Dış Paydaş Toplantısında Öncelikli Hedefler Belirlendi

Sakarya Büyükşehir Belediyesi 2010 - 2014 Stratejik Plan Çalışması Dış Paydaş Toplantısı, Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi.

Gerçekleştirilen toplantıya; Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Sakarya Üniversitesi Rektörü Mehmet Durman, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Başkanı Akgün Altuğ, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hasan Alişan, Demokrat Parti Sakarya İl Başkanı Mehmet Mangıroğlu ilçe ve belde belediye başkanları, meslek odaları başkanları, siyasi partilerin temsilcileri, sivil toplum örgütleri yöneticileri ile çok sayıda davetli katıldı. 

Ortak Akıl ve Birlikte Hareket Etme
 
Ortak akla ve birlikte hareket etmeye ihtiyaç duyduklarını ifade eden Başkan Toçoğlu, “Belediye olarak bizler, değişimi yakalamak ve ayak uydurmak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz Sürekli dile getirdiğimiz ‘ortak akıl’ ve ‘birlikte hareket etme’ anlayışı, sadece çağdaş yönetimin değil, aynı zamanda inandığımız değerlerin de bir gereğidir. Bu çağdaş yönetim anlayışı doğrultusunda biz; hemşerilerimizin beş yılda bir yönetime katılmasını yeterli görmüyoruz; sürekli yönetime katılmasını istiyoruz. Hemşerilerimizle istişare etmeyi, onlarla ortak hareket etmeyi, onları yönetim sürecine katmayı hedefliyoruz. Yönetenlerle yönetilenler arasındaki ayrım çizgisini inceltmeyi ve onları paydaş haline getirmeyi amaçlıyoruz. Dernekler, vakıflar, meslek odaları, sendikalar, akademik kuruluşlar ve yurttaş girişimleri arasındaki ilişkileri güçlendirmeye çalışıyoruz. Çoğulcu ve katılımcı bir yönetim anlayışı inşa etmek için çaba sarf ediyoruz” diye konuştu. 
<font size="2"><font face="Arial"><font color="#000000"><strong>Ortak Akıl ve</strong> <strong>Birlikte Hareket Etme</strong></font><br />&nbsp;<br />Ortak akla ve birlikte hareket etmeye ihtiya&ccedil; duyduklarını ifade eden Başkan To&ccedil;oğlu,<font color="#333399"> &ldquo;Belediye olarak bizler, değişimi yakalamak ve ayak uydurmak i&ccedil;in elimizden gelen gayreti g&ouml;steriyoruz S&uuml;rekli dile getirdiğimiz<strong> &lsquo;ortak akıl&rsquo;</strong> ve <strong>&lsquo;birlikte hareket etme&rsquo;</strong> anlayışı, sadece &ccedil;ağdaş y&ouml;netimin değil, aynı zamanda inandığımız değerlerin de bir gereğidir. Bu &ccedil;ağdaş y&ouml;netim anlayışı doğrultusunda biz; hemşerilerimizin beş yılda bir y&ouml;netime katılmasını yeterli g&ouml;rm&uuml;yoruz; s&uuml;rekli y&ouml;netime katılmasını istiyoruz. Hemşerilerimizle istişare etmeyi, onlarla ortak hareket etmeyi, onları y&ouml;netim s&uuml;recine katmayı hedefliyoruz. Y&ouml;netenlerle y&ouml;netilenler arasındaki ayrım &ccedil;izgisini inceltmeyi ve onları paydaş haline getirmeyi ama&ccedil;lıyoruz. Dernekler, vakıflar, meslek odaları, sendikalar, akademik kuruluşlar ve yurttaş girişimleri arasındaki ilişkileri g&uuml;&ccedil;lendirmeye &ccedil;alışıyoruz. &Ccedil;oğulcu ve katılımcı bir y&ouml;netim anlayışı inşa etmek i&ccedil;in &ccedil;aba sarf ediyoruz&rdquo;</font> diye konuştu.&nbsp; </font></font>
Stratejik Planı Önemsiyoruz

Başkan Zeki Toçoğlu, kentlilik bilincinin geliştirilmesi gerektiğini ve kente herkesin sahip çıkmasını gerektiğini de dile getirdi. Başkan Toçoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Çağdaş yönetimin bir aracı olarak stratejik planı önemsiyoruz. Stratejik planın gerçekten işe yaraması için sizlerin görüşüne önem veriyoruz. Stratejik planın içselleştirilmesi için çaba sarf ediyoruz. Etkin, dakik, kaliteli, şeffaf, hesap verebilen ve katılımcı bir belediye inşa etme konusunda hepinizin katkısını bekliyoruz”. 

Başkan Zeki Toçoğlu’nun ardından Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Büyükşehir Belediyesi Stratejik Plan Koordinatörü Prof. Dr. Musa Eken çalışma hakkında detaylı bilgiler verdi. Slayt gösterisi eşliğinde çalışma hakkında bilgiler veren Musa Eken, mevcut durum analiz taslağının hazır olduğunu, paydaş analizin devam ettiğini, stratejik amaç ve hedefler taslağının hazır olduğunu ve en sonunda performans programının hazırlanacağını belirtti. 

<font face="Arial" size="2" color="#000000"><strong>Stratejik Planı &Ouml;nemsiyoruz</strong></font> <p><font face="Arial" size="2">Başkan Zeki To&ccedil;oğlu, kentlilik bilincinin geliştirilmesi gerektiğini ve kente herkesin sahip &ccedil;ıkmasını gerektiğini de dile getirdi. Başkan To&ccedil;oğlu s&ouml;zlerini ş&ouml;yle s&uuml;rd&uuml;rd&uuml;:<font color="#333399"> &ldquo;&Ccedil;ağdaş y&ouml;netimin bir aracı olarak stratejik planı &ouml;nemsiyoruz. Stratejik planın ger&ccedil;ekten işe yaraması i&ccedil;in sizlerin g&ouml;r&uuml;ş&uuml;ne &ouml;nem veriyoruz. Stratejik planın i&ccedil;selleştirilmesi i&ccedil;in &ccedil;aba sarf ediyoruz. Etkin, dakik, kaliteli, şeffaf, hesap verebilen ve katılımcı bir belediye inşa etme konusunda hepinizin katkısını bekliyoruz&rdquo;.</font>&nbsp;<br /><br />Başkan Zeki To&ccedil;oğlu&rsquo;nun ardından Sakarya &Uuml;niversitesi &Ouml;ğretim &Uuml;yesi ve B&uuml;y&uuml;kşehir Belediyesi Stratejik Plan Koordinat&ouml;r&uuml; Prof. Dr. Musa Eken &ccedil;alışma hakkında detaylı bilgiler verdi. Slayt g&ouml;sterisi eşliğinde &ccedil;alışma hakkında bilgiler veren Musa Eken, mevcut durum analiz taslağının hazır olduğunu, paydaş analizin devam ettiğini, stratejik ama&ccedil; ve hedefler taslağının hazır olduğunu ve en sonunda performans programının hazırlanacağını belirtti.&nbsp; </font></p>

Sakarya’nın Mevcut Durumu

İlk olarak mevcut durum hakkında detaylı bilgiler veren Prof. Dr. Musa Eken, “Büyükşehir Belediyesi hizmet alanı, 146.649 hektar. Büyükşehir Belediyesi hizmet nüfusu, 537.313. Kanalizasyon hattı uzunluğu, 3.039.803 metre. İçme suyu şebeke uzunluğu, 2.433.450 metre. Park sayısı 19. Yeşil alan büyüklüğü 3.453.620 metrekare. 2009 yılı bütçesi, 155 milyon TL. Motorlu araç sayısı, 159.730. Okul sayısı, 462. Öğrenci sayısı, 167.017. Öğretmen sayısı 7.886. Sağlık kuruluşları yatak kapasitesi toplamı 1.249. Turizm yatak kapasitesi 1.277. Spor kulübü sayısı 176” dedi.

<p><font face="arial,helvetica,sans-serif" size="2"><strong>Sakarya&rsquo;nın Mevcut Durumu</strong><br /><br />İlk olarak mevcut durum hakkında detaylı bilgiler veren Prof. Dr. Musa Eken<font color="#333399">, &ldquo;B&uuml;y&uuml;kşehir Belediyesi hizmet alanı, 146.649 hektar. B&uuml;y&uuml;kşehir Belediyesi hizmet n&uuml;fusu, 537.313. Kanalizasyon hattı uzunluğu, 3.039.803 metre. İ&ccedil;me suyu şebeke uzunluğu, 2.433.450 metre. Park sayısı 19. Yeşil alan b&uuml;y&uuml;kl&uuml;ğ&uuml; 3.453.620 metrekare. 2009 yılı b&uuml;t&ccedil;esi, 155 milyon TL. Motorlu ara&ccedil; sayısı, 159.730. Okul sayısı, 462. &Ouml;ğrenci sayısı, 167.017. &Ouml;ğretmen sayısı 7.886. Sağlık kuruluşları yatak kapasitesi toplamı 1.249. Turizm yatak kapasitesi 1.277. Spor kul&uuml;b&uuml; sayısı 176&rdquo; </font>dedi.</font></p>

Öncelikli Hedefler Belli

Daha sonra yapılan çalışmalar sonrasında ortaya çıkan beklentileri de anlatan Musa Eken, daire başkanlıkları bazında yapılan ve yapılması beklenen çalışmaları anlattı. Stratejik öncelikleri de belirlediklerini de ifade eden Prof. Eken, “Biz yaptığımız çalışmalar sonrasında stratejik önceliklerimizi de belirledik. 4 başlık altında belirlediğimiz önceliklerimiz şunlar: Entegre ulaşım sistemleri kurulması, kentsel gelişime uygun ve afete hazırlıklı imar yönetimi, sosyal ve kültürel faaliyetler ve yatırımcılar için uygun ortamlar” dedi.

Yaptıkları çalışmalar ile vatandaş memnuniyetini de ölçtüklerini söyleyen Musa Eken, en fazla memnuniyetin ifade edilen birimin İtfaiye teşkilatı olduğunu dile getirdi. 

Toplantı sonunda; İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Hüseyin Gürpınar, Sakarya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muzaffer Elmas, SATSO Başkanı Akgün Altuğ, Demokrat Parti Sakarya İl Başkanı Mehmet Mangıroğlu ve bazı katılımcılar beklentilerini dile getiren birer konuşma yaptı.

<p><font face="arial,helvetica,sans-serif" size="2"><strong>&Ouml;ncelikli Hedefler Belli<br /></strong><br />Daha sonra yapılan &ccedil;alışmalar sonrasında ortaya &ccedil;ıkan beklentileri de anlatan Musa Eken, daire başkanlıkları bazında yapılan ve yapılması beklenen &ccedil;alışmaları anlattı. Stratejik &ouml;ncelikleri de belirlediklerini de ifade eden Prof. Eken,<font color="#333399"> &ldquo;Biz yaptığımız &ccedil;alışmalar sonrasında stratejik &ouml;nceliklerimizi de belirledik. 4 başlık altında belirlediğimiz &ouml;nceliklerimiz şunlar: Entegre ulaşım sistemleri kurulması, kentsel gelişime uygun ve afete hazırlıklı imar y&ouml;netimi, sosyal ve k&uuml;lt&uuml;rel faaliyetler ve yatırımcılar i&ccedil;in uygun ortamlar&rdquo;</font> dedi. <br /><br />Yaptıkları &ccedil;alışmalar ile vatandaş memnuniyetini de &ouml;l&ccedil;t&uuml;klerini s&ouml;yleyen Musa Eken, en fazla memnuniyetin ifade edilen birimin İtfaiye teşkilatı olduğunu dile getirdi.&nbsp; </font></p><p><font face="arial,helvetica,sans-serif" size="2">Toplantı sonunda; İnşaat M&uuml;hendisleri Odası Başkanı H&uuml;seyin G&uuml;rpınar, Sakarya &Uuml;niversitesi Rekt&ouml;r Yardımcısı Prof. Dr. Muzaffer Elmas, SATSO Başkanı Akg&uuml;n Altuğ, Demokrat Parti Sakarya İl Başkanı Mehmet Mangıroğlu ve bazı katılımcılar beklentilerini dile getiren birer konuşma yaptı.</font></p>
15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]
7fadc2ca5f6e6ff5309a0c1c35f1c58d@