Gazetecilerden Örnek Davranış

Küresel ısınmaya dikkat çekmek isteyen Sakaryalı iki gazeteci, haberlere bisikletle gidip gelmeye başladı.

Sakarya'da yayın yapan yerel Kanal 54 televizyonu kameraman ve muhabiri Erkan Salih Baş ile Sakarya Radyo ve Televizyon kanalında çalışan Murat Solmaz, küresel ısınmaya dikkat çekmek amacıyla haberlere bisikletle gidip gelmeye başladı. Küresel ısınmaya ve iklim değişikliğine dikkati çekmek isteyen Baş ve Solmaz, bisikletin ulaşım aracı olarak kullanılmasını yaygınlaştırmak istiyor.

TEMA Vakfı'nın küresel ısınmayla mücadele kapsamında başlattığı "BisikleTEMA" projesinden etkilendiklerini belirten iki gazeteci, bu çerçevede haberlere bisikletle gidip gelmeye karar verdiklerini bildirdi. Baş, bisiklet kullanarak haberlere daha çabuk gittiklerini, bu sayede spor yapma imkanı bulduklarını söyledi.
Küresel ısınmanın giderek daha tehlikeli boyutlara ulaştığını ileri süren Erkan Salih Baş, şöyle konuştu: "Dünyanın en pahalı yakıtını kullanan Türkiye'de bisikletin ulaşım aracı olarak yaygınlaşması gerektiğini düşünüyoruz. Bisiklet Avrupa'da yaygın olarak kullanılıyor. Dünyada her 6 kişiden biri bisiklet sahibi. Uzakdoğu ülkelerinde yüzde 60, Avrupa ülkelerinde yüzde 15 olan bisiklet kullanım oranı ülkemizde yüzde 5 düzeyinde. Türkiye'de özellikle kadınlar ile orta yaş ve üstü kişiler arasında bisiklet kullanımı yok denecek kadar az. Ülkemizde bisiklet etkin bir ulaşım ve spor aracı olarak değil daha çok sınıf geçen çocuklara alınan hediye olarak görülüyor. Türkiye'de 3 milyon bisiklet kullanıcısı bulunuyor. Bilim adamları motorlu taşıtların küresel ısınmaya neden olduğunu kanıtladı. Biz de buna dikkat çekmek ve bisiklet kullanımının yaygınlaşması için haberlere bisikletle gidip geliyoruz."

Murat Solmaz ise, bisiklet kullanımının yaygınlaşması için yerel yönetimlere de büyük görev düştüğünü ifade ederek, bisiklet yolları ve parklarının artırılmasını istedi.
<font face="verdana,geneva" size="2">K&uuml;resel ısınmanın giderek daha tehlikeli boyutlara ulaştığını ileri s&uuml;ren Erkan Salih Baş, ş&ouml;yle konuştu: &quot;D&uuml;nyanın en pahalı yakıtını kullanan T&uuml;rkiye'de bisikletin ulaşım aracı olarak yaygınlaşması gerektiğini d&uuml;ş&uuml;n&uuml;yoruz. Bisiklet Avrupa'da yaygın olarak kullanılıyor. <font color="#cc0000">D&uuml;nyada her 6 kişiden biri bisiklet sahibi.</font> Uzakdoğu &uuml;lkelerinde y&uuml;zde 60, Avrupa &uuml;lkelerinde y&uuml;zde 15 olan bisiklet kullanım oranı &uuml;lkemizde y&uuml;zde 5 d&uuml;zeyinde. <font color="#cc0000">T&uuml;rkiye'de &ouml;zellikle kadınlar ile orta yaş ve &uuml;st&uuml; kişiler arasında bisiklet kullanımı yok denecek kadar az. &Uuml;lkemizde bisiklet etkin bir ulaşım ve spor aracı olarak değil daha &ccedil;ok sınıf ge&ccedil;en &ccedil;ocuklara alınan hediye olarak g&ouml;r&uuml;l&uuml;yor.</font> T&uuml;rkiye'de 3 milyon bisiklet kullanıcısı bulunuyor. Bilim adamları motorlu taşıtların k&uuml;resel ısınmaya neden olduğunu kanıtladı. Biz de buna dikkat &ccedil;ekmek ve bisiklet kullanımının yaygınlaşması i&ccedil;in haberlere bisikletle gidip geliyoruz.&quot; <br /><br />Murat Solmaz ise, bisiklet kullanımının yaygınlaşması i&ccedil;in yerel y&ouml;netimlere de b&uuml;y&uuml;k g&ouml;rev d&uuml;şt&uuml;ğ&uuml;n&uuml; ifade ederek, bisiklet yolları ve parklarının artırılmasını istedi.</font>
Gazetecilerden Örnek Davranış
16 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]
3782dd5af8ff602a6d07e5e6ca63839e@