Düzce Üniversitesine SAÜ’den Rektör Adayı

Sakarya Üniversitesinin başarılı akademisyenlerinden Prof. Dr. Hakan Serhad Soyhan bir süre önce istifayla boşalan Düzce Üniversitesi Rektörlüğüne aday oldu.

1992 yılından bu yana SAÜ’de Makine Mühendisliği ve Yangın Güvenliği alanlarıyla Fen Bilimleri Enstitüsünde Yangın Güvenliği ve Yanma Anabilim Dalı Başkanı olarak başarılı çalışmalara imza atan Prof. Dr. Soyhan Düzce Üniversitesi için büyük hedefler ortaya koydu.

Sakarya Büyükşehir Belediyesinde 2006-2007 yıllarında Genel Sekreter Yardımcılığı ve öncesinde 3 yıl başkan danışmanlığı görevlerinde de bulunan Soyhan belediye görevi süresince birçok sosyal ve teknik projede görev almıştı. Kentpark, Ormanpark, Kent Meydanı, Mahalle Merkezleri gibi 28 farklı çalışmada önemli görevler üstlenmişti.

Ulusal ve uluslararası alanda çok sayıda yayımlanmış makaleleri, bildirileri, atıfları ve projeleri bulunan, SAÜ’de Yangın ve Yanma Araştırma Merkezinin kurgulayıcısı ve müdürü olan Prof. Dr. Hakan Serhad Soyhan Düzce Üniversitesi için çalışmalarını ‘Dinamik, Global ve Dönüşen Bir Üniversite’ hedefiyle ‘Daha İyi Bir Gelecek İçin, Her şeyi Yapmayacağız. Ancak yaptığımız çalışmalarda Dünya Lideri olacağız’ iddiasında bulundu.

YÖK tarafından mülakata davet edilen Düzce Üniversitesi Rektör Adayı Soyhan, ülkemizin genç ve dinamik üniversitelerinden biri olan Düzce Üniversitesinde Adaptif, İnovatif ve Özgün bir modelle çalışma uygulayacaklarını belirtti. Hedeflerini somut ve ölçülebilir şekilde detaylandırdı:

           Uluslararasılaşma:

                a-) Öğrenci ve Öğretim Üyesi sayısında %30 yabancı aktif katılım

                b-) Uluslararası fonlardan alınan desteklerde %30 artış

                c-) En az beş tematik alanda dünya üniversiteleri arasında ilk %30’da yer alma

 

           Şehir ve Sanayi ile bütünleşme:

                a-) Yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluşları ile işbirliğinde %30 artış

                b-) Şehirle bütünleşen kampüs konsepti ile genişlemede %30 artış

                c-) Kendi öz kaynaklarını özel sektör işbirliği ile geliştirme:

                     Mevcut bütçenin %30’unu üniversitenin öz kaynaklar ile sağlaması

 

           Öğrenci ile bütünleşme:

                a-) Öğrencilere yüksek standartlar sunan sosyal alanlarda %30 artış

                b-) Öğrenci odaklı, inovatif uygulamalar oluşturma ve yaygınlaştırma

 
Uluslararası Öğrenci ve Öğretim Üyesi sayısında %30 oranındaki aktif katılım ile ileri teknoloji içeren sektörler odaklı “Uluslararası Merkezler” kurulacaktır.

                 
Akıllı şehirler, Otonom Araçlar, Üretimde Dijitalleşme, Düşük Karbon Salınımı ile Enerji üretimi, Biyoenerji ve alternatif sürdürülebilir ve yenilenebilir kaynaklar gibi geleceğin yaşamı kurgulanacaktır.

 

Hayat boyu öğrenme kapsamında öğrenci ve öğretim üyesi değişim programlarını etkin kullanmaktır.

 

Özellikle orman yangınlarını önlemek için Yangın Güvenliği konusunda ülkemizin en iyi iki üniversitesi ve dünyanın ise en iyi 30 üniversitesi arasında olma.

2 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]
892b922adfbeff1cdc1c18093dc66ce5@