Ocak ayında 4’üncüsü düzenlenecek olan FCE (Yakıtlar ve Mühendislikte Yanma) konferansı için, dünyanın tanınmış bilim adamları ve araştırmacıları İstanbul’a gelecek.
Proje kapsamında Ar-Ge konusunda SHELL\'e destek veren İTÜ ve Sakarya Üniversitesi adına projenin Türkiye basamağında danışmanlığı yürüten Prof. Dr. Cem Soruşbay (İTÜ) ve proje araştırmacısı Doç. Dr. Hakan Soyhan (SAÜ, TEAM-SAN) sunumlarında bugüne kadar geliştirdikleri yenilikleri ve Ar-Ge çalışmalarını anlatacaklar.
Geleceğin yakıt alternatifleri ve teknolojileriyle ilgili makale ve sunumların yer alacağı konferans, 20-22 Ocak 2014 tarihlerinde İTÜ Gümüşsuyu Kampüsü\'nde yapılacak. SHELL ve TUBİTAK tarafından fonlanan FCE (Yakıtlar ve Mühendislikte Yanma) konferansında geleceğin yakıtları ve bu yakıtların kullanılacağı modern teknolojiler sergilenecek.
Temiz ve sürdürülebilir yakıtlar
Mühendisler, akademisyenler, otomotiv üreticileri, yanmanın kullanıldığı endüstrilerdeki araştırmacılar ve mühendislik bölümü öğrencilerinin yoğun olarak katılması beklenen FCE 2014 konferansında, güncel teknoloji ve yakıtlara dair makale ve sunumlar yer alacak. SHELL\'in dünya çapında makaleleri yayınlanmış yakıt teknolojisi uzmanları ile Sakarya Üniversitesi, İTÜ, İsveç’ten Lund Üniversitesi ve Hollanda’dan Eindhoven Teknik Üniversitesi bilim adamları ve araştırmacıları; temiz ve sürdürülebilir yakıtlar, alternatif enerji kaynakları ve ileri yakma teknolojileri konularında bilgi verecek. Konferansta, teknolojik bilgilerin yanı sıra İngiltere’den SRM yazılımı geliştiricisi CMCL Innovations ve Avusturya’dan AVL firmaları yaptıkları yakıt ve yanma simülasyonları çalışmaları ve geliştirdikleri yazılımları tanıtacaklar.
“SHELL Global Çözümler”
Petrol, gaz, katkılar, kimyasallar ve motor sporları gibi alanlarda pek çok yeni teknolojiye imza atan SHELL\'in 1940 yılından bu yana faaliyet gösteren Ar-Ge üssü “SHELL Global Çözümler” de görevli Yakıt Teknolojileri Grubu yöneticisi Prof. Dr. Roger Cracknell ve ekibi, SHELL\'in geleceğin yakıtları konusundaki 2050 yılına kadar olan vizyonunu sunumlarla paylaşacaklar. Proje kapsamında Ar-Ge konusunda SHELL\'e destek veren İTÜ ve Sakarya Üniversitesi adına projenin Türkiye basamağında danışmanlığı yürüten Prof. Dr. Cem Soruşbay (İTÜ) ve proje araştırmacısı Doç. Dr. Hakan Soyhan (SAÜ, TEAM-SAN) sunumlarında bugüne kadar geliştirdikleri yenilikleri ve Ar-Ge çalışmalarını anlatacaklar. Doç. Dr. Soyhan ayrıca Teknokent\'te kurduğu TEAM-SAN Mühendislik Endüstriyel Ar-Ge Danışmanlık bünyesinde ekibi ve proje partnerleriyle birlikte geliştirdiği yeniliklerden endüstriyel ölçekte biyodizel üretim tesisi prototipini, hidrojenle çalışan brülör tasarımını ve AVESS yangın güvenlik sistemi çalışmalarını tanıtacak. Adı takım çalışmasını anlatan TEAM kelimesinden esinlenerek verilen kuruluş ülkemizin önde gelen sanayi kuruluşlarından Öztiryakiler ve Ekip Limited firmalarına da Ar-Ge faaliyetlerinde destek vermektedir.
Facebook, Twitter ve Linkedln’den takip
Önceki konferanslarda sunulan bildiriler Energy&Fuels, Fuels ve IJVD gibi dergilerde yayımlanmıştı. Yoğun ilgi bu yılki konferanstan önce hem Türkçe hem de İngilizce yayınları kabul edecek FCE (Yakıtlar ve Mühendislikte Yanma) dergisinin oluşturulmasını sağladı. Editörlüğünü Dr. Soyhan’ın yürüttüğü derginin 2014’te SCI indeksine girmesi hedefleniyor. FCE 2014’te sunulacak makalelerin tamamı FCE Dergisi’nde yayımlanacak. Dergideki özel sayının editörlüğünü de yürüten Dr. Hakan Soyhan, FCE 2014’te 4 kıtadan katılımcı ve sunum yer alacağını ve bu nedenle konferansın akademisyenler ile sanayideki araştırma çevrelerinden yoğun bir ilgi gördüğünü söyledi. Konferansa dair tüm detaylar ve gelişmeler www.fce.sakarya.edu.tr adresinden takip edilebiliyor. Geçen hafta TUBİTAK’tan da destek alacağı kesinleşen konferansta, bu nedenle yerli katılımcılardan sitede belirtilen katılım ücretlerinin yarısının talep edileceği bildirildi. Ayrıca konferansı Facebook, Twitter ve Linkedln’den de takip etmek mümkün olabiliyor.