Esrar Sattığı İddiasıyla Yargılanan Sanığa 8 Yıl Hapis

Adapazarı'nda satmak amacıyla esrar maddesi bulundurmak suçundan yargılanan sanık, 8 yıl hapis cezası ile 2 bin YTL para cezasına çarptırıldı.

Geçen Şubat'ta Sakarya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin evine düzenlediği operasyonda 746 gram esrar ve 100 adet kilitli poşetle yakalanan R.Ş'nin yargılanmasına devam edildi. Sakarya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen karar duruşmasında tutuklu sanığın avukatı Mehmet Mangıroğlu ile sanığın yakınları hazır bulundu. Duruşmada son savunmasını yapan sanığın avukatı Mangıroğlu, müvekkilinin evinde ele geçirilen esrar ile kilitli poşetleri satmak için bulundurmadığını öne sürdü. Ele geçirilen esrarın içicilik sınırları içinde bulunduğunu kaydeden Mangıroğlu, müvekkilinin de içici olduğunu mahkeme huzurunda samimi şekilde itiraf ettiğini belirtti. Müvekkilinin esrarı satmak için bulundurduğu yönündeki suçlamayı kabul etmediklerini anlatan Mangıroğlu, şunları söyledi, "Müvekkilimin evindeki kilitli poşetleri bulundurma gayesi geçen celse tanık olarak dinlenen mahalle muhtarı ile komşularının verdiği ifadelerle açıkça anlaşılmıştır. Kilitli poşetler düğünde eve gelen misafirlere kına ve kuruyemiş ikramında kullanılmıştır. Müvekkilime içicilik suçundan hüküm kurulmasını talep ediyoruz."

Sanık R.Ş. ise 30 senedir esrar içtiğini dile getirerek esrarı satmak için bulundurmadığını ileri sürdü. Tedavi görmek istediğini ifade eden R.Ş, "Esrar satmadım. Tahliyemi istiyorum." dedi. Mahkeme heyeti, satmak amacıyla uyuşturucu madde bulundurmak suçundan sanığa 8 yıl hapis cezası ile 2 bin YTL adli para cezası verdi.

SANIĞIN MAZERETİ KÜLTÜR MÜDÜRLÜĞÜ'NE SORULMUŞTU

Sanık R.Ş'nin, evinde yakalanan kilitli poşetleri esrar satışında değil, yeğenin düğününde gelenek olduğundan kına ve kuruşemiş dağıtmakta kullandıklarını iddia etmesi üzerine, cumhuriyet savcısı, düğünlerde kına ve kuruyemiş dağıtılmasının gelenek olup olmadığının İl Kültür Müdürlüğü'ne sorulmasını talep etmişti. Mahkeme heyeti ise savcının talebinin Kültür Müdürlüğü'ne sorulmasını istemişti.

Mahkemenin talebine yazılı cevap veren İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Folklor Araştırmacısı Ali Aktaş, Sakarya'da yaşayan kültürel topluluklarda kına ve düğün gecelerinde geleneksel olarak içi süslenmiş sepet içinde çerez dağıtımı yapıldığını belirtmişti. Aktaş, gelen konuklara kilitli naylon poşet içinde kına ya da poşetler halinde kuruyemiş dağıtma geleneğinin kültürel gruplarda bulunmadığını bildirmişti.

16 yıl önce
sakarya terapiyle esrar bırakma
Yorumlar
[İlk yorum yapan siz olun]
a1fb225c6c67375fd590a27764aa0952@