Afacanlar Çocuk Evi Kurucu Müdür’ü Sevda Güçger minik afacanların sosyal alanda gelişmelerini sağlamak için eğitici ve eğlenceli aktiviteler yaptıklarını belirtti.
Gerçekleştirdikleri eğitimleri aşağıdaki gibi açıklayan Güçger, bu eğitimlere devam edeceklerini bildirdi.
MÜZİK EĞİTİMİ ZİHİN AÇIYOR!
Müzik, zeka gelişimini olumlu etkiliyor. Kanadalı bilim adamları yaptıkları araştırmada küçük yaşta müzik dersleri alan çocukların dil ile matematik gibi alanlarda öğrenme kabiliyetlerinin geliştiğini ve hafızalarının güçlendiğini belirledi.
Bilim adamları, bir yıl boyunca müzik dersleri alan ve almayan 4 ila 6 yaşlarındaki çocukları incelemeye aldı. İncelemenin sonucunda müzik eğitimi alan çocukların almayanlara göre hafıza testlerinde daha başarılı oldukları tespit edildi. Müzik eğitimi alan çocukların, dikkatlerini toplamada daha başarılı hale geldikleri de belirlemiştir.
Bu nedenle çocukların gelişiminde katkısı olduğu kesinleşmiş olan müzik eğitimini AFACANLAR ÇOCUK EVİ olarak uygulamaya koyuyoruz. Kurumumuzda her hafta çocuklarımıza uzman eğiticiler eşliğinde mandolin eğitimi veriyoruz.
BALE EĞİTİMİ
Bale eğitimi okulöncesi dönemde başlaması gereken bir eğitimdir.Temel amaçlardan biri çocukları küçük yaşta bale sanatıyla tanıştırıp, bu sanatı sevdirmeye çalışmaktır. Aynı zamanda çocuklara ritm duygusunu kazandırmak, küçük ve büyük kas gelişimlerini desteklemek ,vücut koordinasyonunu geliştirmek ve eğer varsa çocuktaki durma ve basma bozukluklarını düzeltmede yardımcı olmak hedeflerimizden bazılarıdır.
FOLKLÖR EĞİTİMİ
Folklör derslerinde, çocukların küçük ve büyük kaslarının gelişimini desteklemenin yanı sıra, çocukların estetik sezgi becerileri ve ritmik duyguları da desteklenmektedir. Kültürel bir olgunun yanı sıra sportif bir etkinliktir. Kurumumuzda yapılan folklor derslerinin amacı, çocuklarımıza ritm ve müzik duygusunu bedensel hareketlerle kazandırmak ve kendi kültürümüzün bir parçasını sevdirerek öğretmektir.
İNGİLİZCE EĞİTİMİ
Çocuk sistemli bir öğrenme ve öğretme olmadan, duyarak ve duyduklarını taklit ederek dil edinir. Dil öğrenmek ise, iradîdir, çevreden (anne-baba, öğretmen, arkadaş) destek ister ve aktif gayret gerektirir. Çocuğa böyle bir imkân sağlanırsa, ikinci dilin temeli atılmış olur. Buradaki yabancı dil öğretiminin esas gâyesi, yeni bir dili anadili gibi öğretmekten çok, çocuklarda kulak dolgunluğu oluşturmak, kelime darcığını zenginleştirmek ve sonraki yıllar için temel hazırlamaktır. Erken yaşta yabancı dil öğrenen çocuk, psikolojik açıdan yaşıtlarına göre daha olgun, ilerdeki eğitim hayatında da akranlarına göre daha başarılı olmaktadır. Ayrıca yabancı dil öğrenme, çocukların zihnî gelişmesine ve toplum içinde daha sosyal olmasına büyük katkı sağlamaktadır.
Çocuklar günlük hayatta ikinci dili aktif olarak kullanmadıkları için öğrendiklerini unutsalar bile, yabancı dile karşı merakı uyanmakta, farklı bir dil ve kültür olduğunun farkına varmaktadırlar. Okulöncesi dönemde çocuklara yabancı dil doğrudan değil, oyun, şarkı, tekerlemelerle dolaylı yoldan öğretilebilir. Böylece çocuk yabancı dille tabiî bir ortamda karşı karşıya gelir, duyarak, görerek ve bizzat yaşayarak öğrenir. Öğretmen, hareket, jest, mimik; uygun ipucu verme, resim ve şekillerle gösterme, şarkı söyleme, şiir okuma, karşılıklı konuşma gibi metotları kullanabilir. Yabancı dildeki sesleri duymaya alışan çocuklar bunları zamanla benimser.Bizlerde kurumumuzda alanının uzmanı,öğretmen eşliğinde çocuklarımızın İNGİLİZCE EĞİTİMİNİ destekliyoruz.
TİYATRO EĞİTİMİ
Bir sahne sanatı olarak tiyatro, bireye kişilik ve kimlik kazandırmada en önemli sanat dallarından biridir; insanın toplumsallaşmasında, sosyalleşmesinde, dayanışma bilincinin geliştirilmesinde ve kişiliğin olgunlaşmasında etkili olmaktadır. Tiyatro yalnızca bireyin kendi kişiliğini korumasını değil, başkalarının kişiliğine saygı duymayı da öğretir. Hayatla iç içe ve hayatın her cephesiyle ilgili olan tiyatro insana, insanı insanca öğretir. MİNİK AFACANLAR da bu eğitimin sağladığı yararlara sahip olacaklardır.
BİLGİSAYAR EĞİTİMİ
Araştırmalar şunu göstermiştir ki 3-4 yaş aralığındaki bilgisayar kullanan çocuklar, bilgisayar kullanmayanlara göre aktivitelere katılımda , sözlü ve sözsüz iletişimde genel bilgi düzeyinde , uzun sureli hafızada ve el becerilerinde, özet çıkarmada önemli derecede gelişimsel kazanıma sahiptir. Bu yaş grubundaki çocuklarda bilgisayardan yararlanma oranı çocukların bilgisayara nasıl ve ne sıklıkta kullandıklarıyla birebir olarak ilişkidedir. Bilgisayar kullanımının potansiyel yararlarının başında; artmış motor beceriler, gelişmiş matematiksel düşünme ve yaratıcılık, kritik düşünme testlerinde başarı ve uluslar arası sınavlarda yüksek dereceler olma yetisini çocuklara vermektedir. KURUMSAL AMAÇLARIMIZDAN biri bilgisayarı sadece oyun oynamak için değil de daha farklı olanaklarından yararlanmalarını sağlamaktır.