Elektronik atığı olanlar ne yapmalı?

Elektronik atıkların geri dönüşümü için çalışmalarını sürdürdüklerini kaydeden Recep Karamehmetoğlu, “Daha yaşanabilir ve sürdürülebilir çevre ilkeleri doğrultusunda elektronik atıkların evsel çöplerden ayrı toplanması gerekmektedir. Vatandaşlarımız elektronik atıkları için; 153 Çözüm Masası’nı veya 444 40 54 (2111-2114) arayarak bildirebilirler” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, elektronik atıklara yönelik çalışmalarını sürdürüyor. 2016 yılında 10.170 kilogram elektronik atığın hanelerden ve kurumlardan toplanarak geri kazanıma gönderildiğini ifade eden Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Recep Karamehmetoğlu, daha yaşanabilir ve sürdürülebilir çevre ilkeleri doğrultusunda çalışmaların devam edeceğini kaydetti.

Çevre ve insan sağlığı

Karamehmetoğlu, “Elektronik ürünlerin yapımında klorlu solventler, bromlu alev geciktiriciler, PVC, ağır metaller, plastik ve gazlar kullanılmaktadır. Örneğin; bilgisayar ve monitörlerde kurşun ve bunun gibi insan sağlığını tehdit eden zararlı maddeler bulunmaktadır. Bu atıklar normal durumda kullanıcı için riskli olmayıp, kontrolsüzce doğaya bırakıldıklarında veya yakıldıklarında çevre ve insan sağlığına yönelik tehlike oluşturmaktadır” diye konuştu.

Elektronik atığı olanlar ne yapmalı?

Elektronik atıklarının geri dönüşümü için yapılması gerekenlerin detaylarını paylaşan Karamehmetoğlu, “Elektronik atıkların oluşması durumunda daha yaşanabilir ve sürdürülebilir çevre ilkeleri doğrultusunda bu tarz atıkların evsel çöplerden ayrı toplanması gerekmektedir. Ellerinde elektronik atığı olan kişiler Büyükşehir Belediyemizin 153 Çözüm Masası’nı veya 444 40 54 (2111-2114) aramaları durumunda ekiplerimiz verilen adrese giderek elektronik atıkları alarak toplanan tüm atıklar konteynırlarda muhafaza edilecek ve ardından geri dönüşüm tesislerine gönderilecektir. Vatandaşlarımızdan taşıma için hiçbir ücret talep edilmemekte, televizyon, cd, bilgisayar, elektrikli kablo ve dokümanları, buzdolabı, çamaşır makinası, cep telefonu gibi parçalar vatandaşlarımızın konutlarından alınmaktadır.”

Elektronik atığı olanlar ne yapmalı?
Elektronik atığı olanlar ne yapmalı?
6 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]
eeec80cdd67bc5fcc9424f9330ee24ae@