Havaların serinlemesiyle soğuk algınlığı ve gribal enfeksiyonların sıkça görüldüğünü, özellikle kronik hastaların çok dikkatli olmasını isteyen Bostancı "Kalp, karaciğer, böbrek yetersizliği gibi kronik rahatsızlığı olanlar ve şeker hastaları ve kanser tedavisi görenler gribal enfeksiyonlardan ağır şekilde etkilenebilirler, hatta bazen bu ölümle bile sonuçlanabilir" uyarısında bulundu.
Gribe yakalanmamak için soğuktan korunmak gerektiğini vurgulayan Bostancı "Serin ve soğuk havada gribal enfeksiyonlar sıkça görülür. Sıcak tutacak kalın giysiler giymelidir. Kalın terletecek yerine ince pamuk olan giysiler tercih edilmelidir. Özellikle terliyken soğuk havanın çarpmamasına özen gösterilmelidir. Gribal enfeksiyonların kolayca yayılacağı kalabalık ortamlardan uzak durulmalıdır. Dengeli ve iyi beslenilmelidir." diye konuştu.
Soğuktan korunmak için atkıların yavaş yavaş çıkartılmaya başlandığını belirten Bostancı, kişi solurken ağızdaki bakteriler, virüsler ve havadaki bütün kirlilik unsurların atkıya yapışacağını kaydetti. Bostancı şu bilgileri verdi: "Atkılar her gün yıkanmalıdır. Eğer yıkanmazsa atkılar başlı başına her gün bir hastalık kaynağıdır. Belki de gribiniz hiç geçmiyor, kışın sürekli hastalanıyorsanız bunun sebebi atkı olabilir. Başkasının atkısı da kesinlikle kullanılmamalıdır. Özellikle çocukların atkıları temiz tutulmalıdır."