Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, dünyanın dört bir yanından gelen en prestijli üniversitelerin yer aldığı EURIE Yükseköğretim Zirvesi’ne katıldı.
EURIE Avrasya Yüksek Öğretim Zirvesi’nde Türkiye’yi standları ve akademik çalışmalarıyla 50’nin üzerinde devlet ve vakıf üniversitesi temsil ederken, 40’a yakın ülkeden 200 civarında üniversite zirveye katılarak stand açtı. İstanbul’da düzenlenen dünyanın 4’üncü büyük Yükseköğretim zirvesine Türkiye’den ve dünyadan yükseköğretim alanında üst düzey yetkililer, dünya üniversitelerinin temsilcileri ile çok sayıda akademisyen katıldı.
Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, zirvede “Sakarya Üniversitesi Kalite, Akreditasyon ve Üniversite Sıralaması” konulu bir sunum gerçekleştirdi. Sunumda Kalite ve Akreditasyon, Sakarya Üniversitesi Yönetim Sistemi, Sürdürülebilirlik ile Sıralama Etkisi başlıklarında SAÜ’de gerçekleştirilen uygulamaları anlatan Elmas, Sakarya Üniversitesi’nin birçok alanda çeşitli başarılar sergilediğini ifade etti.
Eğitim-öğretimde akreditasyon çalışmalarına devam ettiklerini, kurumsal değerlendirmeyle ilgili çalışmalar yaparak bir sistem oluşturduklarını ve uzaktan eğitimle bu sistemi desteklediklerini anlatan Rektör Elmas, “Eğitimde en kritik nokta olan hoca ile öğrenci arasındaki etkileşimden doğacak sonuca odaklanıyoruz. Biz sınıf içerisinde derslerimizi öyle bir planlamalıyız ki sonunda öğrenci, dersler dışında farklı yetkinlikler de kazanabilsin” dedi.
Dünyadaki akreditasyon kurumlarına büyük oranda uyumlu küresel bir kalite ve akreditasyon modeli geliştirdiklerini aktaran Elmas, Sakarya Üniversitesi’nin modelinin akreditasyon ve kalite yönetimi ana konularını içerdiğini, üniversitenin misyonu, stratejileri ile öğrenme sonuçlarının da bu modelin önemli noktalarını oluşturduğunu vurguladı.
Bu kapsamda oluşturulan Sakarya Üniversitesi Bilgi Sistemi (SABİS) sayesinde tek bir sistem altında farklı yönetim sistemlerinin bir araya getirildiğine değinen Elmas, bunun da özellikle akademisyenlere her şeye tek bir yerden ulaşma kolaylığı sağladığını ifade etti. Elmas ayrıca SABİS sayesinde bütün kalite göstergelerine anında ve kolaylıkla erişebildiklerini kaydederek, bu sayede bölümlerin herhangi bir akreditasyon kurumu tarafından dünya çapında değerlendirilebileceğini söyledi.
Elmas, kurdukları sistem sayesinde dünyadan ve Türkiye’den ODTÜ URAP, SRC ARWU, Times Higher Education, Webometrics, TÜBİTAK Girişimcilik Endeksi gibi birçok sıralamada da sürekli yükseldiklerini de sözlerine ekledi.