Felçli kadın bakın nasıl iyileşti

Akyazı\'da, kızıyla yaşayan ayakları felçli 98 yaşındaki bir kadın, küçük bir köpek sayesinde yeniden yürümeye başladı.

Annesini kollarından tutarak yürüyüşe çıkardığı sırada karşılarına çıkan küçük bir köpeğin annesinin felci yenmesine yardımcı olduğunu anlatan ve 40 yıldır Akyazı’da yaşadıklarını söyleyen Sevgi Koğhen; “1999 depremi sonrasında şu an 98 yaşında olan annemin hastalığı tekrar etti. Onunla birlikte hastane hastane dolaştık ancak bir sonuç alamadık” dedi.
Bir gün annesini kollarından tutarak dışarıda yürütmeye başladığını anlatan Sevgi Koğhen, şöyle konuştu: “Yine bir gün yardım ile dışarıda fizik tedavi amaçlı yürüyüşe çıktık. Küçük bir yavru köpekle karşılaştık. Daha önce annemin köpek bakma tecrübesi yoktu, sadece uzaktan sevmekle yetinirdi. Annem, küçük köpeği eğilip kucağına alarak yere oturdu ve onunla oynamaya başladı. Annem ile köpeğin iletişimine şaşırdım ve annemin köpeği sevmek için nasıl hareketlendiğine bakakaldım.”

Küçük köpeğin sahipli olabileceğini düşünerek onu orada bıraktıklarını anlatan Sevgi Koğhen; şunları söyledi: “Köpeği bırakıp eve geri döndük. Bu arada köpek peşimizi bırakmadı. Köpek eve kadar geldi. Belli bir süre sonra köpeğin sahibi çıkageldi. 'Benim köpeğime nasıl el koyarsınız?' diyerek köpeği bizden geri aldı. Annem köpeğin gidişine çok üzüldü. Fakat bir süre sonra baktık köpek yine kapımızda. Bu durum bir iki defa tekrar edince sahibi köpeği bize verdi. Biz de köpeğimizin ismini Şımarık koyduk.”
<font face="arial,helvetica,sans-serif" size="2">Bir g&uuml;n annesini  kollarından tutarak dışarıda y&uuml;r&uuml;tmeye başladığını anlatan Sevgi Koğhen,  ş&ouml;yle konuştu: &ldquo;Yine bir g&uuml;n yardım ile dışarıda fizik tedavi ama&ccedil;lı  y&uuml;r&uuml;y&uuml;şe &ccedil;ıktık. K&uuml;&ccedil;&uuml;k bir yavru k&ouml;pekle karşılaştık. Daha &ouml;nce annemin  k&ouml;pek bakma tecr&uuml;besi yoktu, sadece uzaktan sevmekle yetinirdi. Annem,  k&uuml;&ccedil;&uuml;k k&ouml;peği eğilip kucağına alarak yere oturdu ve onunla oynamaya  başladı. Annem ile k&ouml;peğin iletişimine şaşırdım ve annemin k&ouml;peği sevmek  i&ccedil;in nasıl hareketlendiğine bakakaldım.&rdquo;<br /><br />K&uuml;&ccedil;&uuml;k k&ouml;peğin sahipli  olabileceğini d&uuml;ş&uuml;nerek onu orada bıraktıklarını anlatan Sevgi Koğhen;  şunları s&ouml;yledi: &ldquo;K&ouml;peği bırakıp eve geri d&ouml;nd&uuml;k. Bu arada k&ouml;pek  peşimizi bırakmadı. K&ouml;pek eve kadar geldi. Belli bir s&uuml;re sonra k&ouml;peğin  sahibi &ccedil;ıkageldi. 'Benim k&ouml;peğime nasıl el koyarsınız?' diyerek k&ouml;peği  bizden geri aldı. Annem k&ouml;peğin gidişine &ccedil;ok &uuml;z&uuml;ld&uuml;. Fakat bir s&uuml;re  sonra baktık k&ouml;pek yine kapımızda. Bu durum bir iki defa tekrar edince  sahibi k&ouml;peği bize verdi. Biz de k&ouml;peğimizin ismini Şımarık koyduk.&rdquo;<br /></font>
Maddi durumları iyi olmadığı için geçimlerini evlere temizliğe giderek sağladıklarını anlatan Sevgi Koğhen; sözlerini şöyle sürdürdü: “Annem her gün kedi ve köpeğin bakımları ile ilgileniyor onları seviyor ve oynamaya çalışıyor. Bu fiziksel aktivite ve aralarındaki iletişim sayesinde annemin felçli ayakları büyük oranda iyileşti. Çapa Tıp Fakültesi'ne gittiğimizde doktorlar 'hangi kocakarı ilacını kullandınız da Nuray anne yürümeye başladı, yüzüne renk geldi' dedi. Ben de kocakarı ilacı değil de hayvanlarımızdan bahsettim. Doktorlarda o hayvanları bırakmamamızı ve anneme faydasının büyük olacağını söylediler.”

Şımarık ise aşı olduğu sırada yaptığı hareket sonrası açılan ve mikrop kaparak büyüyen yarası için tedavi edildiği Veteriner Hekim Ender Er’e teslim edildi. Yaklaşık bin TL’yi bulan masraf için yardım beklediklerini belirten Koğhen; sözlerini şöyle tamamladı: “Evde yaşlı bakım ücretinden yararlanamıyoruz. Çalışmak ayıp değil, ben temizliğe giderek anneme bakmaya çalışıyorum. Köpeğimizin masrafları için Genç Veterinerlik sahibi Ender Bey yardımcı oldu ancak tedavisi uzun sürecek ve pahalı. Yardımsever insanlardan yardım bekliyorum.”
<font face="arial,helvetica,sans-serif" size="2">Maddi  durumları iyi olmadığı i&ccedil;in ge&ccedil;imlerini evlere temizliğe giderek  sağladıklarını anlatan Sevgi Koğhen; s&ouml;zlerini ş&ouml;yle s&uuml;rd&uuml;rd&uuml;: &ldquo;Annem  her g&uuml;n kedi ve k&ouml;peğin bakımları ile ilgileniyor onları seviyor ve  oynamaya &ccedil;alışıyor. Bu fiziksel aktivite ve aralarındaki iletişim  sayesinde annemin fel&ccedil;li ayakları b&uuml;y&uuml;k oranda iyileşti. &Ccedil;apa Tıp  Fak&uuml;ltesi'ne gittiğimizde doktorlar 'hangi kocakarı ilacını kullandınız  da Nuray anne y&uuml;r&uuml;meye başladı, y&uuml;z&uuml;ne renk geldi' dedi. Ben de kocakarı  ilacı değil de hayvanlarımızdan bahsettim. Doktorlarda o hayvanları  bırakmamamızı ve anneme faydasının b&uuml;y&uuml;k olacağını s&ouml;ylediler.&rdquo;<br /><br />Şımarık  ise aşı olduğu sırada yaptığı hareket sonrası a&ccedil;ılan ve mikrop kaparak  b&uuml;y&uuml;yen yarası i&ccedil;in tedavi edildiği Veteriner Hekim Ender Er&rsquo;e teslim  edildi. Yaklaşık bin TL&rsquo;yi bulan masraf i&ccedil;in yardım beklediklerini  belirten Koğhen; s&ouml;zlerini ş&ouml;yle tamamladı: &ldquo;Evde yaşlı bakım &uuml;cretinden  yararlanamıyoruz. &Ccedil;alışmak ayıp değil, ben temizliğe giderek anneme  bakmaya &ccedil;alışıyorum. K&ouml;peğimizin masrafları i&ccedil;in Gen&ccedil; Veterinerlik  sahibi Ender Bey yardımcı oldu ancak tedavisi uzun s&uuml;recek ve pahalı.  Yardımsever insanlardan yardım bekliyorum.&rdquo;</font>
Felçli kadın bakın nasıl iyileşti
11 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]
1c74398e6bb52927424ef443d72f0379@