Finlandiya'dan Sakarya'nın Pamukova ilçesine sözlenmek için gelen Johan Österman, Müslüman olarak "Alp Arslan" adını aldı.
Pamukova Karayolu Yük Taşıma Kooperatifi Başkanı Yılmaz İri’nin kızı Işılay İri ile sözlenmek için ailesiyle birlikte Türkiye’ye geldi.
İri ailesiyle bir araya gelen Finlandiyalı aile, Johan Österman’ın İslamiyet’i seçme isteği üzerine Pamukova İlçe Müftülüğüne başvuruda bulundu. Burada gerçekleşen ihtida merasimine, Pamukova İlçe Müftüsü Üzeyir Yavaş, Yılmaz İri, kızı Işılay İri ve Österman ailesi katıldı.
Tören, Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. İlçe Müftüsü Üzeyir Yavaş, İslam dininin hoşgörüye dayalı yapısını ve temel prensiplerini anlattıktan sonra Johan Österman, şahitler huzurunda Kelime-i Şahadet getirerek Müslüman oldu. Yeni ismi "Alp Arslan Österman" olarak belirlenen Johan'a, İlçe Müftüsü tarafından Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından Mealli Kur’an-ı Kerim hediye edildi ve ihtida belgesi takdim edildi.