararken, bina Adapazarı yeni yerleşim bölgesi Camili 2. etapta ortaya çıktı. Rehabilitasyon merkezi olarak kullanıldıktan sonra Çağdaş Destekleme Derneği Sakarya Şubesi'ne devredilen ve 3 yıldır kullanılmayan 2 katlı binada derneğe ait pankart ve afişler dikkat çekti.

Kapısı kilitli olan ve gün boyu habercilerin nöbet tuttuğu binaya polislerin gelmesi beklenirken, Sakarya Milli Eğitim Müdürü Murat Yazıcı, müdür yardımcıları ve şube müdürleri ile birlikte geldi. Kapısı kilitli olduğu için Yazıcı, binanın çevresini dolaşmakla yetindi. Bina ve çevresinde incelemeler yapan Müdür Yazıcı bölgeden ayrılırken, rutin bir inceleme yapmak için geldiğini söyledi. Yazıcı, "Rutin bir inceleme için geldim. Daha önce rehberlik araştırma merkezi olarak kullanılıyordu. 3 yıldır kullanılmıyor. Durumunu değerlendireceğiz. Burası anıldığı gibi bir yer değil. Bu kirli bir bilgi. Taşındıktan sonra tabelası değiştirilmemiş." dedi. Diğer taraftan, bölgede oturan vatandaşlar bölgenin acil bir sağlık ocağına ihtiyacı olduğunu ve binanın 3 yıldır atıl vaziyette bulunduğunu söyledi. Binanın değerlendirilmesi gerektiğini ve kimsenin binaya uğramadığını ifade ettiler. Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Sakarya Şubesi yetkililerine gün boyu yapılan aramalara rağmen bir türlü ulaşılamadı.
Eğitim Amaçlı Kullanılması Şart

Binayla ilgili açıklamada bulunan Vali Hüseyin Atak ise, "Bina 2002 yılında Japon Hükümeti tarafından eğitim ve rehabilitasyon merkezi olarak yapılarak Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'ne devredildi. Protokolde binanın eğitim amaçlı kullanılması şartı olduğundan dolayı bina Milli Eğitim Müdürlüğü Rehberlik Araştırma Merkezi'ne tahsis edildi. Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, binanın sadece bir odasını kullanıyor. Rehberlik Araştırma Merkezi'nin Erenler ilçesine taşınmasında sonra bina boşaltıldı. Bina şu an boş. Halen bir odası derneğe ait. Bina ile ilgili Milli Eğitim ve Sağlık Müdürlüklerimiz çalışıyor. Biz, söz konusu binayı sağlık ocağı veya verem savaş dispanseri olarak kullanmak istiyoruz. Ancak bina yapılırken, eğitim amaçlı kullanılacak şeklinde şart olmasından dolayı binayı değerlendiremiyoruz." dedi.
<font size="2"><font face="Arial"><strong><font color="#333333">Eğitim Ama&ccedil;lı Kullanılması Şart<br /><br /></font></strong>Binayla ilgili a&ccedil;ıklamada bulunan Vali H&uuml;seyin Atak ise,<font color="#333399"> &quot;Bina 2002 yılında Japon H&uuml;k&uuml;meti tarafından eğitim ve rehabilitasyon merkezi olarak yapılarak &Ccedil;ağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'ne devredildi. Protokolde binanın eğitim ama&ccedil;lı kullanılması şartı olduğundan dolayı bina Milli Eğitim M&uuml;d&uuml;rl&uuml;ğ&uuml; Rehberlik Araştırma Merkezi'ne tahsis edildi. &Ccedil;ağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, binanın sadece bir odasını kullanıyor. Rehberlik Araştırma Merkezi'nin Erenler il&ccedil;esine taşınmasında sonra bina boşaltıldı. Bina şu an boş. Halen bir odası derneğe ait. Bina ile ilgili Milli Eğitim ve Sağlık M&uuml;d&uuml;rl&uuml;klerimiz &ccedil;alışıyor. Biz, s&ouml;z konusu binayı sağlık ocağı veya verem savaş dispanseri olarak kullanmak istiyoruz. Ancak bina yapılırken, eğitim ama&ccedil;lı kullanılacak şeklinde şart olmasından dolayı binayı değerlendiremiyoruz.&quot;</font> dedi.</font></font>
ÇYDD Binası Ergenekonla Gündeme Geldi
15 yıl önce
atso yönetim binası