Sakarya Üniversitesi (SAÜ) İlahiyat Fakültesi Konferans Salonu'nda düzenlenen gecenin açılış konuşmasını derneğin Sakarya Şube Başkanı Vasıf Bayram yaptı. Muhtaçlara ulaşmada kendilerine katkı veren, bu uğurda gayret eden gönüllü ve yardımseverlere teşekkür eden Bayram, Sakarya'da bugüne kadar 500 bin YTL'lik yardım gerçekleştirdiklerini kaydetti. Kimse Yok Mu Derneği Genel Koordinatörü Eyüp Tok, 2002'de kurulan derneğin bugün 24 ilde şubesi olduğunu belirtti. Derneğin hem Türkiye hem de dünyanın neresinde olursa olsun yardıma muhtaç insanlara el uzattığını belirten Tok, şunları söyledi: "19 Ağustos 1999 depreminde büyük bir felaket yaşanmıştı. O gün tek bir nida akıllarda kaldı 'Kimse Yok Mu?' Başlatılan yardım seferberliği; yardımlara bir kimlik kazandırılması ve devamlılığının sağlanması amacıyla 2002 Kimse Yok Mu Derneği'nin kurulmasını sağladı. Derneğimiz o günden bu yana dünyanın neresinde olursa olsun kimsesiz, yardıma muhtaç insanların gıda, sağlık, yakacak gibi yardımlarda bulunarak sıkıntıların giderilmesine çalışmaktadır. Kimse Yok Mu Derneği'nin hayır köprülerine bir tek taş koyan herkese teşekkür ediyorum. Yeni yeni gönüller kazanmak adına herkesi el ele vermeye davet ediyorum."
Kimse Yok Mu Derneği ile geçtiğimiz Kurban Bayramı'nda, kurbanını Diyarbakır'da kesen Sakaryalı iş adamı Özcan Çetin, 'Bu bölgede yardıma ihtiyacı olan yok mu' eleştirilerine karşın Diyarbakır'a gittiğinde fakirliğin ne demek olduğunu orada gördüğünü ifade etti. Diyarbakır'da baba olmanın ne demek olduğunu, çocuklarının ne kadar değerli olduğunu anladığını belirten Çetin, oradaki insanların gösterdiği yakınlık ve sıcaklığı da unutamadığını belirtti. Çetin, "Orada yaşlı bir dede bana öyle bir sarıldı ki babam bana bu güne kadar öyle sarılmadı. Böyle bir bayramı ilk kez yaşıyorum ve hayatımın en güzel bayramıydı" dedi.
Diyarbakırlı iş adamlarından Nizamettin Gezer, Kimse Yok Mu Derneği'nin aralarındaki kardeşliğin güçlenmesi için yaptığı çalışmaları taktir ettiklerini söyledi. Gezer, şunları söyledi: "Allah razı olsun diyorum. Bize göre bütün inananlar kardeştir, Doğlu- Batılı olması önemli değil. Allah bizi fitne ve nifaklardan korusun."
Yine Diyarbakırlı iş adamı Müttalip Akıncı da Diyarbakır'daki eğitim faaliyetleriyle artık oradaki çocukların polis araçlarına taş atmadığını vatan, millet sevgisini öğrendiğinin altını çizdi. Mehmet Salih Aslan da, bu yaşına kadar bu kadar kardeşlik duygularını yaşamadığını anlattı. Aslan "Kimse Yok Mu Derneği bölgede yaptığı faaliyetlerde halkın gönlünü fethetti." diye konuştu.
DİLA HEMŞİRE: HERKES TEK TÜRKİYE OLMAK İSTİYOR
Samanyolu televizyonunda beğeniyle izlenilen 'Tek Türkiye' dizisinde Dila hemşire rolüyle büyük beğeni toplayan Müjgan Gönül, böylesine yardımsever insanlar arasında olmaktan büyük onur duyduğunu söyledi. Herkesin tek Türkiye olmak istediğini, STV'nin bu manada güzel bir projeye miza attığını belirten Gönül " STV'de 'Tek Türkiye' olmak istiyoruz" dedi. Kimse Yok Mu Derneği'ni Konya'da tanıdığını ifade eden Gönül, "Bir ay boyunca yardımseverlerle birlikte bulundum. Çok güzel günler yaşadım. Yapılan hizmetleri taktir ediyorum. Bu derneğin ne kadar önemli güzel işler yaptığını biliyorum." şeklinde konuştu.
Yine Samanyolu televizyonunun beğenilen programları arasında bulunan Maceracı'nın sunucusu Murat Yeni de Anadolu'da yaptığı çekimlerden ilginç anılarını anlatarak geceye renk kattı. Programda derneğin gönüllü üyelerine, hayırseverlere, Müjgan Gönül ve Murat Yeni'ye gecenin anısına birer plaket verildi.