Sakarya'nın Adapazarı ilçesinde geçen yıl ağustos ayında, dedesiyle yolun karşısına geçmeye çalışırken bir aracın çarptığı Havanur Emre'nin sağ ayağı diz altından kırıldı. Kazanın ardından Sakarya Yenikent Devlet Hastanesi'ne kaldırılan kız çocuğuna nöbetçi ortopedi doktoru A.G. tarafından müdahale edildi. Ayağındaki kanaması durdurulan Havanur, Doktor A.G.'nin görev yaptığı Toyotasa İlk Yardım ve Travmatoloji Hastanesi'ne yatırıldı. 10 gün yattığı hastanede Doktor A.G. tarafından tedavi edilen kız çocuğu, ayağı alçıya alındıktan sonra taburcu edildi. Kontroller sırasında Doktor A.G.'nin alçıyı çıkarma süresini uzattığını iddia eden aile kızlarını özel bir hastanedeki ortopedi doktoruna muayene ettirdi. Yapılan kontrolde kız çocuğunun kırılan ayağının yanlış kaynadığı tespit edildi. Havanur'un yanlış kaynayan ayağı, Metin Sabancı Baltalimanı Kemik Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yapılan başka bir ameliyatla tedavi edildi.
Havanur'un babası Lütfü Emre, kızına yanlış tedavi uyguladığını öne sürdüğü Doktor A.G. hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu söyledi.
Kızının başına gelenlerden dolayı maddi ve manevi büyük zorluklar yaşadıklarını belirten Emre, "Doktor kaza sonrası kırılan kemiği yerine oturtturmadan alçıya almış. Filmlerde de bu durum gözüküyor. Kırık yerine oturtulmadığı için kemik 23 derecelik bir açıyla yanlış kaynamış. Yanlış tedavi sebebiyle kızım sakat kalabilirdi. Aynı doktorun yıllar önce komşumuzun çocuğunu da yanlış şekilde tedavi ettiğini öğrendik. Birçok kişi bu doktor nedeniyle mağdur olmuş. Bende başka insanların mağdur olmaması için savcılığa suç duyurusunda bulundum." dedi.
DOKTOR A.G: AİLESİ HASTAYI BİR KEZ KONTROLE GETİRMİŞ
Doktor A.G. ise ailenin suçlamalarını kabul etmeyerek şunları söyledi: "Alçıya alınan ayağın iyileşme süresi 2,5 ila 3 ay sürüyor. Bu sürede hastanın belli zamanlarda kontrole gelmesi gerekiyor. Aile kızlarını bir kez kontrole getirmiş. Daha sonra başka bir hastaneye gitmişler. Burada alçıdaki ayağın şişliğinin inip gevşemesi nedeniyle kırıkta kayma meydana geldiği görülmüş. Ameliyatla tedavi edilmiş. Ancak aile kızlarını düzenli şekilde kontrole getirseydi biz de bu sorunu tespit ederek gerekli tedaviyi yapabilirdik. Alçıda gevşemeler ve kırıkta kaymalar olabilir. Bu kontrollerde ortaya çıkacak bir durum."
Öte yandan, hakkında yanlış tedavi ve görevi ihmal suçlarından iki kez dava açılan doktor A.G., emekliliği dolmasına rağmen hastanedeki görevine devam ediyor.
Doktor A.G. 2001 yılında 27 yaşındaki görme engelli Hanife Günerli'nin kolunun kesilmesine neden olduğu gerekçesiyle 'görevi ihmal' suçundan yargılandığı davada Sakarya 1. Asliye Ceza Mahkemesi'nce 270 TL para cezasına çarptırılmış. Yargıtay'a temyize götürülen dava zaman aşımından düşmüştü. A.G., yedi yıl önce de 8 yaşındaki İlayda Engin'e yanlış tedavi uygulayarak kolunun sakat kalmasına neden olduğu gerekçesiyle 2007 yılında Sakarya 1'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nce 2.5 yıl hapis ve 275 TL para cezasına çarptırılmıştı. Aynı davada Sakarya İdare Mahkemesi, Sağlık Bakanlığı'nın Engin'in ailesine 57 bin TL tazminat ödemesine karar vermişti.