Sakarya'nın Adapazarı ilçesinde bedensel engelli olarak dünyaya gelen serebral palsi (SP) hastası 18 yaşındaki Yalçın Gönüllü, bir an evvel sağlığına kavuşup, taraftarı olduğu Beşiktaş'ın maçını canlı izlemenin, siyah-beyazlıların Portekizli futbolcusu Ricardo Quaresma ile tanışmanın hayalini kuruyor.
Camili Mahallesi'nde kirada oturdukları evde ailesine bağımlı halde yaşayan Yalçın Gönüllü'ye 1 yaşındayken SP teşhisi konuldu. Daha 3 günlükken vefat ettiği için ikizini hiç göremeyen Yalçın, çeşitli rehabilitasyon merkezlerinde fizik tedavi görerek konuşma, oturma ve ellerini kıpırdatma yeteneği kazandı. Tamamen iyileşip sağlığına kavuşabilmesi için kalça, diz kapağı, ayak bilekleri ve ellerinden ameliyat olması gereken Yalçın, ameliyat sırasının kendisine geleceği günü bekliyor.
Beşiktaş sevgisiyle daha da hayata bağlanan Yalçın, aşığı olduğu siyah-beyazlı takımın hiçbir maçını kaçırmıyor. Odasındaki masasına Beşiktaşlı futbolcuların fotoğrafını asan, çarşaf ve battaniyeleri de tuttuğu takımın renklerinden oluşan Yalçın, taraftarı olduğu takımın maçını statta izlemeyi ve çok sevdiği futbolcu Quaresma ile tanışmayı çok istiyor.
Yalçın'ı mutlu etmek için salon koltuklarının kılıflarını dahi siyah-beyazlı renklerden seçen aile, bir an evvel sağlığına kavuşmasını istedikleri çocuklarının, 8 saatlik tedavi süresinin üzerinde olması nedeniyle özel hastanelerde yaptırmak zorunda kaldıkları fizik tedavi masraflarının karşılanması ve ameliyat sırasının bir an önce gelmesi için yetkililerden yardım bekliyor.
"Allah'ın izniyle ümidimiz, umudumuz var"
Baba Hikmet Gönüllü (46) yaptığı açıklamada, 6 aylıkken doğan Yalçın'ın serebral palsi hastası olduğunu söyledi.
Doğuştan bedensel engelli dünyaya gelen Yalçın'ın iyileşmesi için ameliyat olması gerektiğini vurgulayan Gönüllü, "Şu anda kendi imkanlarımızla, eş dostun yardımlarıyla fizik tedavi görüyor. Yalçın'ın bir an evvel kalça, diz kapağı, ayak bilekleri ve ellerinden ameliyat edilmesi lazım. Ameliyatları başarıyla geçerse fiziğe yüklenip yürüyeceğine inanıyoruz. Allah'ın izniyle ümidimiz, umudumuz da var. Yürüyecek." diye konuştu.
Yalçın'ın 3 ay önce Çapa'da ameliyat edildiğini, beyin damarlarına stent takıldığını aktaran Hikmet Gönüllü, şöyle devam etti:
"Çoğu hastaneleri dolaştık ama bekletiyorlar. Çok acil ameliyat olması lazım çünkü gördüğünüz gibi koltuğunda bile tam denk oturamıyor. Malulen emekliyim. Ameliyat sırası uzadı, oğlumun ameliyat olması için bekliyoruz. Yalçın, çok akıllı bir çocuk. Allah'ın izniyle sağlığına kavuşursa çok iyi yerlere geleceğine inanıyorum. Gidişatı onu gösteriyor ama acilen ameliyatları olması lazım. Bu imkanlar bizde yok. Devlet büyüklerimden yardımlarını istiyorum. Onlar yardım ederse Allah'ın izniyle oğlum sağlığına kavuşur, ayağa kalkıp yürür."
Baba Hikmet Gönüllü, oğlunun doğuştan Beşiktaşlı olduğunu vurgulayarak, bugüne kadar hiçbir maçını kaçırmadığını anlattı.
"Onun her şeyi Beşiktaş. Yatar, kalkar her şeyi Beşiktaş." diyen Gönüllü, "O statta bir maç seyretmek hayali. Öyle bir şey olursa hayatının en mutlu günü olur. Maçı seyrederken bile heyecanı çok farklı. Şenol Güneş'in verdiği taktiklerin hepsini çok iyi yönlendiriyor, 'Baba, kimi sokarsa takım daha iyi olur?' filan diyor. Takımı çok iyi takip ediyor. Cenk Tosun'u çok seviyor. Cenk Tosun gitti ama 'Allah yolunu açık etsin.' der. Çünkü daha iyi yerlerde olmasını istiyor." ifadelerini kullandı.
Beşiktaş camiasına da seslenen Gönüllü, "Sayın başkandan, hocamız Şenol Güneş'ten, futbolculardan Yalçın'ın sağlığına kavuşması için desteklerini isterim. Oğlum da çok ister." diye görüşlerini aktardı.
"Beşiktaş bizim ikinci dünyamız"
Yalçın'ın 6 aylık prematüre doğduğunu, ikizinin 3 gün sonra hayatını kaybettiğini anlatan anne Hülya Güngör (46) de oğlunun zekasında problem olduğunu fakat eğitimle bunu aştığını söyledi.
Çocuğunun evde eğitim aldığını, hastanelerdeki tedavilerini ellerinden geldiği ölçüde yaptırdıklarını aktaran Güngör, "Şimdi Yalçın'ın ameliyat olması gerekiyor. 2015 yılından beri Çapa Tıp Fakültesi'nde ameliyat sırası bekliyoruz. Ama orası da muallakta, ne olacağı belli değil. Kalça, eklem ve ayaklarda ihtisas yapmış bir doktorun ameliyat yapması gerekiyor çünkü çok ciddi bir ameliyat. Zorlu bir aşama, bekliyoruz." şeklinde konuştu.
Bazı doktorların umutlu bazılarının ise umutsuz konuştuğunu vurgulayan Güngör, hiçbir zaman pes etmediklerini söyledi. Çocuğunun bir an evvel sağlığına kavuşması için yetkililerden yardım bekleyen anne Güngör, "Bu ameliyatı ne kadar gecikirse skolyozunda ilerleme oluyor, o da çok çok zor bir tedavi, daha kötüye gidiyor. O yüzden çocuğumun bir an evvel ameliyat olmasını istiyorum." ifadelerini kullandı.
Anne Güngör, oğlunun fanatik Beşiktaş taraftarı olduğunu dile getirerek, şunları aktardı:
"Beşiktaş bizim ikinci dünyamız. Her konuda sabırlı. Beşiktaş'a hayran olmasına rağmen onu izlerken de sabırlı. Gol yeseler de 'Pes etmek, üzülmek yok, biz nasıl olsa yeneceğiz annem.' diyor. Negatif düşünce yok Yalçın'da. Mesela burada bir hocamız 'Kalça kemiklerinde kesim yapacağım, sen yürüyemeyeceksin artık.' dedi, o da 'Aklım olduğuna şükrediyorum, aklım olmasıydı hayatın hiçbir anlamı olmazdı.' dedi. Onun için karamsarlık, küskünlük yok. Kendiyle ve hayatla çok barışık bir çocuk."
En çok Quaresma'yı görmek istiyor
Yalçın Gönüllü de ameliyat sıralarından çok sıkıldığını belirterek, bir an evvel iyileşip sağlığına kavuşmak istediğini anlattı.
Kendisini ameliyat edecek bir doktor aradığını belirten Yalçın Gönüllü, oturabilmeyi, ellerini kullanabilmeyi çok istediğini dile getirdi.
Beşiktaş'ı, Çarşı grubunu çok sevdiğini ifade eden Yalçın, "O taraftar çok güzel. Tutkulular, hep bağırıyorlar, hiç susmuyorlar. Benim o kadar enerjim olur mu bilmem. Bir gün olursa çok iyi olur. Bir statta maç izlemek nasıl bir şey, çok merak ediyorum. Televizyon da iyi ama gerçeği nasıl çok merak ediyorum. En çok Quaresma'yı görmek istiyorum. Diğerleri de olur ama onun hareketleri daha güzel. Çalımı çok iyi atıyor, arada gol filan kaçırıyor ama o kadar olur." diye konuştu.
Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman'dan yardımcı olmasını isteyen Yalçın, kendisiyle tanışmak istediğini sözlerine ekledi.