Engellilerin İstihdamını Artırma Projesi, Letonya'da

"Engellilerin İstihdamını Artırma" projesinin 3. uluslararası toplantısı, Letonya'nın başkenti Riga'da gerçekleştirildi.

Sakarya Üniversitesi koordinatörlüğünde, Information Systems Management Institute (Letonya), University of National and World Economy (Bulgaristan), Türkiye Özürlüler Eğitim ve Dayanışma Vakfı (ÖZEV), Küçük ve Orta Ölçekli Sanayi Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) ve Sakarya Sanayi ve Ticaret Odası'nın (SATSO) ortaklığı ile Leonardo da Vinci Yenilik Transferi kapsamında Avrupa Birliği tarafından desteklenen "Engellilerin İstihdamını Artırma" projesinin 3. uluslararası toplantısı Letonya'nın başkenti Riga'da gerçekleştirildi.

Geleceğin İş Adamları Bilgilendirilecek

Sakarya Üniversitesi'ni Prof.Dr. Recai Coşkun, Doç.Dr. Seyhan Fırat ve Yrd.Doç.Dr. Mahmut Hızıroğlu'nun temsil ettiği toplantıda; projenin tarafı olan ülkelerin engelli istihdam süreçleri ve bu süreçlerin önündeki engeller tartışıldı. Tartışmalardan elde edilen veri çerçevesinde hazırlanacak ders notlarının üniversite gençliğine, işverenlere ve yöneticilere hitap etmesi öngörülüyor. Özellikle geleceğin yöneticileri ve işadamları olacak olan üniversite gençliğinde oluşturulmaya çalışılan bilinçle toplumda gerçekleştirilecek olumlu değişimin engellilerin istihdamının artırılmasında önemli rol oynayacağı belirtiliyor. Bu bağlamda Sakarya Üniversitesi son yıllarda engelli ve dezavantajlı gruplara yönelik projelerde aktif olarak görev ve sorumluluk alıyor.   

YEREL YÖNETİMLERE ÇOK İŞ DÜŞÜYOR

Prof.Dr. Recai Coşkun, bu konularda kamuoyu oluşturulması ve toplumun her kesiminden insanların bu konulara ilgilerinin çekilmesinin önemine dikkat çekerek, "Bilhassa bu hususta yerel yönetimlere çok iş düşmektedir. Çünkü toplumsal ve bireysel hakların engelliler veya dezavantajlı gruplar tarafından eşit olarak kullanımlarını sağlamak çağdaş gelişmişlik düzeyinin en önemli göstergelerindendir" dedi.

Engellilerin istihdamında maalesef ülke olarak göstergelerimizin iyi durumda olmadığını anlatan Coşkun, şunları söyledi: "Son yıllarda yapılan kanun değişiklikleri engellilerin durumlarında azımsanmayacak iyileştirmeler yapmıştır. Ancak gerek kanun uygulayıcıları ve gerek toplumun bu konuda sürekli olarak bilgilendirilmesi ve bilinçlendirilmesi gerekmektedir. Unutulmamalıdır ki hepimiz birer potansiyel engelliyiz."    
<font size="2"><font face="Arial"><strong>YEREL Y&Ouml;NETİMLERE &Ccedil;OK İŞ D&Uuml;Ş&Uuml;YOR</strong><br /><br />Prof.Dr. Recai Coşkun, bu konularda kamuoyu oluşturulması ve toplumun her kesiminden insanların bu konulara ilgilerinin &ccedil;ekilmesinin &ouml;nemine dikkat &ccedil;ekerek,<font color="#333399"> &quot;Bilhassa bu hususta yerel y&ouml;netimlere &ccedil;ok iş d&uuml;şmektedir. &Ccedil;&uuml;nk&uuml; toplumsal ve bireysel hakların engelliler veya dezavantajlı gruplar tarafından eşit olarak kullanımlarını sağlamak &ccedil;ağdaş gelişmişlik d&uuml;zeyinin en &ouml;nemli g&ouml;stergelerindendir&quot;</font> dedi.<br /><br />Engellilerin istihdamında maalesef &uuml;lke olarak g&ouml;stergelerimizin iyi durumda olmadığını anlatan Coşkun, şunları s&ouml;yledi: &quot;<font color="#333399">Son yıllarda yapılan kanun değişiklikleri engellilerin durumlarında azımsanmayacak iyileştirmeler yapmıştır. Ancak gerek kanun uygulayıcıları ve gerek toplumun bu konuda s&uuml;rekli olarak bilgilendirilmesi ve bilin&ccedil;lendirilmesi gerekmektedir. Unutulmamalıdır ki hepimiz birer potansiyel engelliyiz.&quot;</font>&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; </font></font>
15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]
1067f71ca0a2740df4ea583431d0a5cd@