Depremzede Kore Gazisi, Kaderine Terk Edildi

Sakarya'da 1999'daki depremde evi yıkılan 79 yaşındaki Kore gazisi depremzede Mehmet Ali Tuna, eşi Hatice Tuna ile birlikte 9 yıldır prefabrikte konutta yaşam mücadelesi veriyor. Hastalığı nedeniyle yılın 365 günü ambulansla hastaneye gidip gelen Kore gazisi 10 yıldır sıcak bir yuvanın özlemini çekiyor.

17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nde yaşadığı iki katlı ev yıkılan Kore gazisi Mehmet Ali Tuna, eşi Hatice Tuna (71) ile birlikte 9 yıldır prefabrikte yaşıyor. Gidecek yeri olmayan ve 395 TL gazi maaşıyla geçimini sürdürmeye çalışan Kore gazisi, tüberküloz hastası olduğu için her gün ambulansla hastaneye gidip geliyor. Pislik içindeki prefabrikte binada ömrünü sürdüren Kore gazisi Tuna, kendisine uzanacak yardım elini bekliyor.

Betonun Üzerinde Yaşıyoruz

Deprem sonrası yapılan Dernekkırı prefabriklerinde yaşayan Tuna, Cihan muhabirine yaptığı açıklamada, doktorların yaşanmaz dediği prefabrikte 9 yıldır eşiyle yaşadığını söyledi. İki çocuğundan birinin hastalık nedeniyle öldüğünü anlatan Tuna; "Depremde iki katlı evimiz yıkıldı, kardeşlerim öldü. 1 dönümden oluşan evin arazisini kardeşlerimin çocuklarıyla birlikte 17 kişi miras olarak paylaştık. Gidecek yerim olmadığı için devlet bana prefabrik verdi. 9 yıldır prefabrikte betonun üzerinde yaşıyoruz." dedi.

<strong><font face="Arial" size="2" color="#000000">Betonun &Uuml;zerinde Yaşıyoruz</font></strong> <p><font size="2"><font face="Arial">Deprem sonrası yapılan Dernekkırı prefabriklerinde yaşayan Tuna, Cihan muhabirine yaptığı a&ccedil;ıklamada, doktorların yaşanmaz dediği prefabrikte 9 yıldır eşiyle yaşadığını s&ouml;yledi. İki &ccedil;ocuğundan birinin hastalık nedeniyle &ouml;ld&uuml;ğ&uuml;n&uuml; anlatan Tuna; <font color="#333399">&quot;Depremde iki katlı evimiz yıkıldı, kardeşlerim &ouml;ld&uuml;. 1 d&ouml;n&uuml;mden oluşan evin arazisini kardeşlerimin &ccedil;ocuklarıyla birlikte 17 kişi miras olarak paylaştık. Gidecek yerim olmadığı i&ccedil;in devlet bana prefabrik verdi. 9 yıldır prefabrikte betonun &uuml;zerinde yaşıyoruz.&quot;</font> dedi. </font></font></p>
Burada Ölmekten Korkuyorum

Eşinin ve kendisinin bakıma ihtiyaçlarının olduğunu vurgulayan Tuna, aylık 395 TL olan gazi maaşının ihtiyaçlarına yetmediğini kaydetti. Kalan ömrünü sıcak bir evde geçirmeyi istediğini dile getiren Tuna; şunları söyledi: "Başka gidecek bir yerim yok. Ben astım ve tüberküloz hastasıyım. Prefabrikte çok rutubet var. Prefabriğe gelen doktorlar burada yaşanmaz dediler. Burada ölmekten korkuyorum. Tek isteğim eşimle birlikte başımızı sokacağımız bir ev. Devletin verdiği aylık 395 TL olan gazi maaşımla geçinmeye çalışıyorum. O da yetmiyor. Hastalığım ilerliyor. Belki bir kaç sene daha yaşarım. Ömrümün geri kalanını sıcak bir evde tamamlamak istiyorum."

Yakıt Parasına Bana Bir Ev Tutulabilir

Şeker hastası olan eşinin 17 gündür hastanede tedavi gördüğünü anlatan Tuna, maddi imkansızlıklar yüzünden eşinin yanına gidemediğini ifade etti. Kendisinin de sağlık sorunları yüzünden her gün ambulansla hastaneye götürüldüğünü belirten Tuna; "Hastalandığımda 112 hızır acili arıyorum. Neredeyse her gün ambulansla hastaneye taşınıyorum. Günde iki yada üç kez de gittiğim oluyor. Devlet bana her gün ambulans gönderiyor. Ambulansların harcadığı yakıt parasına bana bir ev tutulabilir." diye konuştu.

<strong><font face="Arial" size="2" color="#000000">Burada &Ouml;lmekten Korkuyorum</font></strong> <p><font size="2"><font face="Arial">Eşinin ve kendisinin bakıma ihtiya&ccedil;larının olduğunu vurgulayan Tuna, aylık 395 TL olan gazi maaşının ihtiya&ccedil;larına yetmediğini kaydetti. Kalan &ouml;mr&uuml;n&uuml; sıcak bir evde ge&ccedil;irmeyi istediğini dile getiren Tuna; şunları s&ouml;yledi: &quot;<font color="#333399">Başka gidecek bir yerim yok. Ben astım ve t&uuml;berk&uuml;loz hastasıyım. Prefabrikte &ccedil;ok rutubet var. Prefabriğe gelen doktorlar burada yaşanmaz dediler. Burada &ouml;lmekten korkuyorum. Tek isteğim eşimle birlikte başımızı sokacağımız bir ev. Devletin verdiği aylık 395 TL olan gazi maaşımla ge&ccedil;inmeye &ccedil;alışıyorum. O da yetmiyor. Hastalığım ilerliyor. Belki bir ka&ccedil; sene daha yaşarım. &Ouml;mr&uuml;m&uuml;n geri kalanını sıcak bir evde tamamlamak istiyorum.&quot;</font></font></font></p><p><font face="Arial" size="2" color="#000000"><strong>Yakıt Parasına Bana Bir Ev Tutulabilir</strong></font><br /><br /><font face="arial,helvetica,sans-serif" size="2">Şeker hastası olan eşinin 17 g&uuml;nd&uuml;r hastanede tedavi g&ouml;rd&uuml;ğ&uuml;n&uuml; anlatan Tuna, maddi imkansızlıklar y&uuml;z&uuml;nden eşinin yanına gidemediğini ifade etti. Kendisinin de sağlık sorunları y&uuml;z&uuml;nden her g&uuml;n ambulansla hastaneye g&ouml;t&uuml;r&uuml;ld&uuml;ğ&uuml;n&uuml; belirten Tuna; &quot;<font color="#333399">Hastalandığımda 112 hızır acili arıyorum. Neredeyse her g&uuml;n ambulansla hastaneye taşınıyorum. G&uuml;nde iki yada &uuml;&ccedil; kez de gittiğim oluyor. Devlet bana her g&uuml;n ambulans g&ouml;nderiyor. Ambulansların harcadığı yakıt parasına bana bir ev tutulabilir.&quot;</font> diye konuştu. <br /></font></p>
15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]
246ab0309218956523827b48af7c7fcf@