'Geç kalmadan yaşama geri dön'

Sakarya Üniversitesi Yeşilay Topluluğu tarafından madde bağımlılığıyla mücadele amacıyla “Geç Kalmadan Yaşama Geri Dön” isimli konferans gerçekleşti. Konferans’a konuşmacı olarak Narkotik Uzmanı Harun Yıldırım katıldı.

Tüm ülkede 1-7 Mart olarak kutlanan Yeşilay Haftası nedeniyle Sakarya Üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezi’nde günümüzde zararlarıyla en çok dikkat çeken halk arasında bonzai ismi ile bilinen ve asıl adıyla sentetik cannabinoid olan uyuşturucu maddesi ve bağımlığı katılımcılara anlatıldı. Yapılan konferans’a Sakarya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi (KOM) ve Türkiye Uyuşturucu Bağımlılığı İzleme Merkezi (TUBİM) Sakarya İl Temsilcisi Narkotik Uzmanı Harun Yıldırım da katılarak madde ve madde bağımlılığı konusunda katılımcılara bilgiler verdi.

Bonzai’nin gençleri zehirleyen bir madde olduğunu vurgulayan Narkotik Uzmanı Harun Yıldırım, “Sakarya’nın yaklaşık bir milyonluk nüfusuna baktığınızda coğrafi konumu itibariyle her geçen gün nüfus oranı artıyor. Bu yüzden madde bağımlılığına yatkındır. Bu illete maruz kalabilecek kadar hatta ihtiyaç duyan kardeşlerimizi de gördük. Farklı kültürleri kendinde barındıran bu şehir uyuşturucuya olan talebi arttırabiliyor. Sokak’ta bonzai diye adlandırılan bu kimyasal zehirler gelecekteki gençler adına ciddi bir tehlike yaratacaktır. Birincisi ümidimizi kaybetmeyeceğiz. Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi ‘Ümidimiz gençliktedir”. Madde bağımlılığın temeli sigara ve alkoldür. Sigara, alkol, madde ve teknoloji bağımlılığı olmak üzere dört olan bağımlılık çeşidiyle Yeşilay mücadele etti, etmeye de devam ediyor. Madde bağımlılığında bir kere, pek çok kerenin ilkidir. Madde bağımlılığında zenginlik, fakirlik, yaşlılık, gençlik söz konusu değil, daha çok kimin para verdiği söz konusudur. Yapılan araştırmalarda bonzai illeti eroin’den 100 kat daha zararlıdır. Bonzai içine tarım ilacı, fare zehri ve benzeri kimyasal maddeler katılarak yapılıyor. Kişi tedavi olmak isterse hiçbir sabıka dosyası açılmadan ücretsi tedavi ediliyor. Eğer madde kullanmış kişi tedaviye karşı çıkarsa kanunun 432. maddesince zorla tedavi edilir” ifadelerini kullandı.

'Geç kalmadan yaşama geri dön'
'Geç kalmadan yaşama geri dön'
'Geç kalmadan yaşama geri dön'
'Geç kalmadan yaşama geri dön'
9 yıl önce
Hurda ve Geri Dönüşüm Hurda ve Geri Dönüşüm
Hurdacılar ve Geri Dönüşüm FirmalarıHurdacılar ve Geri Dönüşüm Firmaları
Geri dönüşüm
geri bildirim
Yorumlar
[İlk yorum yapan siz olun]
bae4a7c725552057d467cb0997002fe2@